Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Arra van elehetőség, hogy...

Arra van elehetőség, hogy szülés után egyből hazajöjjünk a kórházból?

Figyelt kérdés
Vagyis nem egyből, de pár óra múlva, szóval éjszakára nem maradnánk.
2023. máj. 6. 11:04
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
89%

A baba miatt erdemes maradni mert:

Kivizsgálják a kicsit.

Senki sem feltetelezi hogy barmi baj is lehet de:

Van amit te nem veszel észre.

Pl. Nem szopik ahogy kell mert levan tapadva a nyelve ,

Es ha nem veszik eszre nagyon nehez lesz

Anno nalam sajnos nem vették eszre, egyrészt mert enis hamar hazamentem.

De ha még 1napot maradtam volna, választhattam volna hogy maradjak, azt is hogy menjek 1 nap utan.

De ha még maradtam volna akkor valszeg észre vettek volna a bajt.

Igy kinlodtam 8honapig mert sajnos a gyerekorvos se vette észre.

8hosan gyerekorvost valtottam es megoldodott minden baj.

De az a 8honap kínok kinja , mert a gyerek üvölt folyton éjjel is 100x.

Sajnos ezt átéltem, azt gondoltam megbolondulok.

Es mindez 1napon múlott! -valoszinű -gondolom észre vették volna.

2023. máj. 6. 14:16
 12/38 anonim ***** válasza:
89%
#11-es, nemtudom, vigasztal-e, de en negy napot voltam az elsovel a korhazban, de alig neztek rank, a masodikkal 4 ora mulva otthon voltunk (szuleteshazas szules kulfoldon), jottek hozzank 1-2 naponta, mint ahogy Magyarorszagon is az otthonszulesnel, es sokkal jobban odafigyeltek rank, mint a korhazban.
2023. máj. 6. 14:34
 13/38 anonim ***** válasza:
29%

11-es, azért én ebben nem lennék olyan biztos. A nyelvféket nézi a neonatológus a kórhazban. Ha az első nap nem derül ki, hogy gond van, a harmadikra sem. Az én babámnak már pár órásan elnyisszantották. Egy másik orvos, akihez a szoptatási tanácsadó küldött, viszont 4 hetesen mégis úgy találta, hogy azért küszködünk a szoptatással, mert le van nőve, nem szabadították fel eléggé, úgyhogy 5 hetesen műtötték, immár altatásban.

Az sem segített volna rajtunk, ha egy hétig bennmaradok a kórházban szülés után.

Kérdező, az ambuláns szülést nem támogatják sehol, öntudatosnak és felkészültnek kell lenned, hogy véghez tudd vinni. Én is otthonszülésben gondolkodnék, ha most megint terhes lennék.

2023. máj. 6. 14:35
 14/38 anonim ***** válasza:
100%
Kétszer szültem, az elsőnél a baba sárgult be ami miatt kezelték és tovább kellett maradnunk, a másodiknál én annyi vért vesztettem, hogy a szülés másnapján készült labor katasztrofális volt, alig éltem, nem tudtam ellátni a babámat sem, a csecsemősök vigyáztak rá amíg én szenvedtem egész nap, vért kellett kapnom, mindezt egy 3 óra alatt lezajló, teljesen beavatkozásmentes szülés után. Nem igazán számítottam egyikre sem és ha azonnal hazarohanok akkor első esetben a babát kockáztatom, a másodiknál pedig magamat. Ráadásul a második esetben is a szülés után tiptop voltam, a saját lábamon sétáltam át a szobánkba, elrohantam zuhanyozni, minden oké volt, akkor simán hazamentem volna, aztán amikor lecsengett az adrenalin meg a szüléskor felszabaduló hormonok, akkor ütött be a krach és konkrétan kb félholtan fetrengtem.
2023. máj. 6. 15:01
 15/38 anonim ***** válasza:
7%

Igen, van erre lehetősèg. Az nagyon jó ötlet, amit az egyik vàlaszoló ìrt, hogy csak akkor szólsz, hogy haza akarsz menni, mikor màr megvizsgàltàk a picit. Így nem hazudhatjàk azt, hogy baja van.

