Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Választhattam volna császárt?...

Választhattam volna császárt? Vagy nem?

Figyelt kérdés
Decemberben szültem,8 éve volt császárom,a vègén mikor naponta jártam ctg,Nst,egy fiatal doki kiértékelésnél kérdezte szülést szeretnék? Ezen meglepődtem,mert úgy tudtam nem lehet választani,és mivel már rég volt a császár,sima szülésre kellett készülni.mondtam is,hogy úgy tudtam nem lehet választani,de nekem mindegy melyik. Azt mondta készüljek mind a kettőre. Amikor szülni mentem( elindult) szerintem pont ugyanez volt,és a többi orvosnak felvetette a császár lehetőségęt,de a másik 4 nem találta elégnek az indokait. Nem fizetős sima sztk- san jártam,csak nem értettem miért ragaszkodik valaki császárhoz? Valami előnye származik belőle? ( Nem vagyok ellene) tehát lehetett volna választanom? Vagy csak magándokinál? És az igaz,hogy pszichológustól kell szerezni papírt ,hogy traumatikus szülés indokaként császárt kérek,így sima ügyeletes doki is császároznak és nem kell fizetőshöz magándokihoz menni?
2023. jan. 31. 18:51
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Kérlek ne azt írjátok,hogy jobb a sima szülés stb. Csak elméletben a fenti kérdésekre válaszoljatok légyszi. Rosszul tudtam ezeket?
2023. jan. 31. 18:52
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem dokija válogatja.

Nekem 2.5év van a gyerekek közt. Az első sos csaszár lett, mert leesett a szívhangja. A 2.at meg sem kérdezték hogy akarom. Természetesen szültem.

Barátnőm mára van kiírva. Neki az első császáros volt 4 éve. Most autómatice csaszározzák holnap kérés nélkül.

Ugyan az a kórház

2023. jan. 31. 19:03
 3/15 anonim ***** válasza:
16eves a nagylanyom. 2006-ban csaszarral szuletett(fogadott orvosom volt). 2022 augusztusaban is csaszarom lett. 16evvel ezelotti csaszarom is kozrejatszott,plusz egyeb okok miatt is.
2023. jan. 31. 20:05
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Ahol dolgozom, simán lehet választani.

Megkérdezzük 36. hét körül, hogy mit szeretne, ha csázárt, akkor kiírjuk elektívre, ha nem, akkor meg maximálisan támogatjuk a VBAC-benn.

Sőt, van olyan is, aki azt mondja, hogy ha beindul, akkor szeretné megpróbálni, de ha magától nem indul, akkor nem szeretné indítást, hanem császárt. Azt is tiszteletben tartjuk.

Semmi értelme nincs valakit egy egyáltalán nem akart hüvelyi szülésre kényszeríteni, mert aki nem akar szülni, az úgy sem fog.

Ráadásul a betegek jó része sem teljesen idióta, ha nem akar hüvelyen keresztül szülni előzetes császár után, pontosan tudja, hogy mit kell mondani: ha vajúdás közben elkezdi fájlalni a heget, úgy is betoljuk a műtőbe akkor is, ha az ember pontosan tudja, hogy nincs szétrepedve a heg, mert a fene se fog kockáztatni.

Ellenben baromi sokan jönnek ide szülni pont azért, mert egyes helyeken egyáltalán nem VBAC pártiak, itt meg ha szeretnék, hagyjuk őket.

És igen, állami intézmény.

Egyébként szerintem sokszor maga a beteg hiszi azt, hogy ha nincs magándokija és nem fizet valakinek valahol, akkor nincs beleszólása semmibe, holott sok esetben csak szimplán nyíltan kellene beszélni, ha az orvos nem kérdez rá.

2023. jan. 31. 20:20
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb kórházban úgy van, hogy 24 hónap korkülönbség alatt választhat a kismama, hogy mit szeretne. Nekem a dokim úgy magyarázta, hogy ilyen kis korkülönbséggel császárelőzménnyel mindkét fajta szülés egyformán kockázatos orvosi szempontból (ezért is javasolják császárosoknak, hogy várjanak többet a következő babával), és hogy a kismamának joga van eldönteni, hogy ebben az esetben ő inkább melyik kockázatot vállalja. Nekem 21 hónap lesz a korkülönbség a gyerekeim között, számomra nem volt kérdés, hogy a programcsászárt választom, mert nekem csak pozitív tapasztalatom volt az első műtétnél, ezt ismerem. De simán mondhattam volna azt is, hogy vbac-ot szeretnék.
2023. jan. 31. 20:33
 6/15 anonim ***** válasza:
Utolsó ez a Péterfy kórház?
2023. jan. 31. 20:34
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
4-es, császáros előzménnyel sehol nem indítanak szülést !!!
2023. jan. 31. 21:24
 8/15 anonim ***** válasza:
Hogyne indítanának? :D
2023. jan. 31. 21:27
 9/15 anonim ***** válasza:
Lehet választani ha volt császárod. Én is azt fogom,mert azt már ismerem és nem volt vészes az első, plusz a második császárnál még helyre is tudják tenni az előző miatti összenövéseket.
2023. jan. 31. 21:43
 10/15 anonim ***** válasza:

Kórház függő.

Én májusban szülök azt monsta a szülésznőm,hogy választhatsz ha előzményben császáros voltál,de szülhetsz simán is de csak akkor ha szépen beindul és lesznek fájások is meg minden. Általában itt császar után császar van főleg ha olyan indokkal volt az első.Ez sima sztk

2023. jan. 31. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!