Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Arra van elehetőség, hogy...

Arra van elehetőség, hogy szülés után egyből hazajöjjünk a kórházból?

Figyelt kérdés
Vagyis nem egyből, de pár óra múlva, szóval éjszakára nem maradnánk.
2023. máj. 6. 11:04
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
35%

"Az életetekbe kerülhet,ha hazamész."

Azért ezzel riogatni. Nyugaton is mennek haza pár órával szülés után, mégsem kerül senki életébe. Eleve: ha a babánál bármi nem lenne rendben, őt nem engednék vele haza, akármit akar.

"És halkan megjegyzem, a gyerekes lét legkönnyebb 2-3 napja amíg a kórházba vagy."

Nem mindenkinek könnyű az, hogy amikor összehangolódna a babájával, pl. igény szerint szoptatná, akkor hol őt rángatják el vizsgálatra, hol a gyereket. Vagy szoptatás közben az anyakönyvvezetőnek kell adatokat diktálni. Vagy csak a nővér cs*szi le három ember előtt, miért várt estig a glicerines kúp felhelyezésével, mert ha nem sz*rik, nem mehet haza...

Szóval én megértem a kérdezőt, hogy ezt kihagyná.

Az otthon nyugalma megfizethetetlen. Nekem hetekbe telt rendbe raknom a szoptatásban azt, amit ott a három nap alatt elcs*sztek nekem.

2023. máj. 6. 18:14
 22/38 anonim ***** válasza:
91%
Az otthon nyugalma? Hogy? Amikor napi szinten kell ide-oda rohangásznod? Vagy te úgy gondolod, hogy hazamész és majd ha a kedved úgy tartja akkor anyaközvezteted meg elviszed oltatni, kivizsgáltatni? Magyarázd már el nekem, hogy mennyivel könnyebb összeszedni magatokat akár napi többször és elmenni a hivatalba, több féle rendelőintézetbe, mert ugye ekkor már nem egy helyen látnak el benneteket. Ha engem kérdezel, sokkal egyszerűbb minden amikor pizsiben üldögélek az ágyikómban, viszik-hozzák a babát ha kell, aztán hazamegyek és semmi egyéb dolgom nincsen csak szoptatni naphosszat.
2023. máj. 6. 18:31
 23/38 anonim ***** válasza:
40%
Nekem ezerszer konnyebb volt, meg az anyakonyvi ugyintezessel es az orvossal egyutt is.
2023. máj. 6. 18:48
 24/38 anonim ***** válasza:
56%

Nekem is 1000x könnyebb volt otthon. Angliàbam szültem. Este 10-kor lett meg a gyerek, és mivel sokkal a szülès előtt elment a magzatvìz, azt tanàcsoltàk, hogy èjjelre maradjunk bent. Màsnap de. volt egy orvosi vizsgàlat a babànak, hallàsvizsgàlat, ami nem sikerült, ès ennyi. Dèlutan 2 ès 4 közt mehettünk haza. Vègig velem volt, 1xmértük a súlyàt és a hosszàt, hajnali 2 körül.

Nem kell túlkomplikàlni. Ha màs orszàgokban nem halunk halomra, amièrt hazamehetünk, akkor Magyarorszàgon mièrt lenne maskèpp?

2023. máj. 6. 19:04
 25/38 anonim ***** válasza:
91%
Nem arról van szó, hogy valami hatalmas baja lesz ha hazamennek, vagy akár otthon születik. Afrikában egy kunyhóban is szülnek és sokszor semmi baj nincs se a babával se az anyával. Besárgul a baba, nem eszik, kórházban beteszik kekfeny alá. Ha otthon vagytok nem teszed sehova, de belehalni nagy eséllyel nem fog, csak le fog fogyni. Hallásvizsgálatot ha nem csinálnak mindegy, majd kiderül később ha nem hall semmit. Igazából ha a bcg oltás kimarad, akkor sincs semmi, mert mindeki más védett, nem lehet elkapni. Bcg-t beadják amúgy, csak példaként írtam. Más országban be tudsz jutni egy szakrendelesre, itt varhatsz rá 2 hónapot. Úgyhogy Magyarországon inkább szivnek pár napot a kórházban (bár nekem nem volt szívás, csak a híre rossz), minthogy ha van bármi gond rohangalhassak, meg varhassak fél napokat, meg ne fogadjanak időpont nélkül. Lehet külföldön ez teljesen jól meg van oldva, de itthon nincsen.
2023. máj. 6. 19:51
 26/38 anonim ***** válasza:
38%

Hivatalba ment volna a gyerek apja, az orvos kijött volna házhoz. A csípőszűrést így sem csinálták meg, és mivel nem akartam 3 hónapot várni, magánba vittük, ahol 1 percet sem kellett várni. Simán kihagytam volna a kórházi ottlétet, de nekem problémás terhességem volt, ami miatt lemondtam előre az ambuláns szülésről, plusz a baba pedig elkapta szüléskor a streptococcust. Szóval örültem, hogy három nap után hazamehettünk, így is vérvételre vissza kellett hordani.

Egyszerűen nem mindenkinek komfortos, hogy még azt is megmondják, mikor pisiljen, kakiljon, meg amikor alhatna egy 20 percet, tuti elrángatják valahova vizsgálatra.

A szoptatásokat is ezzel a mérlegeléses hülyeséggel cs*szik el ott a 3 napban. Szinte minden kismama tápszeres recepttel megy haza, mert bepánikoltatják őket, hogy kevés a tejük.

