Választhattam volna császárt? Vagy nem?
Szerintem dokija válogatja.
Nekem 2.5év van a gyerekek közt. Az első sos csaszár lett, mert leesett a szívhangja. A 2.at meg sem kérdezték hogy akarom. Természetesen szültem.
Barátnőm mára van kiírva. Neki az első császáros volt 4 éve. Most autómatice csaszározzák holnap kérés nélkül.
Ugyan az a kórház
Ahol dolgozom, simán lehet választani.
Megkérdezzük 36. hét körül, hogy mit szeretne, ha csázárt, akkor kiírjuk elektívre, ha nem, akkor meg maximálisan támogatjuk a VBAC-benn.
Sőt, van olyan is, aki azt mondja, hogy ha beindul, akkor szeretné megpróbálni, de ha magától nem indul, akkor nem szeretné indítást, hanem császárt. Azt is tiszteletben tartjuk.
Semmi értelme nincs valakit egy egyáltalán nem akart hüvelyi szülésre kényszeríteni, mert aki nem akar szülni, az úgy sem fog.
Ráadásul a betegek jó része sem teljesen idióta, ha nem akar hüvelyen keresztül szülni előzetes császár után, pontosan tudja, hogy mit kell mondani: ha vajúdás közben elkezdi fájlalni a heget, úgy is betoljuk a műtőbe akkor is, ha az ember pontosan tudja, hogy nincs szétrepedve a heg, mert a fene se fog kockáztatni.
Ellenben baromi sokan jönnek ide szülni pont azért, mert egyes helyeken egyáltalán nem VBAC pártiak, itt meg ha szeretnék, hagyjuk őket.
És igen, állami intézmény.
Egyébként szerintem sokszor maga a beteg hiszi azt, hogy ha nincs magándokija és nem fizet valakinek valahol, akkor nincs beleszólása semmibe, holott sok esetben csak szimplán nyíltan kellene beszélni, ha az orvos nem kérdez rá.
Kórház függő.
Én májusban szülök azt monsta a szülésznőm,hogy választhatsz ha előzményben császáros voltál,de szülhetsz simán is de csak akkor ha szépen beindul és lesznek fájások is meg minden. Általában itt császar után császar van főleg ha olyan indokkal volt az első.Ez sima sztk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!