Ti éreztétek amikor a magzatburok megrepedt? Akár pici fájdalommal vagy "repedő szövet" érzéssel érezhető?
A minap ismeretlen forrású folyadékvesztés miatt a magzatburok megrepedésére gyanakodtunk. A folyadék többé nem jelent meg, de gyakori méhösszehúzódások és hasi fájdalom követte. Ezt gyógyszerekkel és magnéziummal próbálták leállítani, eddig azt hiszem sikeresen. A magzatburok repedést nem látták. Otthoni ágynyugalmat javasoltak a következő vizsgálatig.
Ehhez a korábbi kérdésemhez kapcolódik a kérdésem.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
Tegnap és ma arra lettem figyelmes, hogy egy helyen a hasamon, ha tüsszentek, ásítok, igénybe veszem a hasam stb. repedő szövet érzésem van, mindemelett picit fáj is ott. Lehet érezni a magzatburkot vagy érzéketlen szerv? Azt olvastam, hogy vérerek nem nagyon szövik át.
Én semmit nem éreztem, sőt abban sem voltam biztos, hogy az a kis folyadék ami folydogált egész nap magzatvíz lenne, bár már mindennapos voltam.
Aztán, amikor megindult a "Niagara", rájöttem, hogy ez mégiscsak magzatvíz lesz :)
Köszönöm szépen!
Elfelejtettem beírni, hogy csak 28 hetes vagyok, így nekem nagyon nem mindegy. Keddre hívtak uh-ra, akkor rákérdeznék, de addig is jó lenne tudni, hogy érezhető-e egyáltalán az ilyesmi.
Amúgy a méhszájtól távol, a burok felsőbb részén érzem.
Köszönöm szépen!
Kicsit megnyugtattatok, hogy az egy érzéketlen szerv. Nagyon rossz ez a bizonytalanság: azóta nincs szivárgó folyadék, de a vele egyidőben kezdődő folyamatos méhösszehúzódások és fájások semmi jót nem jelentenek. Így már mindenre figyelek. Szörnyű lenne 28 hetesen szülni.
A szülésznőm annyit mondott, hogy a burok ugyan nem regenerálódik, de behegesedhet és a víz újratermelődhet, különösen ha a méhszájtól távol reped és fent.
Kérdező, én is voltam így ahogy te, szintén nem láttak erre utaló tünetet (34 hetes voltam) de továbbra is nyugtalan voltam így vettem betétet, szerencsére nem volt gond.
A burok nekem a vajúdás legvégén repedt meg, őszintén szólva és csak azt vettem észre, hogy nagyon vizes lettem. De a majdnem folyamatos fájások mellett más nem tűnt fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!