2023. máj. 6. 19:57
 27/38 anonim ***** válasza:
70%
Itt aki külföldön szült ambulansan az rohadtul nem releváns....:D Ne hasonlítsuk a kinti kórházi helyzetet. Itt az releváns aki itthon szült, szerintem. Ott teljesen más a rendszer. Ott a 12 hétig se foglalkozik a kutya veled,csak ha már ömlik a vér belőled. Ja hazamehetsz aznap, ismerőseim inkább kitaláltak valamit csak még pár órára megfigyeljék őket biztosra...marha jó tényleg.:D egyik sem értett egyet vele érdekes. ja hagyták majdnem elvérezni,igen másfél nap után hazaengedték (már a másfél nap is nagy dolognak számított),mikor olyan állapotban volt és olyan komplikációi..hogy otthon rosszul lett, még egy trombózis,stb. És ezek csak nagyvonalakban. Valóban jobb.:D Nekem akik kint élnek barátnők,mind azt mondják,hogy őszintén nem igazán jobb a helyzet,csak szeretik páran fényezni. De egyébként amit írtam is korábban, tényleg van aki inkább bevállalja babával a gyerekosztályt,ha besárgult? Különböző betegekkel egy szobába,mondjuk 4-en egy szobába,mindenkivel szülő,ha van egy kihúzhatós ágy van,ha nincs széken ülve? Hátha még elkap mellé valami mást is ott. Egy napért cserébe?:D kemény. Persze mindenki saját döntése,de az ott miért lesz jobb befeküdni több napra? Vagy ha bármi más gond van a baba nélkül visszakerülni.
2023. máj. 6. 20:33
 28/38 anonim ***** válasza:
65%
27# vagyok. Amúgy tényleg annyira jó,hogy nektek külföldön ekkora élmény volt. De ez hogy a viharba jön a kérdező magyarországi szüléséhez???
2023. máj. 6. 20:41
 29/38 anonim ***** válasza:
14%

Az én kisfiam besárgult így is a 2. nap végén, de ugyanúgy időben mehettünk haza. Nem kapott rá kék fényt, semmit. Szóval ezt otthon is megoldottam volna, ahogy meg is oldottam.

Meg valószínűleg nem vesztett volna annyit a súlyából sem, ha nem torlódik folyton az elvileg igény szerinti szoptatás, mert mindig ugrani kell valahova, meg nem idegelik az embert ezzel a szoptatás előtt-utáni mérlegeléssel. Hogy a maximum 15 perces szoptatásos hülyeségről ne is beszéljek. Éhes a gyerek, de vegyük el tőle a mellet.

Arra volt jó az a 3 nap, hogy véletlenül se pihenjen az ember, ha tudna, meg a baba se ehessen, meg annyi ideig, amíg akar, meg összezavarodjon.

Ha békén hagytak volna, az elejétől 100% anyatejes a babám, így meg 70-30%-os arányból kellett visszafordítanom, cumizavart leküzdeni, gyulladt mellel, fejéssel meg bimbóvédővel kínlódni itthon hetekig, hogy visszatérjünk ahhoz, ami az aranyórában simán ment: a mellből való anyatejes tápláláshoz.

2023. máj. 6. 22:23
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

29# Nálatok hova kellett ugrálni? Nekünk koraszülött lett picivel,komplikáció volt nálam,egy hétig voltunk bent,de naponta 1x vitték el reggel nagyjából másfél órára(+egy hét alatt 1x 20 percre hallásvizsgálatra),néztek vért,súlyt,ilyesmi,utána egész nap velem volt. Addig reggeliztem,zuhanyoztam. Másfél óra miatt torlódik az igény szerinti szoptatás? Bár akkor ezek szerint kórház válogatja. Nálunk nincs mérgelegés,csak ha indokolt (mint nálunk az,hogy korábban jött picit és kis súllyal született). Rendben,ezt aláírom, nálatok ez volt,meg még 8 embernél,mert abban a kórházban ezek szerint kretén banda van,de ez nem mindenhol van így. Nálunk rooming-in van,ennyire viszik el szó szerint a babát,nincs 15 perces szoptatás és ilyenek. Elég sok mindenkivel találkoztam az 1 hét alatt és beszélgettünk,de ilyenek nem voltak senkinél sem. Akik kékfény alá kerültek őket ugyanúgy kivették a szoptatás miatt. Teljesen jó,hogy nálatok elmúlt a sárgaság,igen,szerencsére. Mi is megúsztuk,pedig a 4.-5. napon rezgett a léc bent rendesen,etettem sokat,kijött belőle,de bent akkoriban ott teltház volt a kékfény alatt kb. Az egyikőjük elég sokat sírt is,hogy már készültek volna haza. Valakinél nincs gond,valakinél meg van gond. Ha pedig a vérben eléri az értékhatárt,amit te szabad szemmel nem látsz...max azt,hogy sárgább,akkor kell neki a kékfény és kevés lesz a sokszori etetés oda már,főleg ha éppen fel se tudod ébreszteni.

Nekem se volt jobb bent,de én a 48 óra miatt biztos nem vállalnám a rizikót sem egy későbbi gyerekosztályos befekvésre,de ez írtam én vagyok. Tudom az ottani körülményeket,biztos ez is hozzátartozik. :D

2023. máj. 6. 22:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!