Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Arra van elehetőség, hogy...

Arra van elehetőség, hogy szülés után egyből hazajöjjünk a kórházból?

Figyelt kérdés
Vagyis nem egyből, de pár óra múlva, szóval éjszakára nem maradnánk.
2023. máj. 6. 11:04
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
35%

Azèrt lènyeges a külföldi pelda is,mert Magyarorszàgon szeretik rèmisztgetni az anyàkat, hogy veszèlyes hamar hazamenni. Sok màsik orszàgban levő gyakorlat mutatja, hogy nem az.

Az kòrhàz kevesebb pènzt kap, ha hamarabb hazamnentek, ezert ,,kell" sokàig bentmaradni.

2023. máj. 6. 22:34
 32/38 anonim ***** válasza:
0%
27# voltam amúgy. De egyébként az még mindig nem derült ki,hogy jön ide külföld Magyarországhoz,mikor teljesen 2 ellátási rendszer van.
2023. máj. 6. 22:37
 33/38 anonim ***** válasza:
66%
31# Nem azért kell hamarabb,de te biztosan benne dolgozol a rendszerben itt Magyarországon és látod ezt. Elhiheted,hogy letojják hogy maradsz-e vagy sem. Sokan azt gondolják,hogy őket érdekli ez,hogy a 100 emberből 1 el akar menni....kevesebb dokumentáció legalább,szabad ágy,kevesebb bent lévő. Őket a felelősség érdekli. Igen,tök jó persze a példa,csak ott hazaengednek, itt pedig gyerekorvosi pecsét meg társai kell hozzá. Más a kettő. De amúgy mindenki saját döntése,ezt is írtam,hiába pontoztok le. :D Van aki így szeretné,más meg úgy. Valaki otthon szeretné szülni,valaki meg kórházba például. El kéne fogadni mindkét állítást.
2023. máj. 6. 22:42
 34/38 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk is rooming-in rendszer van (mint szinte mindenhol manapság), semmi mérlegelésre hurcolás és egyéb hülyeség nem volt, sőt, végig velem volt a pici.

Első baba volt, nem voltam igazán ügyes pl. a szoptatásnál, de sokat segítettek a nővérek a helyes technikával, itthon nem tudom, kihez fordultam volna, hisz a szoptatási tanácsadó sem ugrik egyből.

Eszembe se jutott volna hamarabb hazamenni, mint ahogy rámondják az áment, de ez egy jó kórház, nem hiszem, hogy sokan menekülnének az ellátás miatt.

Mit jelent neked a pár óra? Mert ahogy az első is írja, nem biztos, hogy reggel vagy délelőtt szülsz, nem?

Tehát ha nem egyből mennél haza, akkor mire várnál benn? Egy bizonyos vizsgálatra? Vagy csak az a cél, hogy éjszaka ne ott legyél? Pusztán kényelmetlennek gondolod? Mert ha igen, akkor gondold át, a baba érdekében lehet tényleg megérné mégis maradni...

2023. máj. 6. 23:24
 35/38 anonim ***** válasza:
65%

Enegy viszonylag jo korhazban voltam, jo etel, a legtobb csecsemos normalis volt, es csak azert maradtam, mert elso gyerek, es bizonytalan voltam. Meg ugyis nehez volt pihenni, hogy csak ketten voltunk a szobaban, sokat sirt a szobatarsam babaja. Cukros vizet adtak a gyerekemnek, mert nem tudott szopizni, es esett a sulya (pedig csak a normalis 10%-ot). 3 het volt, mire belerazodtunk a szoptatasba, es ennek elsodleges feltetele a nyugalom volt, 2,5 hetig anyukam es anyosom ott voltak nalunk fejenkent tobb, mint 1 hetet, mert messze lakunk. En meg szoptatni csak nyugalomban tudtam.

Ebbol kiindulva masodjara mar az ambulans szulest valasztottam, ami be is valtotta a hozzafuzott remenyeket, semmi gond nem volt, es rokonok is csak 4 het utan johettek.

2023. máj. 7. 08:35
 36/38 anonim ***** válasza:
57%
ÚRISTEN 35 hát ez borzasztó, cuuukros vizet kapott a baba, vége a világnak. Röviden: anyukàd meg anyós odatelepedett a nyakadra ezért nem tudtál szoptatni, ezért legközelebb az ambuláns szülést választottad inkább, mert az ugye kiküszöböli a rokonokat, imádom a logikát 🤣
2023. máj. 7. 09:46
 37/38 anonim ***** válasza:
26%
A mondanivalom lenyege az lett volna, hogy nyugalomra volt szuksegunk, ami a korhazban sem volt mar meg, es nem, nem segitettek erdemben a szoptatasban, hanem a cukros vizzel meg hatraltattak is a folyamatot. Irta valaki, hogy a korhazban tudnak a szoptatasban helyben segiteni, nekem ez a sajat tapasztalatom miatt nem volt erv az ambulans szules ellen, foleg, hogy tudtam, hogy nekunk pont, hogy a nyugalom fogja segiteni a szoptatast, ami meg ugye ott nem volt meg. Ez igy mar ertheto?
2023. máj. 7. 13:03
 38/38 anonim ***** válasza:
19%
A cukros vìz kàros az ùjszülötteknek. Mennyire ,,profi" segìtsèget kaphat ilyen helyen egy anya?!?!
2023. máj. 7. 13:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!