36 hetes terhes vagyok.35 hetes súlybecslésen 2440g-ra becsülték a gyerkőc súlyát. Ha most (36) megszületne, igényelne különleges kezelést?
A koraszülötteknél nemcsak az a gond, hogy kis súlyuk van, hanem egy csomó funkció nem érett még náluk, pl sok koraszülött nem képes szopni, mert a szopóreflex még nem alakult ki nála.
Mellesleg 2500 g alatt inkubátorba szokás tenni a gyereket, mert túl kicsi a súlya.
Ettöl eltekintve a súlybecslés csak BECSLÉS, ami az esetek jó részében nem igazán jön be.
Nekem a 35 héten 3400 g-t becsültek és 40+2-nél megszületett 2800 g-mal.
De mar elég sokszor olvastam itt (is) másoktól is hasonló téves becsléseket.
A babának az a legjobb, ha nem születik meg elöbb, mint ahogy itt az ideje.
Ezt nem lehet megmondani előre. Mindig a baba születés utáni állapotától függ. Ha jól lélegzik, nem kapott fertőzést, életerős kis teremtés és csak annyi a "gond", hogy picit híznia kell, akkor nem kapna különleges kezelést.
Van, amelyik baba a 38-40. héten is inkubátorba kerül, mert nincs jó állapotban.
Hivatalosan 36. héttől, 2500 gramm fölött nem számít koraszülöttnek.
Egy Pic-es főorvos nyilatkozatát hallottam egyszer, hogy minden koraszülött babánál mérlegelnek, mentettek már meg 23-24 hétre született babát is, mert annyira jó állapotban volt.
A te kicsikédnek legfeljebb pici hízásra lenne szüksége, és óvatosságból kerülne inkubátorba pár napra. Nyugi, ne idegeskedj ezen!
35 hetes kismama :)
Köszi a válaszokat, most megnyugodtam valamennyire. sokat szorongok, hogy minden ok legyen!
Mindenkinek ment a zöld mancs:)
36 hetesen volt surgos csaszarom. 2700g volt a lanyom es 50 cm. Semmi kulonleges vizsgalatra nem volt szukseg. Minden rendben volt vele. Annyi h cseppet besargult, de ez mar manapsag nem angy dolog.
37 hetestol nem szamit koraszulottnek de a 36. Het is teljesen jo. Ilyenkor mar nem szoktak gondok lenni. Ne aggodj. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!