Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülés tényleg borzasztó,...

A szülés tényleg borzasztó, vagy lehet pozitív élmény is?

Figyelt kérdés

Érdekes, hogy az ismerőseim közül egy páran azt mondják, hogy borzalmas dolog az egész, bár ne lenne ez a nőnek mert csak egy plusz szenvedés, olyan jó a férfiaknak, hogy nekik nem kell ezt átélni, stb.

Viszont van olyan is, aki azt, mondja, csodálatos dolog, hogy a test ilyenre képes, meg hogy nekik pozitív élmény volt és nem olyan rossz ez, mint amilyennek beállítják.

Most akkor hogy van ez?

Vagy nem fekete fehér, attól függ, ki hogyan éli meg?

Ha annyira borzasztó, miért vállalják be még harmadszorra is?

2023. jún. 10. 20:39
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
77%
30! Menj máshová trollkodni! Túltoltad nagyon.
2023. jún. 11. 16:04
 32/43 anonim ***** válasza:
79%
30, tényleg túltoltad a trollkod@st :D
2023. jún. 11. 16:13
 33/43 anonim ***** válasza:
73%

A szülési fájdalom nem attól függ, hogy mennyire akartad vagy nem akartad a gyereket.Ha már bevállaltad, akkor egyértelmű, hogy mégis akarod. Volt választási lehetőség. Sokkal inkább attól függ, hogy milyen tágulàsi folyamatban lesz részed, ill. kinek milyen a fájdalomtűrő képessége. De, ha mondjuk 0 vajúdással szülsz, mert programozott császáros leszel, akkor aztán végképpen nem tudhatod azt, hogy kinek milyen érzés lehetett. Nekem pokoli volt, amíg a műtőbe nem kerültem.Hánytam többször is közben(ez pl. erősebb fejfájásnál is előfordul velem). Én egyébként is borzasztóan rosszul tolerálom a fájdalmat. És ezt nem érzem szégyelni valónak. Ismerőseim közül az egyik a falat rugdosta kínjában, a másik teli tüdőből ordított. A harmadik jobban bírta.Ez is mutatja, hogy nem vagyunk egyformák. Szerencsére a hasi seb nekem már nem fàjt ennyire utána. Gyorsan felépültem, és a heg is nagyon szépen gyógyult. Tehát ne ítélkezz, mert nem tudhatod ki hogyan ment keresztül rajta! És a szülés nem elismerési vágy, meg hogy lehasaljanak az ember előtt miatta. Több milliárdan szültek már, ebben semmi extra nincsen.

Én azt kívánom neked, hogy sima és kevés fájdalommal járó szülésed legyen. De igazság szerint az ítélkezésed miatt megérdemelnél egy brutálisat, csak azért, hogy tisztàban legyél vele, milyen is tud lenni.

2023. jún. 11. 16:15
 34/43 A kérdező kommentje:
#26, nem tudom, jól teszed, hogy pozitívan állsz hozzá csak kívánom, hogy ne érjen hatalmas csalódás! 😅😁
2023. jún. 11. 17:37
 35/43 anonim ***** válasza:
23%

#31 Ha neked ez trollkodás, akkor a nőgyógyászom is egy hatalmas troll, mert ezeket ő mondta!

Mondtam neki, hogy félek egy kicsit, mert olyan horrortörténeteket mesélnek mások, mondta, hogy nem kell félnem, mert erősen túloznak, sok nő szereti, ha a szülés után sajnálják, körülrajongják őket. Meg hogy szüléskor egy felszabaduló boldogsághormon amolyan fájdalomcsillapítóként működik, de hogy ebből mennyi szabadul fel, az attól függ, hogy az anyuka mennyire boldog, mennyire várja a gyereket. Ha semennyire, akkor nincs hormon, hanem fájdalom van.

Ez egy hozzáértő szakember álláspontja, aki rengeteg szülést kísért már, nyilván tudja, mit beszél. Szemben egy csapat szülésen átesett nővel, akik a sebeiket nyalogatva borzalmas és fájdalmas dolognak állítják be a szülést, hogy kesereghessenek, én inkább hiszek az orvosnak.

2023. jún. 11. 17:45
 36/43 anonim ***** válasza:
80%
Jó hülye orvosod van. Gondolom pasi, aki sosem fogja átélni. Nálunk normálisabb orvosok vannak ettől. Még
2023. jún. 11. 17:50
 37/43 anonim ***** válasza:
84%

Elküldtem véletlenül.

Szóval, még a nő nőgyógyászok sem mondanak ilyen hülyeségeket. Pedig van amelyik 3-t is szült már. Ez egyénileg mindenkinél más. Ezt kellene megérteni már végre.

2023. jún. 11. 17:53
 38/43 anonim ***** válasza:
13%
#36 Attól még, hogy pasi és nem élte át még ért hozzá, ez a hivatása, évekig ezt tanulta, szülést pedig rengeteget látott már és segédkezett benne. Én hiszek neki. Nem kell feleslegesen riogatni egymást horrortörténetekkel.
2023. jún. 11. 17:54
 39/43 anonim ***** válasza:
53%
35, majd gyere vissza ha szültél már minimum egyet. Ne akarj már megmondani egy szült nőnek, hogy mit érzett, meg őket hibáztatni, ha fájt 😀 igen, még mindig trollnak tartalak, főleg az orvosos szöveg után. Max azt mondhatta, hogy hasonlóan fáj, mert valóban ott fáj, ahol a menses görcsölés, csak a mérték más. Sokkal. Meg a kitolási szakaszról nem is beszélek. Nem tudom, te minden menses alatt szétszakadsz lent, ami után kapsz 3-7, vagy akármennyi öltést? Érdekes lehet, mit ne mondjak.
2023. jún. 11. 19:30
 40/43 anonim ***** válasza:
62%

Ja, szerintem is troll. Ilyen naiv nő nincs még egy a Földön!

Majd ha szültél gyere vissza és beszélgessünk :D (ha kiheverted a gyermekágyas időszakot is! mert az is "csodálatos" tud ám lenni sajnos bizonyos esetekben)

2023. jún. 11. 20:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!