Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinél hogyan zajlott le a...

Kinél hogyan zajlott le a szülés? Többi kérdés lent:

Figyelt kérdés

-Fájással vagy magzatvíz elfolyással kezdődött?

-Kellett burkot repeszteni?Azt hogyan csinálják?Fáj?

-Beöntést mikor kapok?

-Katétert bevezetnek szülés után kötelezően vagy ágytálat lehet használni?

-Mennyi idő volt a vajúdás és a kitolás?

-Vágtak gátat vagy gátvédelemmel szültetek?

-Mekkora volt a baba súlya?

-Mi történt közvetlen a szülés után?(Odaadták a babát vagy egyből elvitték?Mennyi idő múlva hozták vissza?A 2 órás pihi alatt ott lehetett a picike?Varrtak?)

-Fáj a méhlepény kitolása?

-Utána kézzel megvizsgálnak?

-Kapni fogok méhösszehúzót?

-Tesznek súlyt a hasra vagy elég a hasszorító?

-Mi az NST?

Ne haragudjatok a sok kérdésért,de annyira kiváncsi vagyok,mert 6 hét múlva szülök és kicsit rettegek az ismeretlentől.Fel szeretnék rá készülni....

Nagyon köszönöm előre is a válaszokat:)))))

2010. szept. 27. 17:46
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

-oxitocinnal indították, utána fájások jöttek

-kellett burkot repeszteni, nekem kellemes érzésként maradt meg, egyáltalán nem fájt, de igaz, 3 ujjnyira már nyitva voltam

-egyáltalán nincs beöntés ott, ahol szültem; borotválkozva mentem, így borotválás sem volt

- hoztak 2 l teát, hogy 2 órán belül igyam meg, ha utána sem jön pisi, akkor katéter lett volna, de szerencsére beindultak a folyamatok :), így megúsztam a katétert.

- vajúdás 2 óra, kitolás 1 óra (elhúzódott, vákuum lett a vége)

- vákuum miatt gátmetszés volt

- 3100 g/51 cm

- rátették a pocakomra, felmászhatott rajtam a mellemig, összebújtunk, majd gyorsan elvitték lefürdetni, felöltöztetni és kékfény alá tették, mert fázott. 1,5 óra múlva visszakaptam őt, szopizhatott és onnantól kezdve már egyfolytában együtt voltunk, fürdetni is én vittem.

ha nem kell fény alá tenni, akkor velem lehetett volna és rögtön szopizhatott volna

- méhlepény kitolása nem fájt, meg sem éreztem

- nem vizsgáltak meg kézzel

- nem kaptam méhösszehúzót

- semmit nem kaptam a hasamra, itthon kezdtem el hordani a hasleszorítót

2010. okt. 4. 22:40
 22/34 anonim ***** válasza:

Magzatvíz elfolyással kezdődött.

Burkot így nem kellett repeszteni.

Mivel magától nem indultak be a fájások, így oxytocint kaptam infúzióban.

Beöntést nem kaptam, nem borotváltak.

Szülés után 4-5 órával tudtam pisilni egyedül kicsit, de meg kellett katéterezni, az eléggé fájt.

A vajúdás kb.5 óra volt, kitolás 20 perc.

Volt gátvédelem, de végül kellett vágni kicsit.

A baba 3150g, 55 cm lett.

Szülés után rögtön rám tették a babát, aztán elvitték fürdetni, felöltöztetni. Betették egy pólyába, és amíg varrtak, addig Apa vigyázott rá :)A két órás megfigyelés alatt velünk lehetett.

A méhlepény megszületését nem éreztem.

Nem emlékszem, hogy megvizsgáltak, de valószínű igen.

Én kaptam méhösszehúzót még utána is infúzióban, és pár napig cseppekben kellett szednem.

Nem tettek súlyt a hasamra, és hasszorítót nem vittem be. Itthon használtam párszor.

Nst-t már tudod.

Könnyű szülést neked! Kívánom, hogy szép emlék legyen, és szép, egészséges kisbabád szülessen!

2010. okt. 5. 00:35
 23/34 anonim ***** válasza:

-Fájással vagy magzatvíz elfolyással kezdődött?

Elfolyt a magzatvizem és anyákdugó is akkor jött ki!

-Kellett burkot repeszteni?Azt hogyan csinálják?Fáj?

Nem.

-Beöntést mikor kapok?

