Lehet ebből szülés? Egész héten sokat fáj a hasam, sokszor vannak kisebb görcseim is, ami gondolom jóslófájás lehet. A méhszáj egy ujjnyira nyitva van.
Nem elképzelhetetlen! Most már nagyon legyetek startra kész állapotban!37+2 hét, az 39 hét, ilyenkor már teljesen elfogadott a szülés beindulása, nem kell attól félned, hogy picike lesz, nem lesz koraszülött!
Az, hogy mekkora lesz, függ a genetikától is, de egy átlagos csecsemő 3100 gramm és 55 cm. De persze lehet ennél nagyobb is.
Arra figyelj, hogy ha vécén vagy és nagy mennyiségű barnás váladék távozik a hüvelyedből, az a nyákdugó. ha a hasad alja elkezd görcsölgetni(menzeszgörcs szerű) figyeld az órát. attól függően, mennyire messze laktok a kórháztól 15-20 perces rendszeres fájásokkal már induljatok el!!! Az a biztos!
A derékfájás, alhasi szurkálás, feszülés annak a jele, hogy a babóca már kész a megszületésre. Kb 2 napot adok, és személyesen is találkoztok egymással! :)
A 37+2 hét az 37 hét 2 nap...
Ha most megszületne, nem lehet gond,amúgy az normális,ha előtte vagy utána 2 héttel szüleik a pici.
Azt,h mekkora lesz nem igazán lehet tudni,tényleg genetika függő.Nst-n voltál már?Az mutatott valamit?
Amiket leírtál egébként tényleg a szülés közeledtét jelzik.De azt sem tudni kb mikor születik a pici,mert a magzatvíz is igazából bmikor elfolyhat ilyenkor már,meg a fájások is egyik pillanatról a másikra jöhetnek.
Könnyű szülést kívánok meked!
Első válaszoló vagyok!Bocs, én értettem félre a 37+2-t!
Viszont az utolsó válaszolónak is tudnom javasolni, hogy legyen résen, mert a hányás-hányinger is jelnek tekinthető, pláne, ha a kérdező "tünetei" is társulnak mellé!!!
Bár nekem a hányinger már a vajúdás során jött...
2 babás anyuka
Kellemes ünnepeket, Boldog Új Évet!
Boldog babavárást és könnyű, komplikációmentes szülést kívánok mindkettőtöknek! :)
Köszönöm a válaszokat.
Azt hiszem ebből tényleg lesz valami, egyre jobban fáj a hasam, gyakrabban érzek menzis görcsöket. Hányingerem is van és hőemelkedésem. Remélem nem szedtem össze valamit.Na majd kiderül.
nekem igy indult be,37 hetesen szültem,3kg 50 centi volt a babám
lehet este már a szülőszobán leszel???:-)))
Könnyű szülést!!
Szia!
Én ma töltöttem a 38 hetet (jan 11-re vagyok kiírva), éjszaka nekem is nagyon fájt a pocim, de nem görcsölt, egyébként már mindennap voltak eddig kisebb görcseim, nekem a méhnyakam van lerövidülve egy centire, de 36 hétig zárt voltam, most nem tudom még mi a helyzet. Ugyan hányingerem nincs, de sokszor van hascsikarásom. Már én sem bánnám a szülést, de azért félek tőle!
Mindenkinek könnyű szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!