Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után gátplasztika?

Szülés után gátplasztika?

Figyelt kérdés

Akinek szülés után gátplasztikát kellett csinálni, mikor csinálták? Mennyi idővel utána?

Mennyi idő volt a teljes gyógyulás? És meddig fájt?

A doki azt mondta, sokkal jobban fáj, mint egy gátmetszés. És hogy amíg pici a baba, addig szerinte ne csináljuk meg.

Tapasztalat érdekel, aki túlesett rajta.

2022. okt. 27. 20:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagy segítség nem leszek, de engem november 9én műtenek. 7 hónapos a baba. Nekem is azt mondta a doki, hogy várhatok vele, amíg kicsi a baba. Mi biztosan nem szeretnénk több gyereket, és nem akarom halogatni a dolgot, szeretnék túllenni rajta. Esetleg utána be tudok róla számolni milyen volt.
2022. okt. 27. 20:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Azt megköszönném. Az én babám még csak 5 hónapos. Azt mondta a doki, 1 éjszakát bent kell maradni a kórházban, és utána se lesz egyszerű menet ellátni a picit.
2022. okt. 27. 21:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem varratszedés után szétnyílt a seb (ott, azonnal). Másnap hegkimetszés, resutura.

Nagyon nem volt oké, ezért két év múlva plasztika. 25 éve szültem, minden alkalommal bereped sajnos szexnél a mai napig :(

2022. okt. 27. 22:54
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszoló vagyok, jöttem beszámolni az élményekről.

Ma egy hete a műtétnek. Nálam hátsó fali hüvelyplasztikát és gátplasztikát végeztek. Maga a műtét gyorsan ment, a gerincérzéstelenítéssel együtt kb. 30 perc volt. A kórházban töltött éjszaka maga volta pokol, vénás fájdalomcsillapítóval tudtam aludni. Másnap jöhettem haza. Aztán folytatódott itthon a szenvedés. Sokkal jobban fáj, mint a gátmetszés. Ég, húzódik, fáj magában is. Igazából tegnap óta érzem komfortosabban magamat, már nem kell fájdalomcsillapító. Kontroll 4 hét múlva lesz.

Egyébként kívülről már nagyon szép a seb, és látszik is az eredmény. Örülök, hogy megcsináltattam, de ha nem lett volna itthon segítségem, nem tudtam volna ellátni a gyerekeket.

2022. nov. 16. 18:08
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, hogy írtál. Gerincérzéstelenítéssel csinálják? Ezt nem tudtam, és most be is sz*rtam. Én attól rettegek, de nagyon.

Mondjuk logikus, hogy azért ott elég sok mindent vágnak és varrnak, azt nem helyi érzéstelenítésben csinálják. Csak eddig ebbe nem is gondoltam bele.

Jó, hogy írtál. Remélem most már gyorsan meggyógyulsz, és napról napra könnyebb lesz. :)

2022. nov. 17. 06:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Lehet választani, hogy altatást vagy spinálist szeretnél inkább. Természetesen a gerincérzéstelenítést javasolják, mert kevesebb a szövődmény, nem terhelik annyi gyógyszerrel a szervezeted.

Maga az érzéstelenítés gyakorlatilag fájdalommentes volt, szóval amiatt igazán nem kell aggódnod.

Update: ma már alig érzem, szóval kijelenthetem, hogy az első egy hét a húzós.

2022. nov. 17. 08:37
 7/7 A kérdező kommentje:

Az altatástól is rettegek. 🤣

De legalább van időm lelkiekben is felkészülni még addig.

2022. nov. 17. 08:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!