Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem voltam képes megszülni a...

Nem voltam képes megszülni a gyerekem természetes úton,merges,csalódott vagyok. Változhat?

Figyelt kérdés

4200gramm al jott vilagra csaszarral

Az elején megnyugtatott a csaladtagom valasza hogy nagy baja,ez volt a baj,velem semmi baj nincs,ugyes voltam igyis

De mar nem vigasztal

Hallom,olvasom hogy masok 4 kg felett de olyat is tudok ami 5 kg gyereket is kepes volt megszulni

En pedig erre is keptelen voltam

Minden adott lett volna,de miattam mutet lett a vege

Irigy vagyok azokra kiknek sikerult,merges

Es csalodtam magamba

2023. ápr. 6. 11:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
87%

Nem nagyon korai élmény még? Mennyi idős a baba? 4 hónapos koráig voltak ilyen gondolataim. Megszültem természetes úton, de nem indult el magától, indították, így olyan érzésem volt, hogy kierőszakolták belőlem a kislányom. Mellesleg a természetes szülésem ára brutál sok kézzel tágítás volt... Őszintén? A második tágítás után már nem érdekelt volna, ha megcsászároznak, én olyan fájdalmat és dühöt még nem éltem meg, ami akkor bennem volt. Azt hittem lerúgom a dokit, amiért ezt teszi velem.

Már 11 hónapos. Halványan még mindig bennem van ez az érzés, de az idő és a kislányom jelenléte, vigyorgós énje nagyon sokat segített! Már teljesen máson van a fókusz, így hülyén hangzik kicsit, de megtudtam magamnak és a kórházi dolgozóknak bocsátani. Persze ha objektíven nézem, nem volt mit.

Fel a fejjel és ne legyél magadhoz szigorú! A lényeg, hogy mindketten itt vagytok egészségesen!

2023. ápr. 6. 14:06
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

De miért? Nem a gyerek a lényeg, hogy kint van egészségesen?

Császárral szültem én is (nem annak indult, csak nem tágultam). És őszintén szólva, lesz.rom :) A gyerek a lényeg, hogy itt van, a szülés nem valami vizsga, hogy mire vagy képes.

2023. ápr. 6. 14:41
 23/31 anonim ***** válasza:
97%
Programcsászarom volt,mert belehaltam volna a sima szülésbe. Mindketten egészségesek vagyunk,most már másfél éves. Cseppet sem bánom és nem érzem magam selejtnek. Hülyeség ezen lovagolni,a babád egészséges és nem anya nélkül fog felnőni,csak ez a lényeg.
2023. ápr. 6. 14:44
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Én is arra gondolok,hogy még friss az élmény,a hormonok is,stb. Picit én is elvoltam keseredve,nem szerettem volna császárt,sürgősségi életmentő lett végül,ráadásul picit korábban is. Nekem is volt ilyen érzésem,hogy még erre sem voltam képes,de csak pár napig bántott ez a gondolat. Inkább ami nagyon nehéz volt,hogy mivel komplikált dolgok voltak,sajnos nem volt aranyóra,apás szülés és nem foghattuk meg egyből a picit,amikre annyira vágytunk végig. Férjem kb 2 percre láthatta az ápolónő kezében,megfogni sem,mert berakták inkubátorba,mivel pici volt. Ott még állhatott mellette egy 20 percet. Én annyi időre akkor este fél 8-kor,hogy míg varrtak odahozták megmutatni 1-2 percre aminél amúgy full alig voltam magamnál,szédültem minden és elvitték,képen láttam amit a férjem csinált és konkrétan másnap reggel 6-7 körül egy 10 percre amikor áthozták,egész hajnalban azon aggódtam hogy vajon jól van-e,nincs e gond vele,még jó hogy az ottani ápolónőkkel ismeretségben vagyok és megnézték hajnalban többször,majd értesítettek engem,hogy miujság. Na ez ami igazán bántott belülről,kegyetlen rossz érzés volt,tetőzte még,hogy bár semmi gond nem volt,se oxigén nem kellett,PIC-re se került,de pár napig megfigyelésen volt és csak 3 óránként mehettem át hozzá. Mi akkor nagyon sokat beszélgettünk a férjemmel és ő tett igazából így helyre szerintem gondolkozásilag. Ő mondta,hogy ki a lótúrót érdekel,hogy nem volt aranyóra,meg nem hüvelyi szülés,meg miegymás mikor életben vagyunk mind a ketten,egészségesen,mehetünk haza mindjárt és hogy egy igazán hős vagyok,hogy ezt így kibírtam,ő ezeken nem aggódott,ő végig azon aggódott a császár alatt kint,hogy gond lesz velünk. Itthon is többször beszélgettünk erről és beláttam,hogy teljesen igaza van. Lehetett volna ezerszer rosszabb,nagyon sok ismerősöm van,akinek sajnos oxigénhiányos beteg gyermeke lett,vagy hónapokig a PIC-re került,vagy éppen ugyanezzel a problémával szült,mint én csak mondjuk a 26. héten. Tudom,mindenkinek az adott problémája a legnagyobb általában,de gondolj bele,hogy minden rendben van veletek,túl vagytok rajta,ott van melletted,családként vagytok! :) Amúgy nálam ez pár nap alatt lecsengett,de ha nem múlt volna el,biztosan elmegyek beszélgetni egy szakemberrel,hogy ez ne maradjon meg bennem.
2023. ápr. 6. 14:51
 25/31 anonim ***** válasza:
45%

