Első baba. Lehet hamarosan szülök? Mikor indúljak a kórházba?
Ma éjjel kb 3-6 ig elég sokszor keményedett a hasam, fájt, nyilalt a derekam, aludni nem nagyon tudtam.Figyelgettem az órát, de nem volt olyan rendszeres.6kor kérdezte férjem maradjon-e itthon, mondtam, hogy ne, mert azért gondolom be kell állnia valamennyire, ha szülök, akkor majd szólok, hogy jöjjön(amúgy szüleim is közel vannak, ők is el tudnak vinni)
Azóta fél 9 körül, fél 10 körül, meg most volt egy "durvább" fájás, vagy összehúzódás...csak a derekam nyilal, meg keményedik a hasam.
Akkor most mivan?Nem mentek be, mert egy pár hete már vanak jóslóim, csak ez picit intenzívebbnek tűnt...ha nem rendszereződik nagyjából, akkor még "ráérek"?
Azt sem akarom, hogy bemegyek a kórházba, aztán benttartanak a biztonság kedvéért....meg a doki azt mondta akkor menjek, ha 10 perces fájásaim vannak, vagy elfolyik a víz.
Bocsi, lehet tök egyértelmű hogy még nem kell mennem, de első baba és tökre nem tudom mire számítsak...amúgy kedden kell mennem nst-re, gondoltam akkor majd megyek nőgyógyászhoz is.
Ja és lehet hülyeség, de a haskeményedés nem árt a babának ugye?Amúgy mocorog:)
39hetes vagyok
Nem árt, nyugi. Ezzel én még nem mennék, ez véleményem szerint csak durvább jósló. Tudod, kád víz, pihenés, ha erősödik, akkor kezdődik, ha jobb lesz, akkor jósló volt.
2 gyerekes anyuka
Én sem mennék még.
Ülj be egy meleg (de nem forró) kád vízbe, ha leállnak, akkor erősebb jóslók. Ha felerősödik, akkor meg be fog indulni. (Vigyél egy vekkert a fürdőbe és figyelgesd. (Én így csináltam kétszer is... :o)
Lehet hogy még napok, de lehet hogy ma már beindul. Nem tudni.
Szép szülést Neked!
Előbb utóbb baba. :o)
És nem kérdeztél hülyeséget! De tudni fogod, mikor kell indulni.
Én másodjára sokkal bizonytalanabb voltam. :o)
második
Hú, hát lehet hogy nem kellett volna szóvá tennem, hogy ne idegesítselek, de ha már belekezdtem, leírom hogy volt:
Ahogy a nagykönyvebn van, hallottam hajnalban egy kis pukkanást, és onnantól kezdve amikor pisiltem, a dolgom végeztével még egy-két kocka WCpapírt eláztattam színtelen-szagtalan folyadékkel, de csak akkor jött, ha a WCn picit előre dőltem.
Ezzel bementünk (fájások nem voltak ekkor, mert egyébként sok keményedés és fájás volt már előtte, sőt egyszer másfél órán át 5 perces fájások voltak, amik aztán leálltak... Ezért javasoltam a fürdőkádat, de ha nincs, hát nincs, nem baj.) Az ügyeletes doki megvizsgált, és azt mondta, nincs magzatvíz (ő persze fekvő pozícióban vizsgált, ahogy nem is jött nekem se), majd hazamentünk, de a szülésznőm adott egy tesztcsíkot, aminek "zöldre kellett változnia", ha magzatvíz érinti, míg vizeletre nem változik a színe.
Otthon délután kipróbáltam, naná hogy zöldre változott. Én abból is éreztem, hogy víz lehetett, mert egy picit megkönnyebbült a hasam, ami az átlagosnál több magzatvíz miatt irtó kemény volt előtte.
Irtó dühös voltam magamra, hogy minek is mentünk be, hogy "hogy lehettem ilyen béna" :o), és úgy döntöttem, hogy amíg nem lesznek rendes fájások, nem megyünk sehová.
Két nap múlva hajnalban erős fájásra ébredtem, majd amikor felkeltem, pici magzatvíztócsa lett alattam, de nem zúdult ki akkor sem nagy mennyiség, és kitolás alatt burkot kellett repeszteni, még délelőtt megvolt a lányom.
Annyit tudok csak
Bocs, a végére akartam írni, hogy én sokszor bizonytalankodtam, hogy indul-e vagy sem, és többször azt hittem, ez már az lesz, viszont amikor tényleg indult, azt mindkétszer pontosan tudtam.
Egyébként magzatvíz elfolyással a szülésznőm szerint a szüléseknek csak 10-20%-a indul.
szóval akkor a szivárgás után még otthon voltál egy két napot ha jól értem és nem lett semmi gond, ugye?
huh az jó...mármint azt hittem hogy gáz, ha az ember nem veszi észre a szivárgást és nem megy be egyből...akkor most már azért erre is figyelek:)
Amúgy inkább a nyilalás jellemző még, meg hogy fáj a medencém, szóval gondolom tágulok....
köszi nagyon hogy leírtad mi volt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!