Kinél hogyan zajlott le a szülés? Többi kérdés lent:
-Fájással vagy magzatvíz elfolyással kezdődött?
-Kellett burkot repeszteni?Azt hogyan csinálják?Fáj?
-Beöntést mikor kapok?
-Katétert bevezetnek szülés után kötelezően vagy ágytálat lehet használni?
-Mennyi idő volt a vajúdás és a kitolás?
-Vágtak gátat vagy gátvédelemmel szültetek?
-Mekkora volt a baba súlya?
-Mi történt közvetlen a szülés után?(Odaadták a babát vagy egyből elvitték?Mennyi idő múlva hozták vissza?A 2 órás pihi alatt ott lehetett a picike?Varrtak?)
-Fáj a méhlepény kitolása?
-Utána kézzel megvizsgálnak?
-Kapni fogok méhösszehúzót?
-Tesznek súlyt a hasra vagy elég a hasszorító?
-Mi az NST?
Ne haragudjatok a sok kérdésért,de annyira kiváncsi vagyok,mert 6 hét múlva szülök és kicsit rettegek az ismeretlentől.Fel szeretnék rá készülni....
Nagyon köszönöm előre is a válaszokat:)))))
Nagyon rendesek vagytok,hogy ennyire igyekeztetek minden kérdésemre válaszolni.Nagyon szépen köszönöm.Azért még várok válaszokat,mert nagyon érdekel kinek hogy ment!?
Megpróbálom pozitívan felfogni a dolgot,de őszintén már türelmetlen vagyok...Annyira várom azt a pillanatot,hogy a karomban tarthassam a kis Pocaklakómat!!!!:))))
Ez lesz életem legszebb pillanata...:)
Nagyon köszönöm tényleg!!!!!
Elfolyt a magzatvíz.
Mivel elfolyt a magzatvíz, nem kellett.:)
Nem kaptam beöntést, csak kúpot.
Ágytál volt, nem sikerült pisilnem, nem kaptam katétert, vártak kicsit, pár óra múlva sikerült.
Vajúdás 9,5 óra, kitolás 45 perc, vákuum lett a vége.
Volt gátmetszés is, plusz kívül-belül repedtem.
3250g.
Közvetlen szülés után a mellkasomra tehettem a kicsit. Aztán - amíg engem varrtak - Őt is rendbe tették, és visszahozták a két órás megfigyelés idejére.
A méhlepény kitolása semmi nem volt a szüléshez képest, mondhatnám úgy is, hogy észre sem vettem.
Úgy emlékszem, hogy megvizsgáltak utána. De lehet, hogy csak a hasamat nyomkodták, nem emlékszem pontosan.
Én nem kaptam méhösszehúzót.
Súlyt és hasszorítót sem tettek a hasamra.
Az NST-t már tudod.:)
Nálam így történt:Túlhordtam a babát,így 2naponta kellett menni magzatvízvizsgálatra.Ez kicsit kellemetlen,de nem fáj.A 3.-nál úgy sikerült,h elfolyt a magzatvíz.Ekkor még teljesen zárt volt a méhem.Azonnal vittek szülőszobára.Ekkor borotváltak,meg beöntést kaptam.Utána vajúdóban infúzióban oxitocint kaptam.Lassan beindultak a fájások.3percenként jöttek.Ez az egész reggel 7-től este fél 6-ig tartott.Közben kitudtam menni pisilni,ha kellett.Volt a szobában egy labda,amire rá lehetett ülni az tök jó volt.Meg a párom végig fogta a kezem:)Na fél 6-kor mégcsak 3ujjnyira sikerült tágulni,így a doki úgy döntött irány a műtő.Ekkor katétereztek,meg savlekötőt itattak.
