Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Járt itt valaki úgy, hogy nem...

Járt itt valaki úgy, hogy nem fogadták egy kórházban, hanem átküldték a területileg illetékesbe? (Megindult szüléssel)

Figyelt kérdés

Elvileg úgy szülhetek a területileg nem illetékes kórházban, hogy magánorvoshoz járok terhesgondozásra. Azonban az orvosom nem nagyon írta be magát a kiskönyv 2. oldalára, illetve az ő kórháza sincs megnevezve...

De elvégre a pecsétjei ott vannak a kiskönyvben, mert hozzá jártam a terhesség alatt és hagytam ott nem kevés pénzt.

Van valaki akit ennek ellenére elküldtek, holott megindult a szülése?

2022. dec. 13. 15:29
 1/8 anonim ***** válasza:
71%

"Elvileg úgy szülhetek a területileg nem illetékes kórházban, hogy magánorvoshoz járok terhesgondozásra."

Nem, sem elvileg sem gyakorlatilag nem szulhetsz máshol, mint q területileg illetékes kórházban-vagy magankorhazban- kivéve ha már beindult a szülés.

2022. dec. 13. 15:33
 2/8 anonim ***** válasza:
84%

szerintem kevés kórház, orvos vagy egyáltalán élő ember kockáztatná meg azt hogy elküld. mentőt nem fognak pazarolni ilyenre, az esetleges komplikációt meg igyekszik mindenki elkerülni.

ha nem zavarnak majd a gúnyos megjegyzések és a ja, a 119-eske aki nem is ide tartozik, etc. beszólások, akkor hajrá.

2022. dec. 13. 15:43
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, lehet így szülni, legalábbis az én kórházamban, ami nem magán
2022. dec. 13. 15:48
 4/8 anonim ***** válasza:
86%
Nem szülhetsz már választott orvossal, szülésznővel!
2022. dec. 13. 17:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Befogadói nyilatkozat kell a választott kórháztól. Én így szültem 4 hete a nem területileg illetékes kórházban.

És nem a dokim volt ügyeletben, így vele csak két nappal később találkoztam, de nem ez volt a fő szempont.

2022. dec. 13. 17:42
 6/8 anonim ***** válasza:
84%
Ismerősömet átküldték a körzetesbe, mert még 5 percesnél hosszabb fájásai voltak. Simán átértek, azután 6 órával szült meg
2022. dec. 13. 17:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Valóban megindult szüléssel nem fognak elküldeni.

Ha csak jóslókkal bemész, akkor simán.

2022. dec. 13. 17:47
 8/8 Lívia268 válasza:
100%

2023. januártól megszűnik a szabad orvosválasztás. Mindenki a területileg illetékes kórházban kell menni. Beszéltél az orvosoddal arról, hogy nála szeretnél szülni?

Egyébként úgy tudom hogy magánrendelésből, kórházba nem vihet orvos beteget a hálapénz elkerülése végett. Elvileg az eszt vezeti minden orvos és ebből kiderül, hogy a magánpraxisában jársz terhesgondozásra és nála szültél. Bár 2021-ben a Honvédban simán lehet szülni magánpraxisból érkező betegnek.

2022. dec. 14. 22:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!