Nem kaptam.

-Katétert bevezetnek szülés után kötelezően vagy ágytálat lehet használni?

Alám tették az ágytálat, de oda nem tudtam pisilni, csak később a kórterembe, de így is megúsztam a katétert.

-Mennyi idő volt a vajúdás és a kitolás?

Összesen 35 óra, de ebből kb. 30 óra normális fájás nélkül, és oxitocin után sem voltak bruálisak, bár azért kértem kéjgázt, mert állítólag lazítja a méhszájat. A kitolás gyors volt 15 perc max.

-Vágtak gátat vagy gátvédelemmel szültetek?

Gátmetszés volt, de nem fájt.

-Mekkora volt a baba súlya?

2800g.

-Mi történt közvetlen a szülés után?(Odaadták a babát vagy egyből elvitték?Mennyi idő múlva hozták vissza?A 2 órás pihi alatt ott lehetett a picike?Varrtak?)

Egyből rám rakták, majd apu is megkapta. Később elvitték mérni, majd visszahozták, de egy kis idő múlva újra elvitték. Varrtak, még belül is.

-Fáj a méhlepény kitolása?

Észre sem vettem.

-Utána kézzel megvizsgálnak?

Nem, csak megnyomkodták a hasam, de az sem volt épp kellemes.

-Kapni fogok méhösszehúzót?

Az inkább a császárosok kapnak.

-Tesznek súlyt a hasra vagy elég a hasszorító?

Nem volt ilyen.

-Mi az NST?

Ezt már tudod!

Nincs két egyforma szülés és az a legfontosabb, hogy találkozhatsz a végén a babáddal!

Én már szülés után rögtön mondtam, hogy lesz tesó! Amúgy 3 hete szültem, de még mindig így gondolom:)

2010. okt. 5. 07:48
 24/34 anonim ***** válasza:

-fájással kezdődött

-repesztettek burkot.Nem fáj.Valami kis pálcát dugnak fel,amit nem érzel,csak azt h utána elönt a melegség.

-beüntést a kezi vizsgálat után,a szülőágyra való felfekvés előtt,burokrepesztés előtt kaptam.

-spontán szüléskor nem kapsz katétert csak ha úgy jársz mint én.Nekem szülés után teli hólyaggal nem sikerült vizeletet ürítenem.A katéter nem fáj,csak kellemetlen,viszont megváltás volt,hidd el.

-első szülésem volt,fél héttől voltam a szülőágyon,tolófájásom 4 darab volt,mert utána megszületett a babóm.7:40re lettünk kész:-).A vajúdás kicsit több volt.Előző nap már 15 perces nagyon gyenge fájásaim voltak,estére kicsit erősebbek.Hajnal kettőkor keltem 6-8 percesekkel és akkor kezdtem el kórházba készülni.6ra bementünk,3/4 8ra végeztünk,ahogy már írtam.

-gátmetszéssel szültem,de hidd el, a fájások miatt én észre sem vettem,te sem fogod.

-3700g-mal születtünk.

-rögtön a hasamra tették a babát.Utána megszültük a méhlepényt,a doki kicsit rásegített.Aztán elvitte a csecsemős nővér őt és apát,rendbetenni a babát.Utána varrtak,amit én éreztem,de már meg sem kottyan. A 2 óra alatt minden cuccosan ott fekszel,betakargattak.Pihikézel.Utána rendbe tesz a szülésznő és elvisznek az osztályra.Pár óra múlva hozzák a babát.

-méhlepény szülése kicsit olyan fájdalom volt nekem mint egy gyenge fájás,de 2 perc.Az jobban fáj,ahogy a doki próbálta kinyomni a hasadból.

-a kézi vizsgálatot nem tudom,varrásnál valamit matat a doki,de nem mondta h vizsgál e.

-méhösszehúzót sem tudom kaptam e.A fájások rendszerezésére kaptam infúziót.Szoptatáskor fogod érzeni ahogy a méhed húzódik össze,mintha meg akarna jönni.Nem vészes.

-hasszorítót tetszés szerint,ha te akarod viszel és felveszed,magunktól nekem nem adtak.Súlyt sem.

-NST az egy gépes vizsgálat.Két korongot tesznek a hasadra,ha mozog a gyerek nyomod a gombot,ha nem automata.Jelzi a szívverését a picinek és a fájásaidat,ha már vannak.36. héttől jártam,hetente.Utána túlhordáskor minden nap szülésig.