A baba 3700g,56cm lett.Megmutatták,majd vitték fürcsizni meg apának megmutatni,addig összevarrták a pocakom meg a méhszájamat belül.Este hozták a picit szopizni,majd elvitték és csak reggeltől volt velem,de akkor már végig.Semmiféle hasszorítót vagy súlyt nem kaptam.
Tehát az egész nem volt vészes.Hajrá:)
szia!
-fájással kezdödött 1 hét túlhordás után
-burkot kellett repeszteni,nem is éreztem,olyan mindha bepisiltem volna
-Burokrepesztés után kaptam beöntést
-12 óra vajudás után nem tágultam semmit így császároztak,ezért kellett katéter,nem vészes,ki lehet bírni
-császár után csak megmutatták a babát nem kaptam meg csak másnap.
-inekcióba adnak méhösszehuzót,sima és császáros szülés után is 3 napig minden nap.
-tettek súlyt a hasamra egész éjjszakára.
-egész vajudás alatt rajtam volta az Nst,nézték a babával minden rendben van-e.
fájással, a 42 héten
igen, kellett. fájás közben csinálják, az orvos egy kötőtűhöz hasonló szurkapiszkával benyúl, beleakasztja a burokba, és megpattintja. nekem nagyon fájt, de
szerintem azért, mert már eléggé előrehaladott fájásaim voltak, és össze akartam görnyedni, nem pedig széttett lábakkal "ellazulni"
-Beöntést mikor kapok?
én nem kaptam, máig nem tudpm, volt-e "baleset"
-Katétert bevezetnek szülés után kötelezően vagy ágytálat lehet használni?
nekem tettek katétert, de jobban örültem,mint egy ágytálnak. fel sem bírtam volna ülni. de a szülés, meg a gátvarrás után észre sem vettem
vajúdás: éjjel 2-től délelőtt 11-ig nagyon lightos (filmet néztem közben), 11-től 3ig rettenetes kínok között fetrengtem. kitolás egy óra, nem is voltak tolófájásaim, csak ugyanaz az érzés, mint a vajúdás alatt, de szünet nálüli állandó fájdalom. szerencsére az utolsó fél órára nem emlékszem, mert kb nem voltam magamnál
vágtak gátat, előre megbeszéltük. egrész nagyon nagy volt a baba (több, mint 4 kg), másrészt azt mondták gátvédelemmel egy-másfél órával hosszabb a kitolás. ha a kitolás még egy órát tartott volna, akkor én nem éltem volna túl a szülést, ebben biztos vagyok.
4110 gr
-Mi történt közvetlen a szülés után?(Odaadták a babát vagy egyből elvitték?Mennyi idő múlva hozták vissza?A 2 órás pihi alatt ott lehetett a picike?Varrtak?)
előbb a kezembe adták, majd elvitték, gyorsan megvizsgálták, felöltöztették, és utána végig velem volt.
természetesen összevarrták a gátmetszést, 22 öltéssel.
nekem nem vált le a méhlepény, ezért az orvos benyúlt kézzel, és darabokban kiszedte, majd gyorsan csinált egy küretet (egészségügyi kaparás)
meg, sőt, nekem még jó alaposan kitörölgette a méhem belülről
én kaptam oxytocínt, de majdnem elvéreztem, úgyhogy kellett is
nekem nem tettek semmit, de vittem be magammal hasszorító bugyit (kettőt is, mindkettőt felvettem a szülés másnapján :))
-Mi az NST?
már megírták mások.
Ne aggódj, ennyire szörnyű nem lehet a szülésed. Nekem egy nagyon erős pszichikai ráadás volt, hogy senki nem volt bent velem (család technikai okok miatt), a baba apja nincs velünk, egyedül vagyok a picivel. Ha nem így lenne, talán a szülés sem lett volna ennyire rettenetes. Mégis, ha a szülésre gondolok, az a csodálatos érzés jut eszembe, mikor először a kezembe adták a kisbabám, és én annyira boldog voltam, hogy csak ömlöttek a könnyeim.
