Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés olyan országban ahol...

Szülés olyan országban ahol nem beszélem a nyelvet. Bármi tapasztalat? Ha igen, akkor hogyan bántak vele? Kézzel lábbal mutogatás volt? Vagy igazából nem is fontos érteni, hogy mit mondanak?

Figyelt kérdés

2023. szept. 19. 13:40
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
53%

Nem tudom, igaz-e, de én azt hallottam, hogy a nők szülés közben akkor is csak az anyanyelvükön tudnak beszélni, ha amúgy beszélnek idegen nyelvet. Mondjuk nem teszteltem, eszembe se jutott szülés közben, hogy kipröbáljam, tudok-e angolul beszélni :-) De állítólag kémek is buknak le emiatt.

Szóval nagyon furcsa, hogy nem engednek tolmácsot vagy kísérőt.

2023. szept. 19. 16:33
 12/33 anonim ***** válasza:
58%

#9. A 3. "paraszt" vagyok, így meg aztán végképp ne takarózz a "kis falu, magyar iskola" dolgokkal.

Vajdasági magyar vagyok. Kis, 80+pár%-os magyar többségű településről, magyar iskolába jártam, sőt egyetemet is az anyanyelvemen végeztem.

DE megtanultam szerbül, mert nem akartam önként szegregálni magam. Pedig elhiheted, nem volt leányálom a dolog, az államnyelv tanításának 2 évtizede még nem az volt a valódi célja, hogy tényleg megtanuljuk a nyelvet...

Szóval bocsi, de ez a lusták kifogása.

És aztán egyébként mi lesz, ha megszültél? Imádkozol évtizedekig, hogy mondjuk ki ne kelljen venni a gyerek manduláját, mert képtelen vagy annak az országnak a nyelvén kommunikálni, amelyikben élsz?!

Már ne is haragudj, de ez szégyen. És nem, ismétlem, nem kifogás az, hogy "de jaj, én kisebbségi vagyok"...

2023. szept. 19. 16:51
 13/33 A kérdező kommentje:

Nem haragszom. De kértem hogy ne írj többet, lehet hogy te tudsz magyarul és szerbül is. Bravo, ügyes vagy! De a kérdésemre nem válaszoltál csak kötekedni tudtál. Most pedig ódákat zengsz, hogy te megtanultad a nyelvet. Nem vagyok rád kíváncsi. Mert segíteni nem tudsz! Le húzni meg kár is próbálkoznod.

Emberek vagyunk, és nem vagyunk egyformák!

Ha te ezt nem tudod tiszteletben tartani hogy nem minden ember tud nyelvet megtanulni akkor sajnálom. Nem mentegetőztem senkinek. Csak el mondtam a helyzetet. De ismét jött a kötekedésed! Kérlek távozz a válaszolók közül, nem vagyok kíváncsi a megvetésedre. Te egy gonosz ember vagy!

2023. szept. 19. 17:04
 14/33 anonim ***** válasza:
78%
En az usaban elek, és a korhazakban lehet igenyelni tolmacsot. Nezz Utana szerintem nalatok is lehet igenyelni bar nem tudom hol elsz.
2023. szept. 19. 17:07
 15/33 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező,de hivatalos tolmácsot azért a legtöbb helyen szoktak engedni igényelni. Ennek járj utána,attól hogy kísérőként a férjed nem mehet,tolmácsot lehet,hogy beengednének,sőt. Ehhez jogod van szerintem...legalább is jogod kéne legyen. Aztán persze lehet nem,de akkor az elég szomorú és szánalmas Szlovákia részéről..

Egyébként,nem rosszindulatból kérdezem tényleg,de akkor egész életedben ott éltél,ott születtél,de nem beszéled a nyelvet? Az mondjuk tényleg furcsa,engem zavarna,megakarnám tanulni,de nyilván ez én vagyok.

2023. szept. 19. 17:19
 16/33 anonim ***** válasza:
69%

Akárhogy szidod, azért annak a válaszolónak nagyon igaza van, aki szerint gáz Szlovák állampolgárként egy szót nem beszélni szlovákul.

Persze, magyar vagy meg Trianon blablabla (hány évvel is Trianon után születtél?), de ha ennyire utálod a szlovákokat költözz ide Magyarországra. Senki nem tiltja, külhoni magyarként a folyamat sem túl bonyolult.

Azért tényleg nevetséges hogy nem beszéled az ország nyelvét, ahol SZÜLETÉSEDTŐL élsz. Nem is normális, hogy az ottani nemzeti sulikban nem tanítanak szlovákul, az a hivatalos nyelv basszus..

Jóhogy nem már itthon kezdenek vergődni a svábok, hogy mindenhová német nyelvü orvost mert neki az az anyanyelve...

2023. szept. 19. 17:20
 17/33 A kérdező kommentje:

Kötekedjen mindenki otthon! Kérdést tettem fel! Nem szidást vártam! Nem kioktatást! Nem is értem ezt élvezitek?! Nehogy válaszoljatok! Isten ments! Csak költői kérdés volt.

Köszönöm a normális válaszolóknak! Utána járok a tolmácsnak!

2023. szept. 19. 17:28
 18/33 anonim ***** válasza:
62%

Nem egyedi a kérdező esete.

Nekem is volt szlovák állampolgár csoporttársam az egyetemen, ő is csak keveset beszélt szlovákul, pedig elviheti mindenki, hogy nem volt se nem buta, se nem lusta.

Magyar szülők, magyar közeg, nem volt jelentősége, 18 évesen meg már Magyarországon élt.

Ha nem ott éltek, nem tudhatjátok milyenek ott a körülmények, ennyi.

2023. szept. 19. 18:35
 19/33 anonim ***** válasza:
70%
#18. Már pedig vagy lusta volt és nem akart, vagy annyira egybites, hogy nem ment neki, és/vagy nem fogta fel, mipyen kincs ismerni egy nyelvet - tekintve, hogy azért elég sokaknak sikerül megtanulniuk, tehát nem egy mission impossible kategória. Nem mandarin, csak egy szlovák...
2023. szept. 19. 18:41
 20/33 anonim ***** válasza:
53%
Trianon választott el az otthonodtól? Ezek szerint már éltél 1920-ban? Jól tartod magad, bravó! Ha annyi eszetek van, hogy egy ilyen mondvacsinált indokkal ne tanuljátok meg az ország nyelvét, ahol éltek, akkor úgy kell nektek.
2023. szept. 19. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!