Valaki volt mar Becsben vagy mas orszagban gyogyszeres abortuszon? Tapasztalatok?
Volt,kb 1 hónapja.A Gynmed klinikán,magyar-német tolmáccsal.Kaptam részletes magyar nyelvű tájékoztatót,amit átolvastam amíg vártam.Mindenki mosolygott,kedves volt(recepciósok,orvos és az a hölgy is aki odaadta a gyógyszereket).Hasi ultrahang volt,hogy tényleg terhes vagyok és jó helyen van beágyazódva az embrió,vércsoport meghatározó gyorsteszt volt még.Kifizettem,plusz a tolmácsnak is odaadtam a különdíját,aláírtam egy nyilatkozatot.Utána átmentünk egy másik helyiségben,ahol egy hölgy részletesen elmagyarázta mi fog történni,mikor vegyem be a többi tablettát,várható mellékhatások,vérzés mennyisége,vérzés hossza.3 tablettát bevettem ott és 6-ot hoztam haza,ebből optimális esetben csak 2 kell bevenni és még kaptam egy erős fájdalomcsillapítót is.Klinikás rész ennyi.
A vetélés nálam simán zajlott,nem volt se hányás,se hasmenés a második gyógyszertől és egyáltalán nem görcsöltem(nem is vettem végül semmilyen görcsoldót/fájdalomcsillapítót),mindössze"hullámzós" érzés volt az alhasamban.Miután megkezdődött a vérzés az első 1,5-2 órában több nagy méhnyálkahártyadarab csúszott ki belőlem és viszonylag sok élénkpiros vér.Reggel 9körül vettem be tablettákat,délkörül körül csillapodott le a vérzés,este csak kicsi mennyiség volt.Másnap kisit jobban beindult,de már csak sima menstruációra hasonlított.6 hetes terhes voltam és tolmáccsal együtt 580Eurot fizettem.
Kontroll ultrahangra Magyarországon mentem el,minden rendben volt.
Nem tudom milyen lett volna a magyarországi műtétes/védőnős megoldás,olyan sok rosszat olvastam össze neten,főleg a bánásmódról,hogy neki se álltam az itthoni ügyintézésnek.Jóval drágább,mint Magyarországon,de azt hiszem nekem megért ennyit,ha már sajnos erre megoldásra kényszerültem.Ha visszamehetnék 2 hónappal korábbra megakadályoznám a terhességet,ha pedig a +tesztig mehetnék csak vissza ismét Bécset választanám.
24 éves vagyok.Semmi,teljesen kitisztultam.A tájékoztató szerint 100-ból 1-2 esetben lehet szükség műtétre,de itt is minél fiatalabb a terhesség annál kisebb az esély.
Csak 1 napot voltam otthon,amikor vetélés történt.Hétfőn délelött voltam orvosnál,utána aznap dolgoztam,kedd munka,szerdán otthon voltam,csütörtökön és pénteken dolgoztam.
Kb 1 órát voltam ott,ebből 20-25 perc volt a vizsgálat,tájékoztatás.Hányás/hányinger esetén ajánlott ott maradni 1 órát.Nem érdemes kicentizni az időpontra érkezést,mi pont belefutottunk egy zebrás gyalogosgázolásba,sokáig lépésbe haladtunk és nekem kellett az kis idő a váróba nyugodtan átolvasni papírokat.Én a barátommal mentem,bejött vizsgálatra,meghallgatott mindent.
Ha esetleg úgy érzed anyukád is nyugodtan is bemehet veled,nem kell levetkőzni,hasi UHnál csak nekidőltem a vizsgálószéknek és kigomboltam a nadrágom.
Nem láttam semmit.Futólag ránéztem a darabokra,de túl véresek voltak,akkor hirtelen a lemosásuk,átnézésük nem jutott eszembe.Valami ilyesmit próbáltam észrevenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!