Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem voltam képes megszülni a...

Nem voltam képes megszülni a gyerekem természetes úton,merges,csalódott vagyok. Változhat?

Figyelt kérdés

4200gramm al jott vilagra csaszarral

Az elején megnyugtatott a csaladtagom valasza hogy nagy baja,ez volt a baj,velem semmi baj nincs,ugyes voltam igyis

De mar nem vigasztal

Hallom,olvasom hogy masok 4 kg felett de olyat is tudok ami 5 kg gyereket is kepes volt megszulni

En pedig erre is keptelen voltam

Minden adott lett volna,de miattam mutet lett a vege

Irigy vagyok azokra kiknek sikerult,merges

Es csalodtam magamba

2023. ápr. 6. 11:14
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
96%

Pszichoterápia. De komolyan, a gyereked egészsége, élete miatt.

Nem nőhet fel ilyen gyenge érzelmi tartalékokkal rendelkező nő mellett, akibe az lett beleverve, hogy értéktelen, aki nem tud természetesen szülni. Óriási bajok lesznek.

2023. ápr. 6. 12:01
 12/31 anonim ***** válasza:
96%
De miért nem teljesen mindegy hogy megszulod vagy császár? Nekem csak császár lehetett és örültem neki. Lehet nincs más probléma az eletedben, úgyhogy csinálsz magadnak egyet.
2023. ápr. 6. 12:16
 13/31 anonim ***** válasza:
95%

Tudom, hogy mindenkinek a saját problémája a legnagyobb DE

Én betegen születtem. Örülj neki, hogy egészséges!

Vajon, akkor mit éreznél, ha természetesen megszületik, de betegen?

Örüljünk már kicsit annak, ami van.

2023. ápr. 6. 12:25
 14/31 anonim ***** válasza:
95%

Most nem azért, de az sem természetes szülés, hogy oxitocinoznak, edáznak, vágnak, vákuumoznak, könyökölnek stb. A természetes az lenne, hogy kijön, ahogy kijön vagy nem, azt akkor meghaltok mind a ketten.

Gondolom, ezt nem szeretnéd és örülsz, hogy a mai orvostudomány ennél fejlettebb. Ennek része az is, hogy ha időben észlelhető a baj, akkor nem tesszük kockára sem a baba, sem az anya életét egy erőltetett “természetes” hüvelyi szüléssel, ha az előreláthatóan túl veszélyes, hanem megoperáljuk.

Egyébként a hüvelyivel maga a szülés fáj eszméletlenül akár 2 napon át is, de utána jellemzően gyorsan regenerálódsz (bár ez se mindig van így, sajnos a kommentelők is leírták), a császárból meg a felépülés nehéz. Tehát mindenkinek megvan a maga keresztje.

2023. ápr. 6. 12:34
 15/31 anonim ***** válasza:
81%

Szültem egy 3,7 és egy 4,5 kilós gyereket. Van ismerősöm aki 5,3 kg-os gyereket szült.

Vannak olyan esetek amikor persze számít a baba súlya, téraránytalanság miatt de több más oka van a császármetszésnek, kicsit olvass utána

2023. ápr. 6. 12:43
 16/31 anonim ***** válasza:
93%
Van egy ismerősöm, aki 25 és 22 éve szülte császárral a gyerekeit, és a mai napig nem tudta ezt feldolgozni, egyszerűen nem hatnak rá az észérvek, szakemberhez meg nem fordult.
2023. ápr. 6. 12:46
 17/31 anonim ***** válasza:
83%

Én sem értem miért éled meg tragédiaként.

Komolyan ez a legnagyobb teljesítmény az életedben, hogy természetes módon szülöd meg a gyerekedet? Építs karriert, menj el maratont futni, legyenek tartalmas emberi kapcsolataid, ezek sokkal nagyobb dolgok, minthogy magas vagy-e, kék-e a szemed vagy alkalmas-e a tested arra, hogy megszülj egy gyereket.

Nekem amúgy ez az egész természetes szülés lobbi annyira unszimpatikus lett, mióta láttam mit csinálnak (én is terhes vagyok, néhány orvos rokonnal, hát nem egy félretájékoztatást láttam). Van egy-két elvakult ember, akik úgy állítják be a szülést, mint valami rózsaszín csillámpónikon lovagoló tündérhercegnőket és akinek nem jön össze, az biztos valamit elrontott.

Elmondom, a nővérem iszonyú könnyen szült és egy ismerősünk is. Tudod mennyit készültek a szülésre? Pontosan nulla percet, még egy szülésfelkészítő tanfolyamon sem voltak. Ilyen a genetikájuk. Más meg készülhet rá éveket és akkor sem fogja tudni gond nélkül megszülni a gyereket.

Lehet van 10-20%, akinél tényleg számít, de a többségnél mindegy (aki meg a második gyerek születését hasonlítja az elsőhöz, az is csalóka, nagyim 48 órát vajúdott az elsővel, a harmadik mire beért a kórházba már ki is pottyant, a második gyereket megszülni 99%-ban könnyebb, mint az elsőt).

2023. ápr. 6. 12:49
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Elmesélnéd, hogy mit jelent a miattad műtét lett a vége?

Nem tágultál? Vagy esetleg nem voltak elég erősek a fájások?

Vagy nem tudott a baba beilleszkedni a szülőcsatornába?

2023. ápr. 6. 13:10
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
De hát a császármetszés is ugyanúgy szülés. Képes voltál rá, kibírtad. Pedig nem semmi nagy hasi műtét. Én gratulálok hozzá, nem semmi!!
2023. ápr. 6. 13:26
 20/31 anonim ***** válasza:
28%
Megértelek, mert én is szarul élném meg. 2 gyerekem van, 6 hete született a második. Alig tudtam megszülni, mert nagy volt. Majdnem császár lett a vége, amit nem akartam volna. Nekem mindegyik gyerekemnél csak ez volt bennem, hogy simán szüljek. A lényeg, hogy egészséges lett a babád. Már tudod mire számíthatsz és legközelebb sikerülhet. Nagyon nehéz megszülni egy babát, főleg ha nagy. Egyáltalán nem a te hibád, hogy így alakult. Ma az orvosoknak egyszerűbb a császár és nem várják ki, hogy a természet elrendezze. Sok esetben indokolatlan a császár. Lehet, ha neked is adtak volna kis időt, bíztattak volna, akkor most is sikerült volna. Már nem tudsz változtatni a múlton, élvezd a jelent, babázz sokat! :)
2023. ápr. 6. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!