Volt aki a 38. hét környékén kapta el a herpesz vírust?
Egy barátnőm volt itt, adtam neki puszit mikor megérkezett, aztán mikor a férjem akart neki adni, akkor jutott eszébe, hogy amúgy neki herpesz fertőzése van.
38. hétben vagyok, eddig nem volt herpesz fertőzésem sosem (valami tesztet csináltattam róla a terhesség elején).
Több orvosi konzultációm már nem lesz. Persze lehet, hogy nem kaptam el, csak ha mégis, akkor mi van?
Ez vajon ugyanaz a vírus, mint ami a genitáliákon gondot okozhat a babának és császár metszést kell végezni, ha van? Vagy egy másik vírus? Kellene keresnem egy orvost akivel konzultálok róla?
Ez nem.olyan sztem hogy csak ugy egy puszitól elkapod.
Csepfertőzéssel terjed tehát csók kell hozzá ha a szájon van.
Ha nem szájon csókolt, kis eséllyel kapod el, meet nyálkahártyára kerülve jut a szervezetbe.
Genitáliára átvihető a fertőzés, ha ott csókolgat.
Két vírus van, a hsv1 és hsv2. Utóbbi a genitalis herpesz, előbbi okozza leginkább a száj körüli herpeszt. Előfordulhat, hogy a hsv1 megjelenik a genitaliskon, és fordítva, de alapvetően ez úgy néz ki.
Ha nem volt herpeszed, és aktív herpesze volt a másiknak, akkor igen, elkaphattad. Nemcsak csókkal terjed, terjed a hólyag valadekaval, a nyállal és a bőrrel való érintkezéssel is. Könnyen fertőz, ezért van atfertozve a lakosság 85-90%-a.
Ha elkapod sem lesz semmi, nincs hatása a te fertőzésednek a babára, és mivel nem a szadon keresztül jön ki, így nem lesz gond. De! Ha megszületik a baba és a szadon aktív herpesz van, a puszi kerülendő!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!