Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért borulnak ki sokan, ha...

Miért borulnak ki sokan, ha császármetszésük lesz?

Figyelt kérdés

Kollégáktól is hallottam, meg olvastam több helyen, hogy valaki ki van borulva, meg traumát okozott neki, hogy császárral szült.

Igaziból mit gondoltok, a császárról, ami miatt ennyire fájdalmasan érint, ha az lesz?

Bocsi, csak nekem teljesen érthetetlen, hogy miért törnek rajta össze emberek lelkileg, nyilván én is szívesen megúsznám, mint egy fogtömést vagy egy vakbélműtétet, de ha nem fogom, akkor ez van, császár kell, akkor császár lesz.

Gondolom viszont, hogy aki ennyire nehéznek éli meg, annak mást jelent a természetes szülés. Tudtok abban segíteni, hogy nektek mit jelent?

Köszi!

2023. jan. 7. 17:33
1 2 3
 21/22 Mazipa ***** válasza:

Nekem az elso szulesem surgossegi csaszar lett,Mert levalt a mehlepeny.

Inditott szules volt,fajasok is voltak,aztan kaptam egy kis fajdalomcsillapitot,hogy tudjak aludni. Par perc mulva area ebredtem,hogy verzem. En nem tudtam amugy, csak ereztem,hogy valami folyik wrosen,azt hittem,hogy a magzatviz. Behivtam a szulesznot,es onnantol kezdve,hogy meglatta,hogy ver, 7 perc mulva megszuletett a kisfiam. Emlekszem,hogy rohantak velem,hogy "panikoltal", hogy meg mindig nagyon Jon a ver, az anesztes kozolte velem,hogy mivel ettem, akar meg is fulladhatok,ha hanyok az altatas an, es legjobban area,hogy a Doki a szikebel kezeben mar vagott volna,amikor en meg ebren volt. Tehat a Nagy siettseg, a remulet, es szo szerint a halafelelem maradt meg bennem. Harom egyseg vert kaptam.

Eletem legfelelmetesebb traumaja volt. Galas voltam,vagyok,hogy mindketten egeszsegesek vagyunk.

Nekem az,hogy csaszar lett nem gond. De tobb,mint kilenc honapba telt,mire siras nelkul elbirtam meselni,ha kerdeztek.

A masodik gyermekem pcs-vel szuletett. A VBAC-os szulesznovel vegul arra jutottunk,hogy mivel Nagy az esely,hogy a szules inditas miatt a masodik is csaszarral vegzodjon. Igy legalabb tudni fofom,mi bar ram.

Oszinten szolva,eletem legnagyobb elmenye volt a masodik szulesem. Vegig nezhettem egy monitoring,igy Eli egyenesben lattam a babam megszuletni. ☺️

Erdekes volt,Mert olyan volt,mintha valami korhaz sorozatot neznek, mivel nem ereztem semmit,de tudtam,hogy az en vagyok. Meg a varrast is vegigneztem. Lattam a mehemet. Szuper elmenye volt nekem.

Szerintem sokan inkabb csalodnak,hogy nem szulhettek termeszetesen,Mert ez a meno, ezt meg a szoptatast sulykoljak mindenhonnan.Illetve a hulye beszolasok miatt,meg amikor kepesek olyat mondani,hogy aki csaszarral szult,az kevesbe szereti a gyerekeet,Mert nem szenvedett meg erte. Az agyam eldobom ilyenkor.

A szulesfelkeszito tanfolyamon megemlitettek,mi tortenik egy csaszatlrnal. Viszont azt nem,hogyilyen egy surgossegi csaszar. Mi amugy nem Magyarorszagon elunk. Igy az anasztes volt az egyetlen bunko szamomra. Mindenki mas szuper volt vegig.

2023. jan. 9. 17:25
 22/22 Kisdinnye22 ***** válasza:
Valójában tényleg egy műtét viszont ismerőseink tapasztalata alapján a természetes szülés a szakadás veszélye miatt nem túl jó ürítès szempontjából. Az én manócskám császárral jött a világra és egy percig sem bántuk. A felèpülès sem tart tovább mint sima szüléssel.
2023. jan. 15. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!