Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Elutasíthatok konkrétan egy...

Elutasíthatok konkrétan egy adott orvost szülésnél?

Figyelt kérdés

A megyei kórházban, ahova területileg tartozom, egyetlen orvos van, akinél semmi szín alatt nem akarok szülni. Azt akarom, hogy mégcsak hozzám se érjen, ne vizsgáljon, be se menjen a szülőszobára.

Ez megoldható, igaz? Gondolom, ügyeletben is több orvos van, de legalábbis egynél biztosan több.

2023. jan. 19. 18:22
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy vannak kriminális betegek.🙂 Sokszor csodálkozom, milyen semmiségeken képesek fennakadni egyesek. Engem nem döntene letargiába, ha éppenséggel morcosan szólnak hozzám, mindenki emberből van, lehet rossz napja. Nem venném magamra.

Meg az "én az orvosnál is többet tudok" típusú kismamák elhiszem, hogy kiakasztják a kórházi dolgozókat.

2023. jan. 19. 20:31
 32/47 anonim ***** válasza:
89%

Van olyan megyei kórház, ahol 1 nőgyógyász ügyel, és 1 behívós van, ott nem lehet választani. Ha a te kórházadban többen vannak, akkor a szülésznőnek próbáld meg jelezni. Valószínűleg ha ilyen híre van az orvosnak, akkor ők is tudják és megértik a kérésed.

Nehéz ügy ez nagyon, totál megértelek.

2023. jan. 19. 21:26
 33/47 anonim ***** válasza:
72%

Amúgy megesz a fene, hogy ki lehet ez a doki

Bocs az off miatt

2023. jan. 19. 21:36
 34/47 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező, hát ez szép és jó, csakhogy ha mondjuk egy nagyobb kórház és éppen vajúdtok 15en mint egy átlag alkalommal és van két szülésznő, nem fognak tudni állandóan téged figyelni hogy van-e valami baj. meg ha baj van és mire találnak egy orvost akit engedsz magadhoz nyúlni lehet már késő lesz. Gondolom nem szültél még. nem olyan mint a filmekben hogy egy szülésznő állandóan áll melletted és simogatja a kezed, hanem rohangálnak az ágyak között mint a mérgezett egér. Szakszemélyzet hiány van az egészségügyben sajnos.

Nálunk úgy van egy átlag nap, hogy 1 főorvos, 1 szülész nőgyógyász, és 2 szülésznő.

2023. jan. 20. 05:36
 35/47 anonim ***** válasza:
26%

Kérdezö: nem tudom eldönteni, ennyire naív vagy, vagy csak trollkodsz!

Az addig még rendben van, hogy finoman szólsz, hogy X doktort nem akarod, a szülésznö, stb meg "megért" és nem hívja oda.

De abban a pillanatban, hogy valami komplikáció van - és gyakorlatilag nincs olyan szülés, ahol nincs semmi -, akkor mit csinálsz? MEgvárod, amíg neked vagy a babának komoplyabb károsodása lesz, csak ne jöjjön oda az adott orvos? Ugyanis más nincs, aki tudna valamit is tenni.

És egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy egy nö, aki csak lombikkal tudott teherbe esni, ilyen hülyeség miatt kockáztatja a babája életét.

A realitás ugyanis az, amit az elözö is írt, általaban EGY szülész van benn, és hiába okoskodsz, vészhelyzetben az fog ellátni!

2023. jan. 20. 09:20
 36/47 A kérdező kommentje:

Mint leírtam párszor, nem, abszolút nem várom, hogy a szülésznő pátyolgasson. Túl vagyok egy rakás vizsgálaton, beavatkozáson az évek alatt, tisztában vagyok, mennyire nincs idő egy betegre. Ezzel nekem nincs is gondom.

Az viszont nem naivság, hogy tudom, ha rajtam lesz vajúdás alatt a CTG, akkor időben kiderül, ha baj van, és lépnek, mert azért teszik rám. Egyrészt vannak olyan CTG-k, amik jeleznek a nővérszobán, ha nem, majd jelzünk mi. Van szánk, nem vagyunk életképtelenek, akik csak sodródnak az eseményekkel. És ha ez bekövetkezik, akkor is jönnek hozzám, ha véletlenül 15 kismama vajúdik egyszerre, mert akkor én vagyok a fontosabb eset. (De tudom, biztos majd épp 15-n fognak sürgősségi császárra menni 🙄).

