Miért célszerű inkább a császármetszést választani?
5 éve normál szülésem volt, egy hete császár.
Mindkettőnek van előnye és hátránya is. Szerintem, ha minden jól alakul, akkor a természetes szülés jobb választás. A felépülés könnyebb volt, szülés után 2 órával már járkáltam, csak a varrás fájt, ha leültem, de a császáros sebhez viszonyítva semmi. Miután kivették, a vérzéstől eltekintve tök jó állapotban voltam. És ugye az aranyóra, ami nekem egy örök emlék marad.
Ha viszont valami nem úgy alakul veled vagy a picivel, akkor inkább császár. Nekem sürgősségi lett, de örülök neki, mert ott derült ki, hogy nem is tudtam volna úgy megszülni, hogy mindketten egészségesen megússzuk. Most így egy hét után már nem olyan vészes a fájdalom, de a katéter miatt fáj még a pisilés, a sebem is érzem, nem tudok emelni sem, semmit. A szex viszont szerintem jobb lesz, ott elég jó állapotban érzem magam, és inkoninenciával sem küzdök, mint 5 éve.
A sima előtte fájt, a császár utána. Választhatsz. 😃
Valahol olvastam, hogy az anyai halálozások száma nagyobb császár során. Ez azt tekintve is hatalmas szám, hogy nagyon sok fejlődő országban még sátrakban szülnek, esély sincs csm-re, ha gond van, így nagy valószínűséggel ott is marad a nő hüvelyi szülés során, és még ÍGY IS magasabb a csm során meghaltak aránya.
Ha annyira hú de veszélyes lenne a normális szülés, nem lett volna régen is 8-10 gyerek az átlagos, meg vannak részei a világnak, ahol a mai napig az - és nem császárral szülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!