Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan, aki egy császár...

Van itt olyan, aki egy császár után simán szült, fogadott orvos nélkül?

Figyelt kérdés

A Szent Imrében akarok szülni. Csak szülésznőt fogadnék. A dolgot bonyolítja, hogy a császár és a mostani szülésem között pont 2 év fog eltelni (ha minden jól megy).

14 hetes km

2011. aug. 22. 15:08
1 2
 1/11 be-szi válasza:
0%

Szia!

En ugy tudom ha az elso csaszaros volt utana csak csaszar lehet.Baratnom mindket babajat csaszarral hozta vilagra.

26 hetes kismami

2011. aug. 22. 15:50
 2/11 A kérdező kommentje:

Na ez azért nem egészen így van, csak a dokik szeretik így intézni, mert akkor ők kontrollálhatják a dolgokat, és úgy érzik így kevésbé kell műhiba pertől tartaniuk. Részben ezért is nem szeretnék dokit fogadni...

A Szent Imre kórház beleegyező nyilatkozata a császár után szülni akaró nőknek így kezdődik:

"Megértettem és tudomásul veszem, hogy az előzetes császármetszés utáni hüvelyi szülés alacsonyabb kockázatokkal jár, mint ha ismételten császármetszést végeznek rajtam."

No komment...

2011. aug. 22. 16:01
 3/11 be-szi válasza:

Szoval csak a dokiknak kenyelmes igy es megis van valasztasi lehetoseg,gondolom addig amig senki sem kerul veszelybe.

A baratnom gyerkocei kozott 1ev es 9 honap van.

Kellemes babavarast!

26khm

2011. aug. 22. 16:16
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekem 2 év 3hónap lesz a két szülésem között,de nem mennek bele az orvosok a sima szülésbe! Védőnőm szerint ilyen kis idő elteltével nincs az az orvos aki belemenne a sima szülésbe!
2011. aug. 22. 16:33
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Tesóméknál 3 év volt a különbség, ott belementek a sima szülésbe, de nem kellett volna, mert már épp kezdődött volna a kitolás, mikor szétrepedt a hege. Mondanom se kell, hogy sürgősségi császár lett, a gyereket úgy rángatták vissza a szülőcsatornából, nővérem meg hónapok alatt sem jött rendbe teljesen :(

persze ez nem általános, de látod, benne van a pakliban.

Kérdésedre: szerintem ha nem fogadsz orvost, akkor esélyed sincs. Mert: a szülésznőnek nincs a kórházban döntési joga, az orvos úgymond felette áll, és hiába beszéled meg a szülésznővel, az ügyletes orvos bármikor azt mondhatja, hogy irány a műtő, akár minden elfogadható ok nélkül.

Én a helyedben mindenképp orvost fogadnék. És olyat keresnék, aki már többször vezetett le császár után hüvelyi szülést, tehát járatos ebben. És te is megbízol benne, és ha azt mondja, nem megy, akkor hiszel neki, és nem csalódsz miatta. Mert van, akinek simán összejön császár után a hüvelyi szülés, de ehhez mindennek adottnak kell lennie. Amire gondolok: nem indítják a szülést, magától indul, terminus (kiírás) előtt. Nem adhatnak fájdalomcsillapítót (hogy érezd, ha gond van a heggel) nem gyorsítanak, tehát oxit sem adhatnak, mert az olyan erős összehúzódásra készteti a méhet, hogy a több éves heg sem bírja. ( és ezért tiszta kell, hogy legyen a magzatvíz, mert ha meconiumos, akkor már x időn belül meg kell születnie a bébinek, de ugye nem gyorsíthatnak) ja, és fontos az is, hogy átlagos méretű legyen a bébi. Szóval szerintem édes kevés a szülésznő.

Egyébként tesóm azért járt ennyire pórul, mert 1. hagyták túlhordani. 2. Nagy volt a baba is. 3. fájásgyenge volt, oxitocint kötöttek be. Ez a 3. pont elég volt, hogy a 3 évvel korábbi heg is szétváljon :(

2011. aug. 22. 17:07
 6/11 anonim ***** válasza:
Szerintem kevés idő telik el a két baba között ahoz, hogy a hegszétválás kockázata "minimális" legyen. Egyébként mi is ilyen korkülönbséggel tervezzük a második babát és lelkileg felkészítem magam az újabb császárra. Pedig nem nagyon szeretném, de inkább minthogy úgy járjak mint az előttem szóló nővére.
2011. aug. 22. 17:37
 7/11 anonim ***** válasza:
Én meg pont császárral akarok szülni 3 évvel csaszi után és a dokim meg győzköd, hogy azért várjuk ki mi lesz a vége meg vajúdjak és majd kiderül stb... :O Hát pont vajúdni nem akarok, inkább a halál. Az első borzalmas volt, nem akarom még egyszer, hogy aztán megint csaszi legyen a vége. Ennek semmi értelme csak én szenvedek meg gondolom szegény babám is bent.
2011. aug. 22. 18:27
 8/11 anonim ***** válasza:
Egy kisbabás újságban írta le az egyik újságíró kb egy éve, h császár után kevesebb, mint 2 évvel simán szült. Gondolom nem ő az egyetlen a világon. (nem emlékszem melyik kórházban, de bp volt, úgyhogy biztos Imre v István)Szerintem a Szent Imrében sokkal nagyobb esélyed van sima szülésre mint egy átlag helyen, gondolom evvel nem mondok újat :) Sok minden múlik a hozzáállásukon. Jó szülést kívánok.
2011. aug. 22. 19:41
 9/11 anonim ***** válasza:
Hihetetlen:)en most vagyok 13.heten es szinten 2 ev lesz a gyerekek kozott, szinten csaszar utan akarok siman szulni. Nem zarta ki a dokim, es nalam kisebb korkulonbseggel is sikerult mar noknek.Viszont mindenkeppen fogadj orvost, mert ez komoly kockazat. Jobb ha felkrszult a doki, h mi varja. En is most doki keresoben vagyok. Eddigiben csalodtam, de O szt . imres szinten, de nem erdekel. Te kiket ismersz?Irj privit, ha van kedved!
2011. aug. 23. 12:31
 10/11 anonim ***** válasza:
Én 12 hetes vagyok a babám 15 hónapos. 22 hónap lesz a két gyerkőc között. A dokim szerint 70%-os eséllyel indulhatok, hogy hüvelyi úton szüljek. De úgy gondolom, fogadott orvos mindenképpen kell hozzá, olyan aki támogat ebben.
2011. aug. 23. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!