Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Elutasíthatok konkrétan egy...

Elutasíthatok konkrétan egy adott orvost szülésnél?

Figyelt kérdés

A megyei kórházban, ahova területileg tartozom, egyetlen orvos van, akinél semmi szín alatt nem akarok szülni. Azt akarom, hogy mégcsak hozzám se érjen, ne vizsgáljon, be se menjen a szülőszobára.

Ez megoldható, igaz? Gondolom, ügyeletben is több orvos van, de legalábbis egynél biztosan több.

2023. jan. 19. 18:22
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
95%

Hidd el, 7 év szülészeti tapasztalattal a hátam mögött pontosan tudom, hogy működnek a dolgok.

A volt munkahelyemen ha felhívtam volna a nőosztályost vagy az ügyeletvezetőt, hogy a kismama nem szeretne nálam szülni, vagy körberöhögtek volna, vagy ha lejönnek, biztosan úgy viselkednek, hogy abban nem lenne köszönet.

A jelenlegi munkahelyemen pedig van, mikor a szülésznők kérik, hogy ne kelljen már az xy-t hívniuk, mert nem csak a kismamák nem kedvelik, hanem ők sem szeretnének vele dolgozni, ha nem muszáj.

Itt ha a vajúdó normálisan megkérné a szülésznőt, hogy tudna-e valamit tenni annak érdekében, hogy ne az xy jöjjön le a szüléshez, simán megtennék.

De látod, ez hely- és emberfüggő. Szerintem jelen helyzetben kb ennyit tudsz tenni: megkéred a veled lévő szülésznőt, hogy ha az a doki is dolgozik, akit nem szeretnél, akkor ne őt hívja. Aztán vagy teljesíti/tudja teljesíteni a kérést, vagy nem.

2023. jan. 19. 19:20
 22/47 A kérdező kommentje:

"Egyébiránt magánkórház, otthonszülés és unassisted birth (apuka majd megoldja okosba) választások vannak."

Magánkórház nincs belátható közelségben (2.5-3 órára), otthonszülésre, ha amúgy vevő is lennék (de nem vagyok), eleve törvényileg lehetetlen, mert nincs 20 percen belül kórház, magas kockázatú a terhességem és lombikbabát várok.

Nem kockáztatnám a babám egészségét, de ilyen embertől igenis féltem magamat, de a babát is.

2023. jan. 19. 19:21
 23/47 A kérdező kommentje:

"De látod, ez hely- és emberfüggő. Szerintem jelen helyzetben kb ennyit tudsz tenni: megkéred a veled lévő szülésznőt, hogy ha az a doki is dolgozik, akit nem szeretnél, akkor ne őt hívja. Aztán vagy teljesíti/tudja teljesíteni a kérést, vagy nem."

Ez egy hasznos tanács, köszönöm, így fogok tenni! 🙂

2023. jan. 19. 19:22
 24/47 anonim ***** válasza:
93%
21-es válaszánál jobbat nem fogsz már kapni, mert kb ez a realitás a gyakorlatban, a többi jogi csűrcsavarás.
2023. jan. 19. 19:23
 25/47 A kérdező kommentje:
Szerintem, amit a 21-es írt, járható lehet, meg is nyugodtam picit. Gyanítom, hogy a szülésznők még a kismamáknál is jobban ismerik a kedves doktor urat és stílusát, és nem én leszek az első, akinek az az első kérdése hozzájuk, ügyel-e az a bizonyos doktor úr. 😄
2023. jan. 19. 19:31
 26/47 anonim ***** válasza:
100%

Igen:) Hidd el, azért a legtöbb eü dolgozó emberséges, még ha vannak ilyen kellemetlen kivételek is. Ha teljesen normálisan megkéred őket valamire, megpróbálnak segíteni. Nálunk múltkor volt egy nő, akinek műszeres befejezése lett volna másnap és a méhszájtágítót kellett neki este felrakni. Az volt a kérése, hogy ha lehet, akkor egyáltalán ne legyen ott férfi. A szülésznő simán beállt a műtősfiú helyett (mert műtősfiúból bizony csak fiú van:D) segíteni. Persze szerencséje is volt, mert ügyeletben volt női orvos, emiatt nem hívtunk volna be senkit otthonról, de így, hogy meg lehetett oldani, megcsináltuk.

Szóval az a lényeg, hogy normális hangnemben, segítségkérésként kell előadni, és akkor segíteni is fognak.:)

2023. jan. 19. 19:40
 27/47 anonim ***** válasza:
36%

z meg nem érdekel, ha rám se néznek. Alapvetően háborítatlan szülést szeretnék, az nekem direkt jó, ha nem piszkálnak.

Ez mind szép és jó addig míg nincs komplikáció amit nem vesznek időben észre és esetleg meghal a babád. Ismerős így járt sajnos pár éve.

2023. jan. 19. 19:50
 28/47 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk ügyeletben egyszerre 5 orvos van benn nappal, éjjel 3.

Mégsem lehetett kérni. Nekem is van egy doki, akit szembeköpnék, mégsem tagadhattam meg az ő vizsgálatát.

2023. jan. 19. 20:02
 29/47 A kérdező kommentje:

A normális hangnemmel nem lesz baj, én alapból egy igen együttműködő, hálás páciens vagyok. (Volt, hogy én nyugtattam a nővérkét, aki 6. próbálkozásra sem tudta berakni a branült nekem, és két vénám is szétrobbantotta. 😄 A szobatársam azt mondta, ő nem érti, hogy lehettem ilyen higgadt, ő már a hallottaktól rosszul volt.)

Nem érdekel a riogatás. Lesz rajtam CTG, ott a szülésznő. Nem félek attól, hogy hagynak meghalni engem vagy a babát, mert intézek egy normális, udvarias kérést a kórház felé. 🙂

2023. jan. 19. 20:06
 30/47 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem lesz gond:) Sokszor a negatív tapasztalatok mögött is fellelhető a beteg nem éppen kedves viselkedése. Persze, tudom, tényleg vannak paraszt eü dolgozók, de néha megmutatnám a másik oldalt is:D
2023. jan. 19. 20:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!