Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülési fájások nagyon...

A szülési fájások nagyon elviselhetetlenek?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsi vagyok, mert sokan írták itt gyakori kérdéseken is hogy nagyon sokat szenvedtek, tépték a hajukat meg nem tudtak ilyen fájást elképzelni (mondjuk ezt elhiszem), kinek milyen szülése volt? :)
2022. dec. 18. 14:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Oxys rèsz 14 òra volt, ebből 2 a kitolàs. Megvagyok :)
2022. dec. 18. 16:26
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem brutàlisan fàjt. Oxyt kaptam, ahelyett, hogy megkerestèk volna az okot, ami miatt lassan haladt a szülès. Olyan èrzès volt, mintha kèst forgatnànak a HÀTAMBAN, nekem oda sugàrzott a fàjdalom. Ùgy visìtottam, mint a disznò, mikor ölik.

Ehhez kèpest a kitolàs kb. annyira fàjt csak, hogy volt màr olyan, hogy bùtorba rùgtam, ès az rosszabb volt. Sèrülès nèlkûl meg is ùsztam.

Nem szülök mèg egyszer, az biztos, nagykn elvettèk a kedvem.

2022. dec. 18. 16:30
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

A vajúdás vége iszonyú volt. Azt kiabáltam, hogy SEGÍTSÉG!! Eletem legbrutalisabb fajdalma. Aztán pedig meglepő volt, hogy a tolófájások nem fajnak. Semmit nem éreztem, azt se, amikor a gyerek végül kicsusszant, úgy szóltak, hogy kint van.

Most februárban még egyszer végigcsinálom, de aztán soha többet.

2022. dec. 18. 17:02
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Az első fájástól számítva 34 óra volt a szülés. Borzasztó volt. Burokrepesztés, és oxy bekötése után egyből tolófájások lettek, ott már nem éreztem fájdalmat, csak erős nyomás ingert. Az már megkönnyebbülés volt a vajúdáshoz képest, innentől 20 perc után megvolt a lányom. Januárban születik a kisfiam 9,5 év különbséggel. Mostanában kezdtem el azon gondolkozni, hogy nem vagyunk normális, hogy még egyszer végigcsinálnom azt a fájdalmat.
2022. dec. 18. 18:37
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a vajúdás fájt, életemben nem fájt ennyire semmi még, de őszintén én azt hittem rosszabb lesz. A kitolás meg nem is fájdalmas volt nekem, hanem furcsán feszítő. Nem volt jó, de azt már nem fájdalomként éltem meg. A gátmetszés fel se tűnt pl.
2022. dec. 18. 19:57
 16/20 anonim ***** válasza:
63%

Én meg azt javaslom neked, hogy ne olvasgass, és ne nézegess szüléstörténeteket.

Én amikor terhes voltam mindenki elkezdte nekem mesélni, hogy melyik barátnőjénél milyen komplikációk léptek fel, én határozottan megálljt parancsoltam az összesnek. Persze van aki így sem akarta abbahagyni.

A szülés egy csodálatos dolog. Igen, fáj. De én bármikor újracsinálnám. Nem erre kell gondolni, hanem arra, hogy utána a kezedben tarthatod a gyermekedet, ennél nagyobb boldogság nincs.

Ne parázz előre, mert az nem segít, inkább a szépségére koncentrálj.

2022. dec. 19. 21:44
 17/20 anonim ***** válasza:
69%
Vannak olyan "hanyatló nyugati" országok, ahol nem luxus a fájdalomcsillapítás. Nálunk úgy néz ki, igen, hiszen "ki lehet azt bírni". Szemlélet terén vagyunk súlyosan lemaeadva sajnos.
2022. dec. 20. 19:15
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam az egyik oxy-s válaszoló. Szó nélkül bekötötték az edát (itt Magyarországon), mégis eljött az a pont, hogy a baba miatt nem kaphattam több lidocaint. Kicsit előbb jöttek a tolófájások mint kellett volna. Így volt szerencsém egy másfél órát üvöltve szenvedni az oxys fájdalomtól. Nálam nem a fájdalomcsillapítason csúszott el a történet. Szerintem az oxy volt felesleges.
2022. dec. 21. 08:54
 19/20 anonim ***** válasza:

Én még azon lepődtem meg, mikor nem tágultam, nem volt semmi eszköz, hogy segítsenek rajta.

Megyeszékhely kórháza.

Egy másik város helyettesítő orvosa volt ott, mert itt nincs elég orvos... és hallottam, amint említi a ballont meg még valamit, erre mondták a szülésznők, hogy az nincs!

Amikor meg kértem a fájdalomcsillapítót, azzal jöttek, hogy jajj, nem olyan jó az, hogy gerincbe kapok egy injekciót....

No komment.

2022. dec. 21. 12:17
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem teszik a mellkasomra a kisfiamat, el sem hiszem, hogy megszültem.

Mindenki pokoli szülési fájdalmakról beszélt nekem, én teljesen ledöbbentem szülés után, hogy már megszültem.

Első baba, 5 órán belül meg lett, időnként csak a derekamban éreztem egy nagyon enyhe kisugárzást. Szóval ilyen is van. Viszont én a gátvarrásba akartam belehalni.

2022. dec. 22. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!