Ez így rendben van a szülészeti protokol szerint? Farfekvéses baba, rátekeredett köldökzsinórral?
Nekem is megakadt a szemem a gátmetszés + császármetszés kombón. Én sem igazán tudom elképzelni a helyzetet. Gátmetszés már akkor van, amikor egészen kint van a baba. Onnan már nem igazán szokás visszarángatni, vagy legalábbis nehezen elképzelhető, hogy ebből ép baba lesz.
Az, hogy a köldökzsinór rá van tekeredve a gyerekre, nem mindig derül ki egyértelműen szülés előtt. Ha már belevág a gyerekbe, akkor igen, mert akkor a szívhang esne, ergo cselekedni kell. Az hogy faros sem kell, hogy alap legyen a császárhoz, orvosa válogatja és megszokták kérdezni a kismamát, hogy megpróbálja-e így megszülni. Az sem alap császár indok, hogy veszített el már babát.
A sok kicsi tényező egy naggyá dagadt. De pl. jó lenne olyan részleteket tudni, minthogy az anya jelezte-e, hogy semmiképpen nem akarja megpróbálni farosan megszülni a babáját, vagy szerette volna megpróbálni és felvilágosították a lehetséges komplikációkról? Így önmagában, mellesleg a kórház ismerete nélkül én nem vonnék le messzemenő következtetéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!