Kiment a divatból a természetes szülés?
36 éves vagyok, már van 2 gyermekem, és most várom a férjemmel a harmadik lurkót. amolyan késői babó. 24 ill 27 voltam, mikor a gyermekeim születtek, ezért gondoltam eljárok tornára, tanfolyamra. a sok kismamával nyilván sok téma előkerül, többek között a szülés is. megdöbbenve tapasztaltam, hogy 3-4 kismamából legalább 1 előre úgymond megvette a császármetszért. többen is elmondták, hogy már olyan nőgyógyászhoz is jártak teherbeesés előtt, akinél ez megoldható, megbeszélték az összeget, stb. mikor megkérdeztem miért azt mondták többen, hogy egyrészt ő nem fog szenvedni, másrészt neki nem lesz tönkretéve a vaginája, egy nő ennyit a párjáért igenis meg kell, hogy tegyen. különbenis kényelmesebb, a sebnek alig marad nyoma, amúgyis elmaradott dolog a szülés, maradjon meg azoknak, akiknek nicns pénze moernebbre.
az én időmben még megszültük a gyerekeinket, szenvedés ide vagy oda. félreértés ne essék, ha orvosi okai vannak a császárnak, akkor semmi gond nincs vele, sőt akkor a világ legjobb találmánya. de már tényleg elmaradott természetesen szülni? engem ez annyira ledöbbentett. egyik szülésem sem volt könnyű, de mindegyik életem legcsodásabb élményei közé tartozik.
Az az igazság, hogy ebben nem a kismamák a hibásak, hanem a környezet, az orvosok. Leginkább az orvosok!!!
Azért egy császár elég komoly fájdalommal jár, baromi kellemetlen mikor a gerincednél matatnak és böknek a tűvel... Brrrr :S Összenövések...
De persze a dokinak ez sokkal egyszerűbb, hisz nem kell 12, 24 vagy akár 30 órát a kismamival lennie, csak fogja és félbevégja. Jó kis pénzt kap érte és mehet is a dolgára.
Aztán ott van a környezet, akik szeretnek nagyzolni! Így fáj, úgy fáj a természetes, a császár fájdalom mentes.
Vagy a másik, akiknek császárjuk volt, de a saját gyengeségüket félnek bevallani és hárítanak inkább.
Aztán ott van a kismama, aki minden zagyvaságot elhisz és szentül meg van győződve, hogy jól cselekszik és ha letesz egy valag pénzt, semmi gond nem lehet!
De aztán majd a 2. császárnál nézhet nagyokat, amikor égetik el az összenövéseket és 3-4 év után is nyomát vélik felfedezni egy esetleges gyulladásnak!
Sőt a tejcsi sem fog beindulni és rögtön a tápszerhez nyúlnak majd!
Ők lesznek a tökéletes anyák :)
Az a k**** nagy baj ezzel a világgal, hogy mindenki csak a külsőségeket nézi! Undorító...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!