Nem nagyon vizsgàlgatjàk a babàkat a kòrhàzban. Csìpőt, reflexeket, egy fèle veleszületett szemràkot, genitàliàk èpsègèt nèzik. Hallasvizsgàlat, sarokvèrteszt, (Maguarorszagon) BCG oltas van. Az egèsz együtt kb. 10 perc.

Az otthon szülés is jò ötlet, alaposabban odafigyelnek ràtok, ès jobban felkèszültek, mint a kórházban.

2023. máj. 6. 15:02
 16/38 anonim ***** válasza:
83%
Csak mondom, hogy a BCG teszt meg a vizsgálatok konkrétan a legtöbb kórházban a hazamenetel előtt közvetlenül kerülnek elvégzésre, menet közben hallásvizsgálat, fürdetés van kb, szóval már eleve az, hogy te azt azonnal követeled ki fogja verni a biztosítékot.
2023. máj. 6. 15:15
 17/38 anonim ***** válasza:
9%

BCG nem teszt, hanem oltàs. Azonnali hazamenetel esetèn kesőbb kapja meg a baba. Hallasvizsgàlatra, pku tesztre vissza lehet menni, pàr òràs ùjszülöttnèl semmi èrteme nem lenne a sarokvèrtesztnek amúgy sem.

Fürdetni meg otthon is lehet. Amùgysem mindenki fürdeti az ùjszülöttjét.

2023. máj. 6. 15:25
 18/38 anonim ***** válasza:
86%
Kihagytam egy vesszőt, helyesen: “BCG, teszt akart” lenni. Ez nem változtat azon, hogy ezerszer körülményesebb hazamenni és vissza-vissza rohangálni ahogy te is írod, egy csöpp, pár napos babával, mint 2 nap alatt helyben, pizsamában mindent letudni és aztán Isten hírével távozva otthon pihenni.
2023. máj. 6. 15:33
 19/38 babyboom567 ***** válasza:
30%

Anya leszel, ez az első áldozat, hogy kibírod ezt a 2-3 napot.Az életetekbe kerülhet,ha hazamész.

És halkan megjegyzem, a gyerekes lét legkönnyebb 2-3 napja amíg a kórházba vagy.

2023. máj. 6. 16:47
 20/38 anonim ***** válasza:
85%

Nem akadnak ki biztos,ha aláírsz gondolom erről ott dokumentumot,hogy saját felelősségre,mert akkor utána te vállalod érte a felelősséget magadra és a babára vonatkozóan is a te döntésedért. A kórház se azért könyörög hogy maradj vagy nem szeretik ezt mert annyira szeretnének plusz egy embert az ágyba....:D hanem az esetleges per miatt. Egyébként nyilván kell egy háziorvos ebben partnerként, nálunk pl az újszülötthöz se jár ki, tehát ő nem hiszem,hogy az lenne.:D De keresgélni kell. Mi megtaláltuk a megfelelőt, imádjuk, emiatt nem keresgélnék egy nap miatt. A másik nálunk nem egy szobatárs ráhúzott a 48 órára sajnos plusz 1-2 napot,mert akkora sárgult be. Ha otthon sárgul be lehet menni a gyerekosztályra vele a többi beteggel egy szobába egy pár napossal(nálunk ha teltház van,akkor sajnos betesznek oda ahol több nagyobb gyerek van szülők stb.),szerintem ez rosszabb,de kinek mi. És ami még az egyik barátnőmnek a 48 óra utáni zárójelentés előtti vizsgálaton derült ki,hogy nem is érzett semmi de akkora vérömleny van,hogy fel kell tárni újra sajnos. Na most ő ha hazament volna és otthon jön ez elő,akkor mehet vissza,de már nem oda és baba nélkül,aki meg otthon marad. Így bent lehetett a babával, vigyáztak rá a műtét napján, előre fejt neki bent, utána vitték folyamatosan,ahogy felkelt, jó pár napot bent voltak pluszba,de a baba vele lehetett.

Amúgy mindenki saját döntése, ez csak az én véleményem,sose néztem le az otthonszülést sem,aki ezt választja vagy az ambuláns szülést. Kitöltöd a papírt és mész a dolgodra, ennyi, vállalva minden mást. Aki meg azt írta majd hazudnak a baba állapotáról, persze...:D mi célból? Dokumentáció van vezetve,ott nincs hazudgálás,laboreredmény szintén nem hazugság. Visszakövethető.

2023. máj. 6. 16:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!