Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan éltétek meg a hüvelyi...

Hogyan éltétek meg a hüvelyi szülést vagy császármetszést? Melyiknek mik az előnyei, hátrányai?

Figyelt kérdés
Van olyan, aki hüvelyi úton szült, de inkább császárt szeretett volna, és fordítva?
2023. ápr. 23. 20:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Császárt szerettem volna, hüvelyi lett, és köszönöm a sorsnak mert báe nem hittem, hogy képes leszek rá, de könnyű és gyors szülésemvolt, másnap mintha mi sem történt volna, pedig lett pár öltésem is.
2023. ápr. 23. 20:45
 2/13 anonim ***** válasza:
91%

Nekem mind a 2 volt.

Elsőt hüvelyi uton szültem. Vágtak, repedtem, 7órán át at életemért könyörögtem, mert az oxitocin miatt olyan fájásaim voltak, majdnem belehaltam.

Ennek ellenére szülés után 2órával sétálgattam, másnap már semmi bajom nem volt, csak hogy mennék haza mert unalmas feküdni.

Másodiknál sos császár lett. Itt nem vajudtam, egyből műtöttek. Nem fájt.

Viszont 3 napig konkrétan állni nem tudtam, wc-re menni is csak segítséggel. 1hétig minden nap sírtam, annyira fájt. 1 hónap volt, mire azt tudtam mondani, eljött az első nap, hogy nem fájt.

Én akartam 3.gyereket. de a császár utáni "élmény" biztosra tette bennem, hogy ha csak 1 hajszállnyi esély is van császárra, és pedig van, akkor nem akarok többet. Így maradnak ketten.

2023. ápr. 23. 20:53
 3/13 anonim ***** válasza:
83%

Előnye mindkettőnek az, hogy lesz egy gyereked a hátránya pedig mindkettőnek, hogy lehetnek maradandó “sérülések”, ilyen ez a gyerekvállalás.

Nem tudom miért kell hasonlítgatni a kettőt.

2023. ápr. 23. 20:55
 4/13 anonim ***** válasza:
86%

Kétszer szültem, rettegek/rettegtem a császártól de szerencsére megúsztam.

Nagy babákat szültem semmi maradandó sérülésem nem maradt.

1 hét után mintha nem is szültem volna...

2023. ápr. 23. 21:06
 5/13 anonim ***** válasza:
78%

2 császárom volt, nagyon szerettem volna hüvelyit, de sajnos nem jött össze.

Előnye: így a babát tuti nem erte semmilyen hátrány, ami sima szülésnél előfordulhat (pl oxigénhiány, beszorul, fogós szülés vagy vákuum).

Hátrány:

-az elsőt csak műtét után 4 órával láthattam, mert nem volt hely a szülészeten, levittek a nőgyógyra.

- hugyuti fertőzés a katéter miatt

- kötényhas

-spirális érzéstelenítést hatodik probálkozásra sikerült beszúrni jó helyre a másodiknál

- másodikat műtét után azonnal megkaptam legalább, de az aranyórát a műtőben töltöttem, mire az előző műtét miatt kialakult összenövéseimet szétszedték.

- második után 1 hónapig 2 naponta jártam vissza a kórházba, mert folyadék gyűlt össze a heg felett, gyulladás alakult ki a szövetek közt.

- egy vagyont odahordtam gyógytornászhoz,mire élhető életmonőségem lett a műtét utáni összenövések miatt

- mindennapos rutinom része kell hogy legyen a hegkezelés már egész életemben, ha nem akarok állandó fájdalommal élni.

- bal oldalamon a második után egyáltalán nem tudtam aludni,mert fájt a hasam

- 4-5 gyereket szerettünk volna, de sajnos erről le kellett mondanunk, mert 3 császárnál többet nem merek bevállalni, hisz szeretném felnevelni is őket. Orvos sem javasolt 3nál többet.

-most várom a harmadikat, és sajnos az első kettő műtét miatt esélyem sincs a termesztés szülésre.

