Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy alakult ki az a szokàs...

Hogy alakult ki az a szokàs Magyarorszàgon, hogy szülés után 3 napot a kòrhàzban kell lenni?

Figyelt kérdés
2023. jún. 16. 21:37
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
2020-ban 2 nappal császár után hazaküldtek. Azt mondták, 48 órát kell csak bent lenni. Ez a Honvédban volt. A szomszédomat ugyanígy küldték haza a Dél-pestiből.
2023. jún. 16. 22:26
 12/30 anonim ***** válasza:
20%

6-os, tovabbra se ertem, ez miert indok, mert vizsgalatokra ugy is lehet jarni, hogy nem fekszel bent :))

Akik meg otthon szulnek (legalisan, tervezetten), szinten megoldjak es nem fekudnek be szules utan se a korhazba.

2023. jún. 16. 22:57
 13/30 anonim ***** válasza:
32%
Azért, mert Magyarországon eleve betegségként van kezelve maga a terhesség is.
2023. jún. 17. 01:09
 14/30 anonim ***** válasza:
67%

Az ambulánsan vagy otthon szülőknek sem kell sehova járkálni újszülöttel. Mindkettőnél a baba gyermekorvosa megy házhoz. Otthonszülésnél házhoz megy a neonatológus.

2023. jún. 17. 04:21
 15/30 anonim ***** válasza:
67%

gaz nem Magyarorszag,hanem Szlovakia,de az egyik valaszolo irta,hogy a penz miatt tartjak bent a noket harom napig,mert utana kap penzt a korhaz.nekem Nem szulesem volt,hanem missed ab,de kepzeljetek el,hogy ugy volt,hogy be kellett mennem delelott 11-re a mutetre.

Kettokor bejott a nover,hogy most mar minden rendben,keszulhetek,hivhatom a ferjemet,mehetek haza.

Kezembe adta a papirokat es hozzatette,hogy harom napig ne nagyon menjek orvoshoz mert igazsag szerint harom napig bent kene maradnom

Megkerdeztem,hogy miert?

Kerek perec megmondta,hogy harom nap utan kapnak penzt ertem.

Ezek szerint nem csak nalunk van igy,hanem Magyarorszagon is.

2023. jún. 17. 06:43
 16/30 anonim ***** válasza:
36%

15 vagyok meg mindig

Elso szulesnel nalunk altalaban negy nap utan engednek ki,masodik utan harom nap utan.(9 eve az elso gyereknel az 5.nap reggel engedtek haza,tavaly a fiammal a 4.nap reggel )

2023. jún. 17. 06:45
 17/30 anonim ***** válasza:
62%

Ne örüljetek már annyira annak, hogy most már "csak" 48 órát "kell" és lehet ambulánsan is!

Ez nem azért van mert közelítünk a nagyratartott nyugathoz, hanem mert NINCS PÉNZ tovább benttartani. Szétlopták, szétverték az egészségügyet.

Nyugaton se azért csak annyi a bennfekvés, mert egészségügyileg annyi lenne optimális, hanem mert mindig is a pénz oldaláról fogták meg. A régi magyar megfigyelési idő sokkal közelebb volt az optimálishoz, hiába volt kényelmetlen. Ha nyitott szemmel jártok, rengeteg külföldi cikket olvashattok, hogy "vérmérgezést kapott", "tüdőembólia vitte el"... valószínűleg túlélték volna, ha még a kórházban derül ki és időben kapnak kezelést

2023. jún. 17. 07:09
 18/30 anonim ***** válasza:
82%

17!

Hollandiában élek. Itt alap az otthon szülés, de kórházból is haza küldenek 3 órával egy komplikáció mentes hüvelyi szülés, 2, max 3 nap csaszarmetszes után. Elég sokan szültek itt a környekemen az elmúlt időszakban és a munkambol kifolyólag igen sok emberrel kerülök kapcsolatba: senki sem halt meg a környezetemben amiatt, hogy nem kapott volna időben kezelést.

Amúgy meg nem csak q pénz miatt küldenek haza, hanem amiatt a tény miatt is, hogy az ember jobban érzi magát a saját otthonában, így bizony jobban is gyógyul. A legtöbb műtétet így próbálják ambuláns végezni, csak akkor benntartani az embert a kórházban, ha annak valódi, orvosi ellátást igénylő oka van. Amit egy ápoló meg tud oldani, azt a beteg otthonában oldják meg.

2023. jún. 17. 07:28
 19/30 anonim ***** válasza:
51%

2éve 2021ben 3 èjszakát voltam benbt császár után meg 2éjszakát műtét előtt.tehát majnem 1teljes hetet.

Most májusban kedd reggel mentem be csüt reggel metem haza császárral...

2023. jún. 17. 07:46
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Mikor én 30 éve születtem, anya 6egész napot volt benn velem, akkor ez volt a "szabály".

Egyebként igen, az anyagiak miatt 3 nap..

2023. jún. 17. 07:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!