Én tehetek róla, hogy folyton leállnak a fájások?
Minden este rendszeres fájásaim vannak, 10 percenként jönnek. Persze valamikor rendszertelen, de eléggé fájnak, kellemetlenek…
Sajnos mind csak jóslók, de már nagyon szenvedek tőlük, mert hajnali 3-ig is eltart, aztán véget érnek. Gondolkoztam már rajta, hogy talán én blokkolom őket, azért mert félek a szüléstől? Második gyerek, de pont ezért félek mert tudom mi vár rám…
Igen, még csak jóslók valószínűleg, de pl. amikor a 3.at szültem, addig nem indult be rendesen, amíg nem fogadtam el, hogy bizony eljön a kitolási szakasz. Meg, ha már bent vagyok, inkabb legyek túl rajta. Aztán mégis a legjobb élmény ez a szülés lett. De nagyon féltem és amíg fejben nem láttam ezt be, csak akkor voltak fájások, amikor járkáltam. Szóval lehet benne valami. Fejben készülj rá, tudd, hogy ez egy természetes folyamat és mindenképpen el fog jönni és sztem akkor meg is fog történni. Illetve nekem az még sokat segített, hogy úgy tekintettem a szülesre, hogy az elsősorban nem is rólam szól. Én segítő vagyok ebben az egészben.
Szép szülést kívánok!
En meg csak keszulok a szulesre, tapasztalatom nincs, pontosabban egy csaszarom, minimalis vajudassal. Viszont sok konyvet olvasok, es egy valamiben mki egyet ert a szules korul: hogy a felelem blokkolja, még az allatvilagban is. Megall a vajudas, ha az allat ugy erzi, nem biztonsagos a szules. Miert mukodne ez maskepp az embereknel?
A hasonlo velemeny sokaktol, h a szules fejben dol el.
Probald meg elengedni a felelmed, es nyugodt kornyezetet teremteni. Sok sikert a szuleshez!
Van egy ilyen elmélet, ami szerint a lelki gátoltság tudja hátráltatni a szülés megindulását. Nekem van két olyan ismerősöm, akik tudták magukról, hogy nem bírják elengedni a terhességet (mert szerettek terhesek lenni és mert így érezték biztonságban a babát, mert féltek, hogy nincsenek még kész az anyaságra), és hiába akarták, hogy magától induljon a szülés, lépcsőztek, szexeltek, tonikot ittak, stb. 41. héten kellett mindkettőt indítani. Na persze a fene tudja, hogy van - e hozzá köze, de nem tartom kizártnak.
Ha úgy érzed, hogy te is félsz szülni, vagy tudod hogy van benned valami gát, akkor próbálj meditálni, leírni az érzéseidet, beszélni valakivel, aki együtt tud érezni, próbálni feloldani ezt a szituációt. Ha nem érzed, hogy lenne benned gátlás, de kínodban már nem tudsz mire gondolni, hogy miért jóslózol és nem jön ki a baba, akkor valószínűleg nem lelki oka van, csak még készült el a kis csomagod. :) Pakolj össze mindent, tedd rendbe a házat, mosd ki az összes ruhát, locsold meg a növényeket, készülj fel rá, hogy ma megindul, hátha reagál rá a tested is. Nyilván csak egy tipp, de próbáld meg, ha van kedved.
En elhiszem ezeket, mivel tobb szaz szulestortenetet olvastam, meg jopar szulessel foglalkozo szakkonyvet. Nem volt ritka az olyan sztori, amikor a vajudo anya, amint beert a korhazba, es korbevette ot a korhazi kozeg, egybol lealltak a fajasai. Ilyenkor vagy hazakuldtek, vagy nyomattak bele az oxit fajasgyengeseg cimszo alatt. Meg az olyan sztori is gyakori volt, amikor a masodik babat varo anyanak addig nem indult be a vajudasa, amig a nagyobbik gyermek a nagyihoz nem kerult. Addig csak “josloi” voltak, napjaban tobbszor, mint a kerdozenek.
Van aki egy nagydolgot sem tud stresszben elvegezni, vagy idegen helyen…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!