A szülés tényleg borzasztó, vagy lehet pozitív élmény is?
Érdekes, hogy az ismerőseim közül egy páran azt mondják, hogy borzalmas dolog az egész, bár ne lenne ez a nőnek mert csak egy plusz szenvedés, olyan jó a férfiaknak, hogy nekik nem kell ezt átélni, stb.
Viszont van olyan is, aki azt, mondja, csodálatos dolog, hogy a test ilyenre képes, meg hogy nekik pozitív élmény volt és nem olyan rossz ez, mint amilyennek beállítják.
Most akkor hogy van ez?
Vagy nem fekete fehér, attól függ, ki hogyan éli meg?
Ha annyira borzasztó, miért vállalják be még harmadszorra is?
Lehet nagyon szép a szülès, ha tàmogató közeg veszi körül az anyàt. Nem az szàmìt, hogy hàny bavatkozas volt, meg mennyire fàjt, hanem hogy az anya biztonsagban èrezte-e magàt, indokoltak voltak-e a beavatkozasok, kèrtek-e engedèlyt, ha nem volt vàlasztàsi lehetősèg, akkor elmondtàk-e mit csinàlnak ès mièrt.
Lehet egy gyors ès komplikàciòmentes szülèst oxy tolasàval, gàtmetszèssel, anyàval való kiabàlàssal, hasba könyöklèssel elrontani. Ès lehet sürgőssègi csàszàr, vagy fogòs szüles ùgy, hogy az anyàt tàmogattàk, partnerkènt kezeltèk, a baba ès az anya biztonsàgàt helyeztek előtérbe.
A legtöbb attól függ, hogy a kòrhàzi szemèlyzet az ,,anya csapatàban jàtszik"-e, vagy ellene.
Nekem a 2 szülésem sem volt egyforma. Elsőt csak túléltem, a második viszont kifejezetten szép és jó élmény volt.
Mindenki máshogy éli meg.
A terhesség része szintén egyéni.
A szulesi elmeny sok mindentol fugg, mki mashogy eli meg.
Van olyan ismerosom, akinek teljesen beavatkozasmentes szulese volt, a legjobb tamogato kozosseggel, es megis nagyon rosszul elte meg. Utolag jott ra, mennyire szerencses es jo szulese volt, miutan sok mas anya szulestortenet meghallgatta.
Illetve van egy masik bnom, akinek konkretan kikonyokoltek a gyereket a hasabol, es megis csodasan elte meg.
En termeszetes szulesre keszultem, megis csaszar lett, es en is csodasan eltem meg, egyertelmuen a korhazi kozeg miatt, h embersegesen bantak velem es mindenrol tajekoztattak, epp mi miert van/lesz.
Sztem a szules megelese egyreszt fugg az anya hozzaallasatol, mennyire fel az egesztol, es mennyire felkeszult. Masreszt a korhazi kozegtol, mennyire tamogatoak, hogyan bannak a kismamaval. Es persze a komplikacioktol, pl. van e eletveszely.
#9, ha rám gondoltál, dehogyis, tisztában vagyok vele, hogy fáj és fárasztó.
Én csak azt vettem észre, hogy sokan nem veszik figyelembe a végét, amikor már ott a kezükben a kisbaba.
De persze azt is meg lehet érteni, ha mondjuk tényleg nagyon rosszul sült el az egész szülés, lekezelően bántak a kismamával az orvosok, beavatkozások kellettek, stb.
Tudom, hogy nagyon nagyon fáj, és rosszul érinthet egy nőt az is, amikor hosszú órákon keresztül vajúdik, de aztán mégis császár lesz a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!