Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 4000 grammra becsülték a...

4000 grammra becsülték a kisbabám. Van miért megijedni?

Figyelt kérdés
Igazából a szülés is aggaszt, hogy mennyire komplikálja a nagy súly, nem esik-e bántódása a babának, de inkább az, hogy a baba későbbi egészségét nem befolyásolja (cukor, stb)? Egyébként a szonográfus azt mondta, hogy nem nagyon kövér, inkább hosszú baba.

2022. dec. 12. 17:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha hosszu, akkor az uh alapjan el is merhettrk a sulyat, mert atlagbol szamitjak ki, ami nagyon-nagyon pontatlan. Az en orvosom konkretan meg is mondta, hogy o nem hajlando sulyt becsulni, mert 700-1000g elteres gyakori mindket iranyba.

Mindket gyerekem 4,3 kiloval szuletett huvelyi uton, a masodik beavatkozastol szinte teljesen mentesen. Az elsonel nem tudtam, hogy nem szabad kitolaskor hatonfekudni, 30%-kal kisebb helye is lehet igy akar a babanak kiferni, szemben a negykezlabas pozzal, vagy mas fuggoleges pozokkal (terdeles, guggolas, szuloszek, allvaszules, ezek mind jok). Nagyon kifaradtam az elsonel, es a sok ctg-zes miatt egy ido utan mar nem nagyon birtam a hatonfekvo pozbol visszafordulni. Ezt megfogadtam, hogy a masodikkal mashogy csinalom, es a szulest kisero szulesznoknek is megmondtam, hogy nehogy engedjenek a hatamra fekudni.

Vegul terdelve szuletett meg, felig a szulokadban, ahonnan ki kellett jonnom, mert elakadt a valla, ugyanis az egyik oklet a homloka ele tette, es a feje is atlagnal nagyobb volt, de szinten terdelve, felig egy alacsony agynak tamaszkodtam egy matracon, es vegul megszuletett gatvedelemmel (egy mufogast alkalmazva elforditottak a vallat, aztan magatol ki tudott csusszanni alam a matracra a kov. osszehuzodassal). Egy icipici, ellatast sem igenylo serulesem lett, ami par nap alatt begyogyult, kertem, hogy ne varrjanak.

Szoval a fontos az, hogyha esrly van nagy meretu babara, olyan helyen szulj, ahol nem kenyszeritenek a hatadra. Nekem Dopplerrel neztek szivhangot, azt is csak kitolaskor, igy szabadon mozoghattam. Ezt erdemes joelore megbeszelni.

2022. dec. 12. 22:36
 12/18 anonim ***** válasza:
Ja, es neztek nekik verbol cukrot, de semmi gond nem volt. En egyebkent vekony vagyok, ezert csodalkoztak, hogy mekkora lett mindket gyerekem.
2022. dec. 12. 22:39
 13/18 anonim ***** válasza:
36. héten 3600 grammra becsülték a kislányom. A doki meg is jegyezte, hogy szép nagy baba. Be is tojtam rendesen. 41. héten született 3380 grammal. :)
2022. dec. 13. 00:06
 14/18 anonim ***** válasza:

Nekem tutira mondták, hogy hatalmas bana tuti 4kg felett lesz.

3200al született 2 nappal a kiírt dátum előtt

Ennyit ér a becslés.

2022. dec. 13. 00:38
 15/18 anonim ***** válasza:

Csak becslés. Nekem azt mondták nagyon pici, teljesen rámijesztettek, hogy nagyon picike a korához képest, nem lesz ez így jó stb stb. Hétfői napon megnézték, kedden megszületett 700grammal többel, mint amit mondtak, kétlem, hogy egy nap alatt szedett fel annyit. Szobatársamat 4kg feletti babával riogatták, 3,5kg körül született.

Plusz:van aki megszüli a 4kilós babát és szinte semmi baja, más meg megszenvedi a 2,5kilósat és teljesen szétszakad meg varrni kell. A szülés kb oroszrulett (csúnya kifejezés rá, de szerintem az)

2022. dec. 13. 06:43
 16/18 anonim ***** válasza:
15, akkor orosz rulett, ha nem tudod, hogy milyen lesz a kisero szuleszno es orvos, illetve a korhaz protokollja, amit kotelesek neked megmondani (de te nem vagy koteles elfogadni, megha ugyis allitjak be). Eleg jol kiszamithato, hogy mekkora esely van szakadasra meg egyebekre, az egyes korhazi gyakorlatokat megnezve sokkal tobb a komplikacio lehetosege ott, ahol a protokoll beavatkozobb, mint ahol nem. Van nyilvanos statisztika is errol amugy.
2022. dec. 13. 07:25
 17/18 anonim ***** válasza:

A fiamat 4500 grammra becsülte az uh és 3340 grammal született.

Semmit nem jelent.

A lányomra is azt mondták,hogy sz uh alapján szép nagy baba lesz...

2900 grammal született.

2022. dec. 13. 13:41
 18/18 anonim ***** válasza:
semmit nem jelent. tolem megkerdeztek, hogy nem e dohanyzom, iszok, illetve nem e "nagyon" alacsony a ferjem, mert kicsi a gyerek. (egyik sem volt igaz) Kiirt napon 3600 grammal, 55 cm-es "tankonyvi" meretekkel szuletett a fiam.
2022. dec. 14. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!