A hüvelyfalsérvet, hüvelyrepedést, (szakadást) az oxitocin vagy a baba nagy mérete okozza hüvelyi szülésnél?
Lehet, hogy hülyeséget írtam, (vagy csak az én véleményem) de ugye azért adnak oxit, mert túl sok időbe telne, mire megszületne a baba, ezért gyorsítják a szülést.
Viszont az oxi hátránya meg az, hogy gyorsan jön kifelé a baba, és hát reped minden. :(
Nektek hogy volt ez?
Háromból két babám oxival indították. Semmi bajom nem lett és a gyerekeknek sem.
Szerintem nem ettől függ, de valószínűleg lesz olyan itt, akinek okozott gondot.
Mind a 2x kaptam oxit. Elsőnél a max adhatót.
Mind a 2 gyerek 4kg felett volt.
Nem repedtem, sérvem sem lett.
Ez nem törvényszerü
Nekem baromi gyors szülésem volt, mert 3 perces fájasokkal a szülőszobára érve 3 órán belül megvolt a babám.
Nekem már tolófájásaim voltak, amikor az orvos úgy döntött, hogy adnak még egy pici oxitocint.
Ekkor hamar meglett a fiam, és valóban kívül-belül repedtem.
A feje tudtommal átlagos volt. Kicsit el is akadt kifelé menet, mert lett egy haematoma a fején. Úgy nyomta ki az orvos.
Indított szülésem volt, így az oxi sajnos kb. alap volt. Egyáltalán nem tágultam, de a fájások brutálisak voltak, szóval gyorsabban jött volna a kislányom, mint ahogy arra a szervezetem felkészült. Kézzel tágítottak nagyon sokszor, majd a végén vágtak és repedtem is egy kicsit.
Hogy az indítás nélkül lett volna-e gátmetszés, azt sosem tudjuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!