Szent Imrében szült/fog valaki szülni fogadott orvos nélkül?
Szerintem jó orvosok vannak ott, de nagyon különböző "felfogásúak". Vannak, akik nagyon természetesség pártiak (minden menjen a maga útján, a lehető legkevesebb mesterséges beavatkozás legyen), és vannak a "konzervatívak", akik csak gátmetszéssel csinálják, ha kell, ha nem.
Nekem mindkétszer volt fogadott orvosom, de a másodiknál nyaralt, így nem volt jelen. Szülésznővel problémamentesen ment, doki csak kitolás végére jött, de nem volt dolga. (Ez a protokoll, hogy bent kell lennie.)
A szülésznőm távoli rokonom is egyben, ezért tudok ezt-azt a kórháti életről. Ami biztos, hogy ott rengeteg szülés van, havi 100-300, tehát sokszor a személyzetnek nincs ideje mindenkivel foglalkozni, és első szülésnél nehéz lehet, ha nincs ott valaki "biztos pont" melletted.
Nagyon rapszodikus, van hogy egyszerre 11-en szülnek, és van, hogy 1-2 ember vagy senki.
Azt tudom javasolni, hogy szülésznőt fogadj, nekik 20-30 ezer forintot szokás adni mostanában, és akkor ő a biztos segítőd, az ügyeletes orvos mellett.
Persze ismerek én is olyan "laza" anyukát, aki első babával is azt mondja, hogy ő nem fogad senkit, eddig még nem volt olyan, hogy baba "bent maradt volna". És ez igaz is, csak én azt gondolom, hogy talán nem mindegy, hogy hogyan jön ki... :o)
Egyébként a kórházról, csecsemőosztályról én csak jókat tudok mondani, tehát szerintem megéri ott szülni.
nekem volt fogadott szülésznőm, aki 5 perces fájásoknál hazament azzal a felkiáltással, hogy itt úgysem lesz ma baba. Aztán 3 óra múlva visszaesett kitolásra...
addig az ügyeletes szülésznők "segítettek", aki nagyon jófej volt és nem szart le nagyívben az Nyulas Jolán volt, ő segített zuhanyozni, meg labdáztatni, de volt ott egy másik szülésznő is, aki engem cseszett le, mert a férjem be mert telefonálni a szülőszobára hogy mi van velem... (hosszú történet....)
szóval totálisan a helyzettől függ, hogy jó-e ha van szülésznőd vagy sem. A fogadottam Váradi Zsófia volt, aki ennek ellenére is megkapta a 40.000 ft-os tiszteletdíját....
köszönöm a kimerítő választ.
tulajdonképpen nekem nem kell, hogy a fenekem kinyalják, csak egyszerűen nem szeretném ha azt éreztetnék velem, hogy én vagyok az aki nem fizet, most akkor mit várok. Sajnos voltam így már.
Ha rendes az ügyeletes, akkor neki is és a szülésznőnek is adnék pénzt. De amiket olvastam 100 000 Ft, azt sokallom.
Úgy gondoltam, hogy ha problémamentesnek tűnik az egész, akkor maradok az ügyeletesnél. (most ezt arra értem, hogy befordul rendesen, stb)
Te kinél szültél? Tudsz neveket, hogy kik ott a szülészek? Mert sajnos honlapot nem találok ahol le lenne írva. Vagy ha bemegyek a kórházba, ott ki lesz ilyesmi írva?
:) várok még válaszokat, de kezdtek megerősíteni eredeti elképzelésemben.
még azt kérdezném, hogy érdemes szobát kérni? ha jól tudom van egy ágyas szoba ahol egy kicsit nyugton lehet az ember. (az árakat már néztem neten. ha érdemes, nekem pár napra belefér) a baba is ott lenne a szobában? nem tudom, ez hogy működik
szét vagyok csúszva:
igen rooming-in van, azaz a baba veled van 24 órában. Ellenben ha kimész sétálni, vagy látogatókhoz, vagy fürdeni, betolhatod a csecsemősökhöz.
igen, első baba lesz. még csak 15 hetes vagyok, tájékozódom. van benne valami, hogy nem árt, ha tudok kérdezni.
részletkérdésnek tűnik, de nekem fontos: mit csinálnak, amikor megszületik a pici? egyből elviszik, vagy egy kicsit meg tudom/tudjuk majd fogni?
köszönöm a felajánlásod, mindjárt írok privit. minden tapasztalat érdekel.
dehogy viszik!
Szépen megvárják míg elmúlik a köldökzsinór lüktetése (a hasadon van a baba) elvágják a köldökzsinórt, megfürdetik, felöltöztetik és odateszik melléd. 2 órán át vele lehettek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!