Ha tudom hogy császárral szeretnék szülni, akkor mindenképpen program császár “kell”, vagy ha beindul a szülés, megcsászároznak?
9: "Nagyon szép és jó lenne, ha megszűnt volna a puncibiznisz, de az ilyen anyukák, mint a "császártakarokmertpont" kérdező még jó sokáig fenn fogják tartani ezt a rendszert."
Szerintem sokan pont fordítva vannak: nem lenne ellenvetésük a hüvelyi szülés ellen sem, de egy konkrét orvoshoz ragaszkodnak. Ebből következően, mivel a hüvelyi szülés ideje nem tervezhető (bár azt is meg lehet indítani, ha nagyon akarják), lehet, hogy pont amiatt lesz prog. császár, hogy az adott nő a saját maga által választott orvosnál szülhessen úgy, mint régen.
11. Becsszó felőlem aztán mindenki úgy szülhetne, ahogy akar (bár a császár többe kerül és a kórházak így is elég csehül állnak, vagyis jobban mondva már be is dőlt az egészségügy az éves műtéti várólistákkal, szóval ez a része érthető). Csak előtte legyen rendesen tájékoztatva végre mindenki, melyik mivel jár. Annyit írtam, hogy elvileg a császárhoz kell orvosi indok. Ha nincs és nem magán, akkor érdemes hát próbálni intézni. Ha pl. tényleg fóbiás vagy pánikbeteg, akkor arról is lehet szerezni papírt, az is lehet egy valid orvosi indok. De a magyarok nagy részénél lehet találni sajnos indokot, mint magas vérnyomás, előző műtétek, cukor, gerincsérv... mittudomén.
A lefizetés/hálapénz manapság nem tudom, mennyire működik még, mert elvileg biztos büntetendő, gyakorlatban sem hiszem, megéri az orvosnak egy betegért az egész praxisát kockáztatni. Márpedig akár sima, akár fordított, sajnos lehet az a vége, hogy a páciens mérges, csalódott és kisóhajtozza fűnek-fának, hogy pedig nem ezt várta a pénzéért. Szerintem ha nincs semmilyen papírozható indok, jobb hát magánba menni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!