Számomra szinte csak hátránya volt a császárnak, soha nem vállaltam volna önként. Egy életre szóló probléma, amivel állandóan foglalkozni kell, és már soha nem lesz olyan a hasam mint régen. Talán egyszer ha sok pénzem lesz, a kötényhasamat megműtettem.

2023. ápr. 24. 00:37
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Császárom volt a másik oldalt nem tapasztaltam. Szerencsére nem lettek összenövéseim-ugye ezt szokták negatívumként említeni főleg, meg a hegsérvet-de mivel első baba és szerencsém volt, így megúsztam. Többedik császárnál ezeknek nő a kockázata.

Ezen kívül semmi negatív nem ért minket. Baba egészséges, én gyorsan gyógyultam 2 hét alatt, szerintem az elmondások alapján a császáros hegem nem volt rosszabb, mint egy erősebb gátseb.

2023. ápr. 24. 02:14
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Sürgősségi császárom volt. Nekem nagyon pozitív volt az egész, első két nap fájt, utána rohamosan gyógyultam, 2 hét után semmi problémám nem volt a hasammal. A lehető legdurvább fájdalomra számítottam az első felállásnál, így nekem pozitív csalódás volt, hogy végül kevésbé fájt. Kaptunk aranyórát, a 6 óra alatt a babát is behozták, első felállás után egyből meg is kaptam és velem is maradt végig. Egyetlen probléma volt, hogy a katéter miatt nekem is húgyúti problémám lett, majdnem 1 hónapig brutálisan fájt, ha pisiltem, de végül elmúlt. 4 hónapja volt a császárom, és azóta semmi probléma.
2023. ápr. 24. 05:37
 8/13 anonim ***** válasza:
67%
Nekem hüvelyi szülés volt, és azt leszámítva, hogy borzasztóan fájt a vajúdás, nagyon jó élmény volt. A kitolás már nem fájt annyira, jó volt, hogy nem csak elviseltem, ami történik velem, hanem én tudtam csinálni valamit, és elkepesztő büszke voltam és jó érzés volt, amikor megszületett a lányom. Utána odatették a picit a mellkasomra, volt 2 aranyóránk, a férjem végig ott volt velem. Utána saját lábon zuhiztam egyet, és mentünk babával aludni. Nálam lehetett végig, vittem pelusozni, fotózgattam, szoptattam, magam miatt nem kellett nagyon aggódom, mert felüléskor fájt a gátmetszés helye, de ez sem tűnt annyira rossznak és csak egy pillanatig fájt. És innentől ennél csak jobban lettem, nem maradt semmi nyoma a szülésnek, pár hét után minden olyan volt, mint régen. A hasam már 3. nap nem látszott egy lazább pólóban.
2023. ápr. 24. 08:28
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
rettegek a csaszartol, hala az egnek siman szultem a fiam. Meglepoen konnyu volt. Marmint persze, nagyon fajt, kb fel sem fogtam hogy megy az ido, mondjuk az is igaz hogy ami igazan fajt, az ugy kb 3 ora lehetett, masoknak meg akar 30 is lehet. Kitolasnal mem ereztem mar fajdalmat abszolut csak feszulesg, es kakilas ingert. Igy az nekem teljesen kibirhato volt. Ami szar volt, hogy amikor megindultak az igazi sutubb osszehuzodasok, akkor kihanytam mindent IS, bar mivel alapbol veszes hanyassal inditottam, nem lepett meg, hogy azzal is fejezem be😅. Az a fajta hanyas legalabb nem parosult sz*r kozerzettel, hanem megkonnyebbules volt. Kellett mettszeni, de ennyi volt. Teljesen jol ereztem magam, amint kibujt a babam. A varratom az elso 2 napban fajdogalt azert, illetve amig meg forrt ossze fele, itt-ott belenyilallt, de siman kibirhato volt, pedig az eg vilagon semmivel nem kezelgettem, csupan napi 2x furodtem.
2023. ápr. 24. 19:28
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

#5, gratulálok a picihez! :)

2023. ápr. 24. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!