Milyen pózban vajúdtál-szültél, hányadik baba, volt e fogadott doki/szülésznő, melyik kórház, és mikor (év hónap)?
Én mindkét gyermekem a Győri Petz Aladár Megyei oktató kórházban szültem.Az elsőt 2008.október végén,a másikat 2010.június elején.Egyiknél sem volt fogadott orvos/szülésznő.De a második szülésemnél sokkal jobbak voltak a körülmények(személyzet)
Az elsőt hanyatt fekve "szenvedtem" végig,vácummal segítettek a végén.A másodikat indították túlhordás miatt,ott szinte végig az oldalamon voltam,csak a kitolásnál feküdtem hanyatt.
Előre is köszi a válaszokat
Mindkét alkalommal járkálva, majd hanyatt fekve történt a vajúdás. Az elsőnél 12 órát, a 2.-nál összvissz 2 óra alatt meglett a baba.
Mindkétszer ugyanaz a fogadott dokim volt. Teljesen elégedett voltam vele. Szülésznőt nem fogadtam.
Kaposvár 2007 és 2009
Mind a kettőt a Bp-i Margit kórházban, fiamat 2000. januárban, lányomat 2009. márciusban.
Már 2000-ben egy nagyon jó szülészet volt,egyágyas szülőszobák voltak, zuhanyzóval.
Ugyanannál a fogadott orvosnál, szülésznőt nem fogadtam, nem bántam meg, teljesen jó volt, akik voltak.
(második szülésnél csak én voltam szülőszobán aznap)
Mind a kettő indított szülés volt, alső túlhordás(40+6), második cukorbetgség miatt.
Végig rajtam volt a ctg, de lehetet sétálni.
Elsőnél nem tudtam pisilni, így katétert kaptam.
Egyágyas szülőszobák voltak, zuhanyzóval.
EDA-val szültem mind a kétszer, általában feküdtem, pihentem vagy párommal beszélgettünk.
A második szülésnél 2 adag eda között kipróbáltam a labdát, mit mondjak, iszonyúan fájt, de sokat segített tágulni.
Mind a kétszer rövid volt kitolás, akkor hanyattt feküdtem.
Sajnos mind a kétszer szakadtam belül.(2 nagy babát sikerült világra hoznom-4,4,ill 4 kilósat)
Budapesten szültem tavaly júliusban a Bajcsy kórházban. Fogadott orvosom külföldön, de ajánlott helyettest, akivel nagyon meg voltam elégedve. Szülésznőt fogadtam, pont azért, mert tudtam, hogy van esélye, hogy nem lesz ott a dokim.
Első baba, először járkáltam, aztán nem tágultam, így kaptam oxitocint, azzal labdán vajúdtam. Majd kiderült, hogy a babám feje nem illeszkedett be, így oldalt fekve kellett várnom a fájásokat, majd másik oldalon tovább, amíg beilleszkedett (ez nagyon rossz volt). Aztán újra labda, és a kitolásnál hanyatt, félig ülve. Nem kértem fájdalomcsillapítót (pontosabban kértem, de már teljesen nyitva voltam, így fájdalomcsillapítás helyett nyomtam:DD)
Kéteszet a Szent Imrében. Első baba 26 óra vajúdás nélkül, fogadott orvos, szülésznő nélkül az alternavtív szobában. A kádban vajúdtam 3 órát ami nagyon jó volt, kicsit pihentem is közben, aztán volt egy burokrepesztés, átmásztunk a franciaágyra, és fekve, félig ülve született meg 2008.04.01-én 0:55perckor.
A Másodiknál csak a szülésznőt hívtam aki az elsőnél is ott volt, nagyon elégedett voltam vele. 6 óra vajúdás után, ugyanúgy burokrepesztéssel, fájdalomcsillapító nélkül 2010.01.19-én 10:07perckor született. A kádat már nem volt időm kipróbálni mert mindössze 1.5 órát töltöttem a szülőszobán. Ugyanúgy az alternatív szobában voltunk, szerettünk volna vízben szülni. Vajúdni főleg oldalt fekve voltam, de sok idő ment el mire beértünk a kórházba mert nagy dugó volt reggel, aznap esett a hó is, így az autóban csücsültem. Gátmetszés nem volt mindkétszer egy ici-picit repedtem, de már másnapra semmit nem éreztem.
köszi az eddigi válaszokat.
érdekes,nekem az 1.babával azt sem engedték,hogy oldalra forduljak,nem hogy labda...stb.és burokrepesztés után,ami hajnali 3kor volt,reggel 6 után jött csak oda hozzám valaki. :-( az viszont egyből az osztályvezető főorvos,és érdekes mód,egyből szülhettünk...
másodjára éjjel járkáltam,majd elmúltak a fájások,így (meg amúgy is) indított lett.már intenzív tolóim voltak,mikor csábítottak a labdára,de én inkább szültem :-)
talán majd harmadszorra labdázok :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!