Akinek hüvelyi szülése volt, ki hogyan élte meg? Mindenkinek megreped a hüvelye kitolás közben?
Nekem halál volt. Én nagyon nem viseltem jól. Csendben sem tudtam maradni akármennyire akartam.:/
Előtte jól lefáradtam mert két napig tartottak az 5-10 perces fájások.
Gát metszés volt. Az utána következő napok jók voltak. Ott már azt vártam hogy hazamenjünk. Tehát maga a szülés katasztrófa volt, de utána nem viselt meg.
Csoporttársam szó szerint azt mondta a hüvelyi szüléséről, hogy neki olyan volt, mintha két lovaskocsival kétfelé húzták volna a lábát és szaggatták volna szét a testét.
Ebből arra következtetek, hogy nagyon nem volt jó élmény..
Kérni kell epidurált, akkor nem fáj. Csak van aki attól is fél, hogy szúrják az emberek egy másik részét zavarja, hogy nem természetes a szülés.
Van két epidurált kapó ismerősöm is, akik szerint a szülés “rohadt hosszú és unalmas, a lényeg, hogy vigyek könyvet vagy filmet, mert tizen órákat vagy bent és nem történik semmi”.
Első szülésem maga volt a pokol.
Reggel 8kor mentem be magzatviz szivárgással. Hülyének néztek, mert ilyen nincs. A magzatvíz vagy elfolyik vagy nem 🤦♀️ egész nap nem ehettem, rám sem néztek. Este jött a váltás doki, neki könyörögtem már kezdjen valamit mert érzem hogy valami nem jó. Csinalt egy uh-t, azonnal indította a szülést mert nem volt magzatvíz. Azonnal burkotrepesztett, oxitocint maxon nyomatta. 7óra kőkemény vajudás. Szó szerint sírva könyörögtem, hogy az sem érdekel ha császaroznak, csak szedjék ki vagy öljenek meg. Leírhatatlan fájásaim voltak. Végül meglett természetesen. De autómatice vágtak, mert első gyerek 🤦♀️
A vágást nem éreztem. Kívül 4 varrat, belül repedtem, matyóhímzés. Ennek ellenére aznap még kényelmetlen volt, másnap már semmi bajom nem volt. 6hetes kontrollra azt sem tudtam hol volt a vágás.
Ehhez képest a második szülés egy semmi volt. Itt is 7 órát vajudtam, de abból 5öt itthon, nyugiban. Fokozatosan erősödtek a fájások, nem bumm bele a közepébe. Az utolsó fél óra volt csak rossz. Simán megúsztam gátvédelemmel, repedés nélkül.
Keveset vajúdtam, gyors, de annál intenzívebb szülésem volt. Gátmetszésem is volt, repedtem is, a kisfiam letarolta kifelé a hüvelyfalam, majdnem 1 óráig varrtak.
Valahogy mégis nekem való szülés volt ez, hogy durván, de gyorsan letudtam. Persze ez nem kívánságműsor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!