Akinek hüvelyi szülése volt, ki hogyan élte meg? Mindenkinek megreped a hüvelye kitolás közben?
Elfolyt magzatvízzel mentünk be, de ott még burkot kellett repeszteni, mert nem indultak a fájások. Na onnantól a vajúdás elég durva volt számomra, kb 6 óra. Csak az segített, hogy a zuhany alatt állok. Oxit is kaptam végül. A kitolási szakasz már nem volt olyan fájdalmas, igaz vágtak is, mert nagyon nagy babám lett, utána varrtak. Még így is a vajúdás része volt a legnehezebb.
Nem igazán foglalkoztam a gátmasszázzsal, nem tudom, hogy befolyásolta volna a szülést, de már mindegy is. Egész hamar ment a gyógyulás, picit érzékeny a seb frontoknál, de ez már szerintem így marad. :)
Köszönöm a válaszokat :)
7. Nem adtak érzéstelenítőt a varrásnál?
Nem egy kellemes dolig..
2 szülésem volt
Nem repedt a hüvelyem.
Most a 3. Esetén nagyon esélyes a császàr☹️
De mindent megteszünk, hogy ne legyen csak a protokoll miatt, hanem ha valóban szükséges, csak akkor.
Szóval azétt annyira nem vészes dolog egy hüvelyi
Este 22:00-kor elfolyt a magzatvizem.
23:00-00:00 körül 7 percesek voltak a fájások, 1:00-kor 5 percesek.
Reggel 8:00-kor kaptam epidurált, mert már világomról nem tudtam, 11-kor oxitocint.
15:15-kor született meg a kisfiam, tokától bokáig szakadtam. Gátmetszés nem volt.
1,5 órán keresztül varrtak, nem éreztem belőle semmit. Másnap azt hittem megpusztulok, 4 hétig ülni is alig tudtam..
Mindennap elmondtam, hogy inkább vajúdnék és szülnék még egyszer, csak a varrat ne fájjon.
Az elsőt nagyon rosszul, ott belenyúltak a kórházban, hasbakönyöklés, erőltetett nyomatás, méhszájmasszázs, gátmetszés.
A másodikat születésházban szültem, ott teljesen máshogy kezeltek mindent, nem vágtak, és nem is repedtem, nem nyomták a hasam, hanem elmondták, hogy normális, ha visszacsúszik kitolás közben, és nem is szabad nyomni a hasat olyankor, mert akkor jut oxigénhez a baba. Nem repedtem, pedig 37 centis fejkörfogattal született és pluszban az ökle is ott volt a homloka előtt. Viszont nem háton fekve szültem, hanem négykézláb.
Köszönöm a válaszokat, igazán vegyes válaszok születtek. :)
Természetesen mindenkinek más a fájdalomküszöbe, nem lehet általánosítani.
#17, uh igen, a hasbakönyöklésről már hallottam, borzalmas lehet..
Arra is gondoltam, hátha ezért születik ennyi oxigénhiányos gyerek. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!