Mikor pakoltátok be a kórházi táskátokat és mit tettetek bele, ill. mi az ami felesleges?
26. Héten, mivel erős görcsök miatt koraszüléssel ijesztgettek.
Azt tettem bele, amit a kórházam által kiadott listán volt. Leírni az egészet nem tudom fejből. Saját kórházadnak van listája,abból indulj ki.
Ami felesleges volt nekem:
-kaja, a bent töltött 3 nap alatt semmi étvágyam nem volt. Mindenki azt mondta sok rágcsát pakoljak, hát nekem nem kellett semmi sem.
- jégbetét, totál kellemetlen volt nekem.
Amit plusszba utánam bevitettem: felnőtt pelenka, szoptatós párna, hűsîtő gát spray. Na azok életmentők voltak.
Én még kismama vagyok, de a 36. hétre tervezem, hogy kész legyen a táska. Nálunk a kórháznak van saját listája, hogy miket kell vinni. A védőnő is mondott hasznos dolgokat.
Ezekkel készülök:
- 3-4 db szoptatós hálóing
-Köntös, papucs és zokni, mert a vajúdás közben fázhat a láb
-2- 3 db törölköző kicsi és nagy vegyesen, számítani lehet gyakori tusolásra, a gátsebet naponta három négyszer le lehet zuhanyoztatni. Egyébként a gátsebre szokták javasolni a hordozható bidét, mert azzal akár egy wc-zés során le lehet öblíteni az intim területet.
-2 db papucs. Egy szobába való és egy zuhanyzós.
-Szoptatós melltartó, eldobható bugyi, vagy nadrágpelenka esetleg saját bugyi + nagy méretű szülés utáni betét, vécépapír
-Gátsebre valami nyugtató spray: aloevera vagy Lansinoh szülés utáni nyugtató spray, jégbetét
-Mellbimbó ápoló kenőcs (Lansinoh, Garmastan)
-Melltartó betét, mellszívó, ha a kórház nem biztosít
-Pár müzliszelet, keksz, szőlőcukor
-Ásványvíz
-Neszeszerbe: tusfürdő, fogkefe, fogkrém, testápoló, ajakápoló, sampon, borotva, minimális sminktermék a hazaútra
Babának: 4- 5 db textil pelenka, itatópohár, cumisüveg, cumi, egy csomag pelus, egy csomag popsitörlő, popsikenőcs, kis takaró, kis sapka, fotózáshoz, hazajövetelhez ruha, nálunk a bent töltött napokra kórház biztosítja a ruhát
Okmányok: személyi igazolvány, tajkártya, várandós kiskönyv, házassági anyakönyvi kivonat másolata, apasági nyilatkozat
Köszi mindenkinek! Őszintén nem tudtam róla, hogy a korháznak van ilyen listája, ezzel sokat segitettetek :)
36. Héten vagyunk, úgyhogy akkor lassan be is pakolok :))
Az elsővel a 32. héten vérzéssel kórházba kerültem. Sos bedobáltam pár cuccot de igen hiányos volt.
A másodikkal már az elején csináltam egy pakkot ha sos menni kéne de a rendes 2 bőröndöt kb a 32-36 hét között raktam össze.
Nasi pedig sok kell szülés utánra! Annyira kiment belőlem az erő hogy 3 napig csak ettem 😁😄🙈
36.héten pakoltam be a kórházi és a védőnőtöl kapott lista alapján.
Felesleges dolog nem volt, ami nekem hiányzott az egy kispárna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!