Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés indítást elmesélnétek?

Szülés indítást elmesélnétek?

Figyelt kérdés
Indítani fogják és elkapott a pánik, nagyon ideges vagyok mert nem tudom mire számítsak.
2023. máj. 14. 19:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
#7 nem volt gond, majdnem 3 éves volt mire sikerült "megszabadulnom tőle"
2023. máj. 14. 22:10
 12/20 anonim ***** válasza:

Kétszer indítottak (2018 és 2023), így elég rutinos vagyok benne. 7-re mentem.

1. Papírmunka

2. Átöltözés hálóingbe

3. Kúp adása, amit felraksz magadnak és várod a hatást (a másodiknál otthon elintéztem mielőtt mentem)

4. Oxitocin adása infuzión keresztül

5. Apuka bejöhet már átöltözve

6. Burokrepesztés (nem fáj)

7. Elfolyik a magzatvíz

8. Fájások fokozatosan erősödnek

9. Kaptam a másodiknál tágítást segítő injekciót (ez attól függ mennyire tágulsz)

10. Ha eljött az idő akkor felrakják a lábad mint a nődokinál

11. Kitolási szak - megszületik a baba (gátmetszés ilyenkor van, ha szükséges)

12. Mellkasodra teszik a babát

13. Megszülöd a méhlepényt (ezt már meg sem érzed a baba után)

14. Átnéznek hol lett rajtad sérülés

15. Varrás ha kell (legtöbbször kell, ez picit kellemetlen) - ma már kieső varratokat tesznek

16. Nekünk szokott lenni 2 óra együtt a szülőszobán, ez kórházfüggő

17. Közben megmérik a babát, de az pár perc

18. 2 óra után elviszik a babát,téged pedig betolnak a szobába

Az elsőnél az orvos rendszeresen nézte hogy tágulok, a másodiknál nem piszkáltak feleslegesen. Az elsőnél kádban vajúdtam, a másodiknák zuhany. Mindkettő jó volt, de a kád jobb, mert a melegvíz enyhítette a fájdalmat. Mindkettő babám 13 óra körül lett meg. A vajúdás nagyon rossz lesz, de ne add fel! Könnyű szülést kívánok!

2023. máj. 14. 23:25
 13/20 anonim ***** válasza:
12-es válaszoló vagyok. Tudtam mindkettőnél szoptatni, jelenleg is szoptatok.
2023. máj. 14. 23:27
 14/20 anonim ***** válasza:
Én is tudtam szoptatni. Semmi gond nem volt vele
2023. máj. 15. 05:33
 15/20 anonim ***** válasza:
12:00-kor kerültem szülőszobára CTG-re, 1 óra múlva oxitocin, nem ért semmit, 1 óra múlva még egy adag oxi, az sem ért semmit, a szívhang leesett, így sürgősségi császár. Tudtam szoptatni.
2023. máj. 15. 08:26
 16/20 anonim ***** válasza:

Nálunk az volt a protokoll (Sote 1), hogy délután felvesznek az osztályra, este felhelyezik a ballont, ami jobb esetben már fájásokat indít (valahol méhszájérlelőt adnak). Ha van már 1,5-2 ujjnyi tágulás, akkor ez kimarad, mert kicsúszna. Nekem egész éjjel gyenge 7-8 perces fájásaim voltak, de ahhoz éppen elég volt, hogy semmit ne aludjak. Elvileg reggel mentem volna a szülőszobára, de teltház lett, így csak délután kerültem le éhesen és fáradtan. Levették a ballont, beöntés (ami nekem amúgy esküszöm jól esett :D), majd burokrepesztés volt és vártunk fél órát kb. Nem történt semmi, így bekötötték az oxitocint. Egy óra múlva olyan fájásaim voltak már, hogy azt hittem beledöglök... Volt fájás alatti vizsgálat és kézzel tágítás is, ami miatt szar élmény az egész, de természetes úton, hajnali 1-kor megszületett a kislányunk. Azt hittem sosem dolgozom fel ezt az élményt, de végül az idő egyre jelentéktelenebbé teszi.

Most tervezzük a második babát, máshol szeretnék szülni, költöztünk is idő közben. Itt helyben pl. a kiírt napon befektetnek és oxitocin terhelést kap a kismama. Én ezt biztos hogy nem vállalom, így ki is esett a listából. Most a megyei kórházról informálódom éppen...

2023. máj. 15. 09:21
 17/20 anonim ***** válasza:

2x indítottak, de kicsit még ez is különbözött, ugyanabban a kórházban.

1. Egyik nap délelőtt nagyon kevés magzatvíz miatt befekvés, papírozás, oxitocin terhelés, hogy hogyan reagálunk. Este kaptam ballont, aztán ctg, majd alvás helyett végig a fájásaimmal voltam reggelig. Reggel ballon ki, beöntés, hatás, zuhany, megpróbáltak burkot repeszteni, de nem sikerült. Oxitocint kötöttek be, amit időközönként mindig emeltek, aztán rá 3 órára már babáztam.

2. Nem volt oxi terhelés, este ballon, ctg, éjjel fájások, de csak kb hajnali 4ig. Reggel ballon ki, sikeres burokrepesztés, beöntés nem volt. Oxitocint csak egy keveset kaptam, mert a burokrepesztéstől is elindultak a fájások. Szintén 3 óra múlva babáztam.

2023. máj. 15. 09:50
 18/20 anonim ***** válasza:
en kaptam oxit, 17 honapos a kislanyom azota is szoptatok. semmi köze nincs az oxihoz
2023. máj. 15. 11:56
 19/20 anonim ***** válasza:

41. Hétben voltam, protokoll szerint indítottak (magánkórház), a lepény is öregedett már.

Este 6kor bementek, ballonnal kezdtünk, egész este nagyon fájt de nem csinált semmit.

Másnap reggel 7-től oxi... Amitől semmi fájásom nem lett, pedig pumpálták belém du 4-ig, meg burkot is repesztettek nagy nehezen, de nem akart sehogy kijönni a gyerek, és már a szívhangja se volt a legszebb du-ra, szerencsére gyorsan meg tudtak császározni, végül semmi gond nem volt, nagyon fura 24 óra volt az tuti.

2023. máj. 15. 11:56
 20/20 anonim ***** válasza:
52%
40+2 hétre mentem ctg-re, enyhe fájásokat mutatott, amit nem éreztem. Kézzel megvizsgáltak 2 ujjnyira már nyitva volt a méhszájam. A baba szívritmusa nem volt teljesen jó és a fájások is össze-vissza voltak ezért kis dózisú oxitocint kaptam infúzióba kötve. Közben magzatburkot repesztettek, az oxi hatására rendeződtek és erősödtek a méhösszehúzódások, 4 óra múlva a kezemben fogtam a lányomat. :) Már 2,5 éve szoptatok, szerintem sincs összefüggésben az oxitocinnal (főleg, hogy azt amúgy is termel a szervezet).
2023. máj. 15. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!