Arra van elehetőség, hogy szülés után egyből hazajöjjünk a kórházból?
Azèrt lènyeges a külföldi pelda is,mert Magyarorszàgon szeretik rèmisztgetni az anyàkat, hogy veszèlyes hamar hazamenni. Sok màsik orszàgban levő gyakorlat mutatja, hogy nem az.
Az kòrhàz kevesebb pènzt kap, ha hamarabb hazamnentek, ezert ,,kell" sokàig bentmaradni.
Nálunk is rooming-in rendszer van (mint szinte mindenhol manapság), semmi mérlegelésre hurcolás és egyéb hülyeség nem volt, sőt, végig velem volt a pici.
Első baba volt, nem voltam igazán ügyes pl. a szoptatásnál, de sokat segítettek a nővérek a helyes technikával, itthon nem tudom, kihez fordultam volna, hisz a szoptatási tanácsadó sem ugrik egyből.
Eszembe se jutott volna hamarabb hazamenni, mint ahogy rámondják az áment, de ez egy jó kórház, nem hiszem, hogy sokan menekülnének az ellátás miatt.
Mit jelent neked a pár óra? Mert ahogy az első is írja, nem biztos, hogy reggel vagy délelőtt szülsz, nem?
Tehát ha nem egyből mennél haza, akkor mire várnál benn? Egy bizonyos vizsgálatra? Vagy csak az a cél, hogy éjszaka ne ott legyél? Pusztán kényelmetlennek gondolod? Mert ha igen, akkor gondold át, a baba érdekében lehet tényleg megérné mégis maradni...
Enegy viszonylag jo korhazban voltam, jo etel, a legtobb csecsemos normalis volt, es csak azert maradtam, mert elso gyerek, es bizonytalan voltam. Meg ugyis nehez volt pihenni, hogy csak ketten voltunk a szobaban, sokat sirt a szobatarsam babaja. Cukros vizet adtak a gyerekemnek, mert nem tudott szopizni, es esett a sulya (pedig csak a normalis 10%-ot). 3 het volt, mire belerazodtunk a szoptatasba, es ennek elsodleges feltetele a nyugalom volt, 2,5 hetig anyukam es anyosom ott voltak nalunk fejenkent tobb, mint 1 hetet, mert messze lakunk. En meg szoptatni csak nyugalomban tudtam.
Ebbol kiindulva masodjara mar az ambulans szulest valasztottam, ami be is valtotta a hozzafuzott remenyeket, semmi gond nem volt, es rokonok is csak 4 het utan johettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!