Melyik szülés fáj jobban? Ha előbb folyik el a magzatvíz és szárazin kell szülni vagy ha a magzatvíz orvosi beavatkozással folyik el szülés közben? Van különbség a kettő között?
Nekem az elfolyt magzatvizes sokkal lassabb,fájdalmasabb volt maga a vajudás, de a kitolás pikk pakk ment
A fájással indulónál ugy csípték el a burkot kitolás elött, a vajudás rövid volt, de a kirolás borzalmasan hosszú és fájdalmas.
Én még csak egyszer szültem, de azért leírom.
Este 10-kor folyt el a magzatvíz, másnap délután negyed négykor született meg a kisfiam. Reggel 8-kor már nagyon fáradtam, kaptam edát, majd 11 óra magasságában oxitocint, mivel nem igazán akartam tágulni. A kitolási szakasz viszont rövid volt, 3 nyomással meg is lett.
Nincs erre azonos recept.
Nekem a magzatvíz elfolyással (mint a Nuagara) induló szülésem volt a lassabb és fájdalmasabb. A kitolás sem volt rövid, sőt. Vákuum kellett, mert annyira elhúzódott és csak csúszkált oda-vissza órákig. Oxigénhiányos is lett.
A fájással indult szülésem 3 óra volt cakkompakk kitolással együtt.
Én eddig 1 szülessen vagyok túl, elfolyt a magzatviz, hajnali fél egykor elfolyt a magzatviz, kB 2:30kor kezdődtek a fajasok, 5 majd nagyon gyorsan 3 percesek. 11kor született meg a kisfiam. Nem mondanám szörnyűnek, 8ig abszolút bírható volt, 9-től éreztem azt, hogy legyen már vége, de osszessegeben nem volt rossz szülés, sokkal rosszabbra számítottam.
Én szívesebben szülnem a másodikat is ugyanígy, legalább nem kellett vacillalnom, mikor induljak a kórházba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!