Ez nem rajtad mult, ilyen a szuleszeti rendszer. Eleg nagy osszegben mernek fogadni, hogy a korhazban beleavatkoztak a folyamatba valamilyen modon, nem tamogattak sem a sajat tempot, sem a fuggoleges testhelyzetben vajudast, ami viszont nagy sullyal szuleto gyereknel nagyon fontos. Hogy hogyan lehet ezzel megbekelni, az altalaban ugy nez ki, hogy haragszol magadra, es/vagy a vilagra, aztan vagy benneragadsz ebben az allapotban hosszu idore, vagy jo esetben minel elobb eljutsz arra a kovetkeztetesre, hogy ennek igy kellett tortennie, egyetlen okbol kifolyolag, megpedig azert, mert igy tortent.

Vitatkozhatsz a valosaggal, csak akkor biztosan veszteni fogsz. A ,,nem igy kellett volna tortennie” tipikus vitatkozas vele. Segithet az is, ha mar kicsit atfogalmazod magadban, es azt mondod inkabb, hogy ,,jo lett volna, ha nem igy tortenik”. Amit persze biztosra soha nem tudhatsz.

Bennem az elso traumatikus szulesem utan a mai napig felmerul a kerdes, hogy vajon ennyire tobbemberes es enyhen szenzoros lett volna-e a gyerekem, ha nem nyulnak bele a szulesbe? Vajon kozelebb ereznem magamhoz, jobban szerettem volna-e picikent, tudtam-e volna ugy kotodni hozza, ahogy elkepzeltem, hogy lehetne?

Szakember segitseget kertem, es rengeteget segitett, sikerult kijonnom a szules utani depressziobol a gyerekem 6 honapos korara. O egyebkent 4,3 kiloval szuletett. Talan vigasztal tegedvalamennyire, hogy az ekkora gyerekeknel konnyen tortenhet vallelakadas, meg ugyis, ha fuggoleges pozban vagy, es akkor nagyon fontos, hogy tapasztalt szuleszno/orvos kezelje a helyzetet. Es ugye egy korhazi kornyezetben sajnos majdnem tuti, hogy a kitolas nem fuggoleges pozban tortenik. Hatonfekve 30%-kal kevesebb helye van a babanak kibujni, utban van a farkcsont. Nalam mindket gyerek 4 kilo folott volt, mindkettonek elakadt a valla, a szerencsem az volt, hogy a jelenlevo szaksegitseg tudta kezelni ezt a helyzetet. Masodjara negykezlab szultem, nem haton, de be kellett nyulni elforditani a babat/kiakasztani a vallat. Ha pedig 3 percnel tobb ido telik el a fej es a test megszuletese kozott, akkor akar oxigenhianyos allapot is fellephet. Nalam ez pont 3 perc volt, a nagyobbnal, aholhatonfekve volt a kitolas meg ki tudja, mennyi.

2023. ápr. 6. 16:01
 26/31 anonim ***** válasza:
90%
De miért gondolod, hogy miattad? Talán lefizetted az orvost, hogy legyen császár? Gondolom nem. Arról meg nem tehetsz, hogy mekkora a medencéd, vagy hogy megfelelően támogatta-e a kórház a természetes szülést. Minden rendben lesz, ne aggódj. Normális, hogy most játszanak veled a hormonok, de idővel normalizálódik a helyzet. De ha nem tudsz túllépni, mindenképp fordulj pszichológushoz.
2023. ápr. 6. 16:59
 27/31 anonim ***** válasza:
84%
4,15 kg-os gyerekemet végül császárral vették ki, mert nem jött egy pontnál tovább és leesett többször is a szívhangja (rövid köldökzsinór és a nyakán). Mindketten egészségesen túléltük és egyáltalán nem bánom, hogy nem szakított szanaszét...
2023. ápr. 6. 19:07
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen szültem a fiam... most vagyunk a második baba projekten, ha össze jön és eljutok a szülésig pont nem érdekel h természetesen v császárral születik.

Semmi jelentősége nincs!

Most olyan dolgon hergeled magad amin változtatni úgysem tudsz, meg egyébként sem lenne értelme.

Anya vagy, van egy babád, pont.

2023. ápr. 6. 19:55
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül az számít, hogy egészséges lett a gyerkőc, ne foglalkozz azzal ami volt, csak a babára koncentrálj.
2023. ápr. 7. 10:58
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Kérd szakember segítségét, hogy feldolgozd a szülésélményed. Esetleg lépj be császáros csoportokba, ahol tudnak szakembert ajánlani.

Ami fontos, hogy semmivel nem vagy kevesebb azért, mert hasi úton szültél.

2023. ápr. 7. 11:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!