Azt meg senki nem mondta, ha előállna az az amúgy kb. esélytelen helyzet, hogy épp életveszélyben vagyunk, és épp csak ez a doki van szabadon, akkor én majd megtagadom a vizsgálatot/beavatkozást. Nem, nem erről beszéltem. Hanem hogy normál, problémamentes vajúdásnál, szülésnél, ahol semmi oka engem piszkálni az orvosnak (mert igazából nincs is dolga ilyenkor), ez a vadállat ne jöjjön oda kézzel tágítani, nyomja ki belőlem a gyereket, vagy ellenőrizze a méhszájat, amit amúgy a szülésznő is simán meg tud tenni.

De bírom, hogy te meg a 35-ös válaszadó már a legszélsőségesebb szitut vizionáljátok, hogy én, mint naiv meg persze felelőtlen, majd ugyan mit lépek.

Nem, nyilvánvalóan nem hagynám meghalni a babámat, akiért 8 évig küzdöttünk. De nem is hagyom, hogy a szülésemet traumatizálja majd egy barom, mert én nem vagyok képes kinyitni a szám, csak sodródom.

Minden olyan beavatkozást el akarok kerülni, amire egy normális orvos mellett sor sem kerül ebben a kórházban, ha amúgy semmi nem indokolja.

2023. jan. 20. 09:45
 37/47 anonim ***** válasza:
0%

"nyilvánvalóan nem hagynám meghalni a babámat, akiért 8 évig küzdöttünk. De nem is hagyom, hogy a szülésemet traumatizálja majd egy barom"

És vészhelyzetben mit csinálsz? Mert erröl még nem írtál - ha csak EGY orvos van ott (ahogy gyakrolatilag mindenhol) és az az egy az, akit nem akarsz, akkor mit lépsz????

2023. jan. 20. 11:07
 38/47 A kérdező kommentje:

De bizony írtam. Tessék:

"Azt meg senki nem mondta, ha előállna az az amúgy kb. esélytelen helyzet, hogy épp életveszélyben vagyunk, és épp csak ez a doki van szabadon, akkor én majd megtagadom a vizsgálatot/beavatkozást."

2023. jan. 20. 11:49
 39/47 anonim ***** válasza:
26%

De ha ez az orvos még sosem vizsgált, miért vagy biztos benne, hogy annyira szörnyű? Én is szülészeten dolgozom, vannak orvosok akiknél sosem szülnék. Viszont sokan járnak hozzájuk terhesgondozásra, dicsérik őket, más páciensek meg elmondják őket minden 💩-nak. És ez fordítva is így van. Akinek jó híre van, arról is találtam pár szörnyű véleményt a neten bizonyos kismama csoportokban.

Lehet, hogy te elégedett lennél vele.

Amúgy a szülésznők inkább az orvosokkal zárnak össze, nem fog a kedvedért másik orvos odamenni, akinek nem lenne a szülőszobán dolga. A klinikán, ahol dolgoztam, 4 orvos volt ügyeletben. Egy a szülőszobán, egy az osztályokat vitte, egy az ambulancián, és az ügyeletvezető. Mindenkinek megvolt a saját feladata, egyik sem csinált volna extra munkát magának, csak mert egy terhes nem akar a hozza beosztott orvosnál szülni. Megmondták volna, hogy akkor lehet hazamenni és ott szülni, vagy másik kórházat keresni.

Én a helyedben nem is említeném ezt a kívánság dolgot, ha mész szülni.

2023. jan. 20. 11:49
 40/47 A kérdező kommentje:

Szerintem elég példát leírtam, miket meséltek róla, köztük a saját anyám is.

Ennyi ember nem tévedhet. De érdekességként elmondom, tegnap egy pár hete abban a kórházban szült kismamával beszélgettem fb-n, hogy meséljen friss dolgokat a szülészeti protokollról, stb. (Ez már időben ennek a kérdésemnek a kiírása után történt.) Ő volt az, aki szóba hozta név szerint ezt a dokit, mikor kérdeztem tőle, mennyire bevett gyakorlat a kórházban kézzel tágítás, mennyire sürgetik a szülést, aranyóra hogxy zajlik, stb.

Erre mondta, hogy egyedül XY doki szokása ott a kézzel tágítás, rá mindenki panaszkodott általánosságban is, és személy szerint neki is negatív tapasztalata volt vele.

Szerintem sokat elárul, hogy a kvázi 10x orvosból, aki ott dolgozik, épp őt hozta ez a kismama is szóba.

2023. jan. 20. 12:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!