Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés előtt álló kismamák...

Szülés előtt álló kismamák (36-40hetesek)! Hogy vagytok? Hol fogotok szülni? Mekkorára becsülték a babát? Várjárok?

Figyelt kérdés
Én a Jánosban fogok, most töltöm a 39.hetet. Rettentő nehéz már minden, itthon vagyok a másfél éves fiammal. Szegénykémmel nagyon nehezen bírok. Nyákdugóm még nem ment el. Már nagyon várjuk a szülést és a kislányunkat. Éjszakánként már szinte semmit sem alszom, óránként megyek mosdóba.
2015. jan. 28. 12:42
 1/5 anonim ***** válasza:
36 hetes vagyok, es nekem is masfel lesz pont a lanyom amikor megszuletik a huga.En a Margitban fogok szulni. Uh jovo heten lesz, de mivel a lanyom 3750 grammal szuletett, gondolom o sem lesz kisebb. Varjuk nagyon, mostanaban egyre ndhezebb minden egy ilyen amugy is kisebb gyerek melett, de hat tudod milyen ez. Sokszor ugy vagyok vele higy biztos nehezebb lesz szules utan, de fizikailag legalabb jobb lesz, ha idegileg nem is. :-) Kicsit parazok azert hogy milyen lesz 2 picivel, es az is agfaszt hogy 4 napra itt kell hagynom a lanyomat. Elegge anyas. Apa az Isten, a szerelem neki, de megis csak en kellek heki ha baja van, ha faradt, stb....; te ezt hogy viseled? Vagy en esek tulzasba?
2015. jan. 28. 13:23
 2/5 anonim ***** válasza:
Tesóm 38hetes, otthon van az egy évesével. Nagyon nehezen bírja már, jövö héten szerdán lesz a prog.császárja.
2015. jan. 28. 14:56
 3/5 anonim ***** válasza:
38 hetes vagyok, Miskolcon fogok szülni. Harmadik gyerkőc. A legnagyobb elmúlt 4, a középső 14-én lesz 2 éves. Én nagyon remélem hogy a napokban megérkezik a kis öcsi. Nyákdugóm még nekem sem ment el, a keresztcsontom fáj napok óta, meg nem érzem olyan aktívnak a kicsit mint eddig. Éjszaka én is lassan többet vagyok ébren mint amennyit alszok....Kitartást! És könnyű szülést!
2015. jan. 29. 09:53
 4/5 A kérdező kommentje:

Én is úgy vagyok vele, mint Te kedves első! Nagyon félek, hogy milyen lesz itthon, de az biztos, hogy fizikailag sokkal könyebb! Nem tudom lehajolni a játékokért, rettentően elfáradok a pakolásban. Könnyebb lesz majd emelgetni a nagyon ( mert igényli természetesen). Sajnos nekem nagyon nehéz és stresszes terhesgondozásom volt. Kezdődött egy sima kis köldöksérvel, aztán minden eredmény tökéletes volt, szépen fejlődött, majd 26.héten 4d-n kérdezték, hogy tudunk-e az agykamra tágulatról???? Mi csoda??? Nem!!! Kedves volt nagyon a doki és megnyugtatott, hogy az egészséges kereteken belűl van (10mm alatt) de nyomon kell követni. Jött az 1hónapnyi stressz. 3naponta genetikus (4különböző magánklinikán). Szerencsére nem nőtt. Megnyugtattak mindenhol, hogy teljesen egészséges keretek között van. (32.héten csökkeni kezdett, mostanra meg lekopogom, úgy néz ki, szinte teljesen eltűnt).

Majd jött egy pozitív cytomegalo virus. Na tök jó! Csupa jókat írnak róla a neten. 2. Cyto is pozitív, ekkor elküldtek infektológiára. Ott nagyjából megnyugtattak, hogy méréshatár alatt van, kevés vírusszámmal, tünetmentes is volt, valószínű csak védettséget kapott a baba. Szerencsére nagyon szépen fejlődik (koppkopp). Uh-n nem látható semmi rendellenesség.

35.héten panaszkodtam, hogy szúr a mellkasom és alig kapok levegőt. Ismét vérvétel, tucat vizsgálat, majd közölték, hogy tüdőembólia... Azóta szúrnom kell minden nap a vérhigítót. De ez a legkevesebb, csak a baba legyen egészséges.

Úgyhogy már tűkön ülve várjuk a végét :)

2015. jan. 29. 14:44
 5/5 szivárvány válasza:
Én szombaton töltöm a 38.hetet. Az éjszakai pisilés engem is megkeserít, de sajna ez ezzel jár, olyankor csak azon imádkozom,h ne most follyon el a magzatvíz...:) Aludni a szoptatós párnával azért még bírok, de persze rengeteget forgolódom, ráadásul faros a kislányunk, így már tuti a császármetszés, és naponta pörgetem át az agyamon a közelgő eseményeket, h mikor, hogyan mit fognak csinálni. Megbékéltem a gondolattal, de mivel első baba, így tapasztalatom sincs, csak amiket meséltek a szintén császáros ismerősök, de szerencsére nem rémhíreket. Persze, mi is nagyon várjuk már Őt, neked pedig elhiszem, h nehezebb,hiszen ott van a másik gyerek is, akit szintén el kell látnod! Kitartást nektek is!
2015. jan. 29. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!