6napja szültem,szóval elég friss az élmény.Ha gondolod kérdezz!:-)

2010. okt. 5. 09:01
 25/34 anonim ***** válasza:

Éjjel 2.20kor magzatvíz elfolyással

Nem kellett burkot repeszteni

Fájások között kaptam beöntést, nem volt semmi extra

Nem tudtam pisilni szülés után, katétert kaptam :(

Vajúdás: kb 6.00-9.30-ig, előtte csak nagyon enyhe, mensiszerű fájásaim voltak, Kitolás: kb az utolsó 3/4 óra, de nem tudom, elvesztettem az időérzékem.

Gátvédelemmel, első baba

2840 g

Ott volt velem, egy öltés kaptam, mert megsérült a bőr.

Nem fájt.

Asszem nem vizsgáltak, de nem emlékszem.

Méhösszehúzót 1x kaptam a szülés után, meg még egyszer valami cseppet, de nekem nagyon gyorsan húzódott össze magától is.

Nem tettek semmit, hasszorítóm se volt.

NST: 1x voltam a 37. héten, utána már csak a szülés napján :)

2010. okt. 5. 09:20
 26/34 anonim ***** válasza:

fájással kezdődött (mindkettő)

kellett burkot repeszteni, ami nekem nagyon fájt (mindkét szülésemnél)

beöntést csak az első szülésnél kaptam

vajúdás első szülésnél burokrepesztéstől számítva 17 óra, másodiknál burokrepesztéstől számítva 6 óra, kitolás mindkét esetben kb 40 perc

elsőnél vágtak, másodiknál gátvédelemmel szültem

a baba súlya első: 3040 g, második 3150 g,

odaadták a babát mind a kétszer, a varrás alatt is ott lehetett

a méhlepény kitolása az elsőnél nem fájt, a másodiknál jobban fájt, mint a szülés

utána megvizsgáltak

csak az elsőnél adtak méhösszehúzót

nem tettek sólyt a hasra és hasszorító sem kellett

Sok sikert, és sok egészséget a picinek!

2010. okt. 5. 09:46
 27/34 anonim ***** válasza:
Ha megszültél majd te is írd le légyszi!
2010. okt. 5. 10:04
 28/34 anonim ***** válasza:
Szia magzatviz elfolyásal kezdődöt aztán 8 ora vajudás után nem volt szivhangja a babának azonali császár akor a katétert mikor tették fel meg se éreztem a fájások melett. Szobába kb fél 2 kor vittek fel regel 6 kor már keltetek hát elöszőr nem volt vmi kellemes de megcsináltam méh összehuzot jó 3 napig kaptam.A2. szülésnél programozot császár volt hegszétválás veszélye miatt akkor regel fél 6 kor levittek a szülőszobába beköttöték a katétert infuziot fájni nem fáj de elég kelemetlkenek aztán 9 kor mégis beindultak a fájások kb fél 1 kor kerültem mütőbe a kicsi sulya az elsőnek 3560gr volta 2 .nak 3440gr a mütét után mindkettőt kicsit talán 2 percre oda tették az arcomhoz. Kedves kérdező szép nyugodt szülést kivánok neked!
2010. okt. 5. 10:41
 29/34 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló voltam igen mind 2 nél kaptam beöntést has leszoritó nem volt.
2010. okt. 5. 10:44
 30/34 anonim ***** válasza:

- indították a 42. héten

- igen, a diki egyik kezével vizsgál, másikkal meg egy tűt vezet fel, nekem nem fájt maga a burokrepesztés, az viszont kellemetlen, mikor keresi hogy hol lehet megrepeszteni a burkot

- beöntést az indítás előtt egy órával kaptam

- nálam a kitolási szakasz előtt is katétereztek volna ha nem tudok pisilni, utána meg azért kaptam mert császár lett a vége

- nem volt gátmetszés

- baba 3800g és 52 cm

- 3kor császár volt altattak, 6kor keltem, 8küröl kaptam meg a babát

- vizsgálat: csak a hasamat kívülről, belülről csak hazamenetelkor

- összehúzót mindenkinek adnak, de a császárosok Pécsen injekcióba is napokig reggel és este, plussz ugye a cseppek, amiket mindenki kap

- hasleszorítás nem volt

könnyű szülést neked

2010. okt. 5. 10:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!