Oxitocinnal összemosódnak a fájások, anélkül elkülönithetőek, ez igaz?
a végén már nem volt igazán semmi szünet csak rossz és rosszabb
oxival sztem rosszabb volt. (elsőt oxival a másodikat nélküle szültem)
Elsőt indítással, azonnali oxival szültem.
Másodikat magától vajudtam.
Ég és föld volt.
Az ocival azonnal 5perces fájások, kb 2 óra múlva értem el azt a pontot, hogy megállás nélkül fájt. Onnan még 5órán át. Pokol volt. Szó szerint végig szenvedtem.
A 2.nál 10percesekkel kezdtem, 3óra múlva 5percesekkel mentem be a kórházba.
Onnan 3óra múlva szültem, ott kb fél óra volt az, ami egybefüggő fájdalom volt. Addig volt egy szusszanásnyi időm 2 fájás közt
Nekem volt részem mindkettőben. Az elsőnél burkotrepesztettek és kaptam is az oxit. Onnantól kezdve egy óra összefüggő fájasom volt kb. Brutál volt, csak vergődni tudtam. Totál kontrolálatlan volt az egész. A kitolás maga volt a megváltás. Volt gátmetszést és belül is repedtem....
A másodiknál csak burkotrepesztettek. Onnantól kezdve szépen erősödött. Tudtam koncentrálni a légzésre. Volt pihenő a fájások között. A kitolásnál is tudtam kontrollálni a dolgokat és sikerült a gátvédelem. Két óra volt az egész.
Nekem a második szülésemnél mikor bekötötték az oxit, az égvilágon semmi változást nem éreztem. Sürgetni akarták a szülést, pedig addig is minden szépen haladt magától. Nem tudom, lehet, hogy a külső oxitól hamarabb rövidültek a szünetek, de attól még voltak, még a kitolásnál is simán.
Őszintén szólva nem éreztem nagy különbséget az első és második szülésem között, de még a másodikon belül sem az eleje és a vége között, ahol az oxival már megtámogatták a fájásokat. Még csak a fájás erőssége sem változott.
Szerintem totál másképp hat mindenkire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!