Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Más is ennyire félt?

Más is ennyire félt?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Második babával vagyok terhes, 29én indítanak, ha addig nem indul be magától.

Első szülés természetes úton volt, vákuum segítségével, mert nagyon fájásgyenge lettem a végére.

Nagyon félek most a szüléstől, hogy indítanak, burokrepesztés vagy az oxitól, császárt sem szeretnék, most volt egy méhszáj vizsgálatom pl az is már nagyon fájt. Már teljesen elfelejtettem, hogy az első mennyire fájt, most kezdenek előjönni az emlékek.

Más is félt nagyon a második szüléstől? Ki hogyan "készült" rá?

2022. dec. 27. 17:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%

Mikor lesz? Mmint a terhességed hol fog tartani?

A vizsgálatod valódzíműlrg màr mégdzájtágítás volt, mert a sima vizsgálatnak maximum kellemetlennek szabadna lenni.

De biztatlak, bár én nem fèltem, de az első alkalommal másodlagos fájásgyengedèggel szültem, hasból könyöklés és szintèn vákuumos befejezéssel.

2. Szülésemkor nem indítottak, de egy sokka intenzívebb, gyorsabb, igaz fájdalmasabb szülésem volt.

Itt a fájdalmat nem rossz értelemben kell venni, egyszerűen intenzívebb volt, lehetett érezni, ahogy halad.

Alig értünk be a kórházba. Első nyilalás után 3 órával meglett.

2022. dec. 27. 17:32
 2/13 anonim ***** válasza:
67%
Persze, most a 2. előtt màr én is félek, mert tudom, milyen 🤣
2022. dec. 27. 17:36
 3/13 anonim ***** válasza:
88%

Én a tudatomat készítettem fel rá, hogy legfeljebb 24 óra szenvedés és utána egész életemben szerethetek még egy gyereket.

Nekem az első szülésem volt indított és nincs rossz élményem róla! Burokrepesztés után 2.5 órával meg is volt a babám, előtte meg alig voltak fájásaim az oxitól. Teljesen tűrhető volt!

Könnyű szülést kívánok!

2022. dec. 27. 17:56
 4/13 anonim ***** válasza:
75%
Engem bő 2 hét múlva indítanak a másodikkal. Az első magától indult, nálam is vákum kellett, és varrtak kívül - belül. Mostanában kezdtem el én is azon gondolkozni, hogy félek. Aztán átállítom a tudatom arra, amit a 3-as válaszoló is írt. Nem fogok belehalni, túlleszek rajta, és ott lesz a drága kisfiam 💙 próbálj te is pozitívan gondolkodni.
2022. dec. 27. 18:43
 5/13 A kérdező kommentje:

39+6 napos leszek, sok a magzatvíz azért nem várhatunk.

Próbálok hangolodni akkor, hogy ezen is túl leszünk és remélem nem lesz sem vákuum sem császár és utána minden rendben lesz. 🙏🏼 Elsőnél volt brutal aranyér, alig bírtam hetekig ülni, szakadtam és vágtak is, de az nem fájt, mert az aranyér jobban fájt. Remélem engednek sétálni, elsőnél úgy vajúdtam.

Köszönöm szépen, mindenkinek ment a zöld és könnyű szülést akinek még hátra van :)

2022. dec. 27. 19:03
 6/13 anonim ***** válasza:
75%
Az első előtt nem izgultam, a másodikkal most teszteltem pozitívat, de az előző szülés óta megelőlegezve rettegek tőle. De kb mindenhonnan azt hallom, hogy az első szülés a legrosszabb, ez tartja bennem a lelket.
2022. dec. 27. 19:23
 7/13 anonim ***** válasza:
75%

5 köszi

Èn most amùgy fèlek, pedig ahogy írtam sem az elsônèl, sem a 2-nál nem.

Viszont most 90%, hogy csàszàr lesz. Ettôl fèlek.

1.#

2022. dec. 27. 19:26
 8/13 anonim ***** válasza:
68%
Szissztok. Mi az a másodlagos fájásgyengesèg? Velem ugyanez törtènt, mármint a vègèn nem èreztem mikor kellene nyomni, teljesen kivoltam már, nyomtam, de a fiam nem jött. Nyomták az oxit akkor belèm, esett a szìvhang tőle. Hasba könyöklès, vákum lett! De hogy mièrt akkor ezt senki nem magyarázta el nekem, traumatikus volt az egèsz. Azòta fèlek másodikat vállalni, pedig az elsőnèl nem fèltem, a vajudás is jòl ment. Vágyom a másodikra, kisfiam 2 èves, de fèlek! :(
2022. dec. 27. 20:51
 9/13 anonim ***** válasza:
68%

8

Ez az

Amikor nincs tolófájásod.

Így a 2. Szülés után döbbenet, hogy úgy is kijött a gyerek.

De komolyan.

2. Alkalommal 10 percen belül megvolt a fiam

Úgy, hogy volt olyan fájàs, amikor nem nyomhattam gátvédelem miatt

2022. dec. 27. 21:28
 10/13 anonim ***** válasza:
68%
De ez mègis mitől van, nitől alakul ki? Borzasztò volt, a fiam fel sem sìrt, csak a szìvás, ingerlès után. Hosszú perceknek èreztem...Nekem is mondták, hogy msjd olyna lesz, mint a nagy wc-zès előtt, úgy kell nyomni. De èn semmi ilyet nem èreztem. Csak fájt, baromira. Mondták, mikor nyomjak, de nem született meg :/
2022. dec. 27. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!