Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés vagy mégis...

Császármetszés vagy mégis normál szülés?

Figyelt kérdés

Lombikos vagyok így az elején közölték hogy választhatom a császárt ennek akkor megörültem mert nagyon félek a hüvelyi szüléstől..(leginkább a fájdalom és hogy gond adódik közbe)

De most már annyi mindent(rosszakat) is olvasok róla hogy teljesen elbizonytalanodtam.

Pár hét múlva beszélek az orvossal addigra el kell döntenem.

Valaki volt hasonló helyzetbe?

2023. jan. 24. 18:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
27%

"Lombikos vagyok így az elején közölték hogy választhatom a császárt ..."

Ilyet egészen biztosan nem közölt veled senki. A lombik nem ok a császárra

2023. jan. 24. 18:19
 2/19 anonim ***** válasza:
64%

Ha lombikoznom kellett volna és választhattam volna a szülés módjai közül, akkor számomra nem lett volna kérdés a császár.

Mondom ezt úgy, hogy akartam és sikerült is a "természetes" módon megszülnöm a babámat.

2023. jan. 24. 18:22
 3/19 anonim ***** válasza:
64%
Ha nincs rá orvosi indok biztos nem vállalkoznék önszántamból egy nagy hasi műtétre.
2023. jan. 24. 18:28
 4/19 anonim ***** válasza:
62%
Én nem.vagyok lombikos de mindenképpen császárral szeretnék szülni ismét
2023. jan. 24. 18:48
 5/19 anonim ***** válasza:
70%

Én sem értem, miért akarnak ennyire császárt a nők, eszembe nem jutott volna magamtól ilyen hasi műtétnek alávetni magam. Nyilván, ha indokolt, elfogadom, mert a gyerekem egészsége fontosabb.

A szülés egy fájdalmas dolog, igen, nekem is baromira fájt, főleg az utolsó pár óra, de akkor ott megtörtént és utána vége volt. Varrtak kívül-belül, de igazából pár hónappal szülés után már semmi nyoma nem volt az egésznek, mintha nem is szültem volna.

A franc akarná, hogy felvágják, meg heg legyen a hasán, meg hegesedjenek a szövetek és hasonlók.

2023. jan. 24. 19:09
 6/19 anonim ***** válasza:
95%

Fájdalom a császár után is lesz, nem ugyanolyan, mint vajúdás és kitolás közben, de lesz és gond itt is adódhat.

Én császár párti voltam mindig is. Fele olyan rossz sem volt, mint amiket itt olvastam róla, de nyilván egyén függő is a dolog.

2023. jan. 24. 19:18
 7/19 anonim ***** válasza:
88%
Aki nem szült császárral az egyértelműen "soha nem választotta volna" nekem pl több ok is volt sajna rá de visszagondolva most is azzal szeretnék szülni
2023. jan. 24. 19:50
 8/19 anonim ***** válasza:
80%

Hasonló helyzetben vagyok, nem lombik, de én is választhatok.

Első szülésem 14 óra vajúdás után sürgősségi császár lett. Most a másodiknál automatikusan császároznának, de megkérdeztem az orvosomat és azt mondta ha szeretném, megpróbálhatom a természetes szülést.

Nálam leginkább az szól a programcsászár ellen, hogy nem a szülés indul meg magától. A fiam 41. hétre született spontán, és durva belegondolni hogy ha program császár lett volna, már hetekkel korábban kivették volna. Szóval én úgy vagyok vele, ha beindul magától onnantól mindegy hogy jön ki csak egészséges legyen. Egyébként a vajúdás bár sokkal jobban fáj, rövidebb ideig tart mint a császáros fájdalom, és el is felejti az ember (én már másnap sem tudtam felidézni hogy milyen volt). A császár után meg elég sok a macera, görnyedve tudtam csak járni mint egy öregember, ettől hetekig borzalmas hátfájásom volt és végül gyógytornász segített (nyilván csak fizetősben). Szúrni kell egy hónapig a vérhigítót, a férjemnek kellett segítenie kikelni az ágyból, nehezebb zuhanyozni hogy vigyázzak a sebre. Borzasztóan irigyeltem a szobatársamat aki természetes úton szült, és már aznap olyan volt mint aki nem is kórházban van :D

De persze a kitolási szakaszról nincs tapasztalatom, úgyhogy én attól a résztől félek leginkább, emiatt nem sikerült még döntenem. Inkább a vajúdás fájdalma x óráig, mint a császáros fájdalom hetekig, de ki tudja, lehet a kitolás sokkal rosszabb...

2023. jan. 24. 20:05
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Lombikos vagyok, és természetesen szültem, nagyon támogató közegben. Nem volt indítás, oxytocin, semmi hál istennek. Nagyon örülök, hogy legalább a szülés sikerült természetes úton. Kellett a lelkemnek.
2023. jan. 24. 20:09
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
#8. Ha nincs komplikáció, akkor a kitolás a vajúdáshoz képest szúnyogcsípés.
2023. jan. 24. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!