Fájással
magáétól repedt a burok, ahogy beértünk 5 perces fájásokkal a kórházba:)
én nem kértem, mert egész nap ment a hasam+nem ettem semmit
nem volt katéter, mentem a wc-re
a vajúdás kezdődött délután 4-kor, 7-kor elment a víz, utána nem volt fájás egy darab sem, ezért 21.20-kor kaptam oxitocint, 2250-re kint volt a kicsi, 3 tolásra:)
vágtak, de kicsi vágás volt, néhány öltéssel
3460g
Odaadták a babát aztán elvitték fürdetni, vizsgálni, mérni, addig engem varrtak. Kb. 20 perc múlva hozták vissza, onnantól velünk volt másfél órán keresztül
Egyáltalán nem éreztem, egy kicsikét nyomtam, és kicsúszott
Engem nem vizsgáltak meg
Varrás közben kaptam valami szurit, utána a gyerek volt a méhösszehúzó:)
Elég a hasszorító:)
-fájással
-kellett,de egyáltalán nem fájt
-beöntést nem kaptam,mert megkérdezte a szülésznő,mikor és hányszor voltam aznap wc-n
-se katéter,se ágytál,nekem nem kellett pisilnem szülés után,gondolom közben kifolyt...
-a vajúdás kb. 2 óra,a kitolás kb.20 perc(ez délelőtt volt,de már éjjel be kellett mennem a kórházba,és vissza akarták még tartani a szülést,mert 35 hetes terhes voltam,de a kisfiam jönni akart..)
-volt gátmetszés,ami szintén nem fájt,abban a pillanatban nem ez érdekel...
-2630 g
-Először megfürdették a babát,utána kaptam meg pár percre,aztán vitték az inkubátorba,mivel koraszülött lett
-Varrtak,igen,az nagyon fájt
-A méhlepény egyáltalán nem fájt
-Nem emlékszem,hogy megvizsgáltak-e kézzel,akkor már csak a babámra gondoltam
-én kaptam méhösszehúzót,kb.4 napig
-hasra súlyt nem kaptam,csak jeget,az állítólag nagyon jó méhösszehúzó
-az nst-t már mások leírták...
Ne izgulj,erre felkészülni nem tudsz,sok sikert,és könnyű szülést kívánok!
2x szültem simán- majdnem egyformán zajlott:
1, fájással,
2, repesztettek burkot, hüvelyen keresztül kicsippentették, nem fájt
3, mikor "szülésre készítenek elő" - még mielőtt a szülőszobára mentünk volna
4, nem volt katéter se előtte, se közben, se utána,
5, 1.baba: vajúdás 3,5óra, kitolás 40perc
2.baba: vajúdűs 45perc, kitolás 15perc
6, 1babánál vágtak gátat-nem fájt, 2. baba gátvédelem
7, 1baba 3,8kg, 2. baba 2,5kg
8, hasamon voltak míg lüktetett a köldökzsinór - 15-20perc, utána fürcsi, öltöztetés, és apánál landoltak, addig én megszültem a méhlepényt, varrás, és 2órát együtt voltunk utána,
9, méhlepényt kimasszírozgatták belőlem, egyáltalán nem fájt,
10, nem
11, én nem kaptam
12, nem
13 - leírták
már megszületett a baba?
Előszörre: nagy hirtelen 5 percesekkel, egy idő után megrepedt a burok és onnantól sokkal intenzívebbek lettek.
Másodszorra: enyhe fájásokkal amiket először jóslónak hittem, de aztán hamar bedurvultak és tudtam hogy szülök.
Előszörre: nem kellett, megrepedt magától.
Másodszorra: megrepesztették mert már nagyon feszült és elkezdett leesni a baba szívhangja
-Beöntést mikor kapok?
Nem feltétlenül kapsz, ezt kórháza válogatja, illetve: csak akkor kapsz, ha van rá idő :)
nekem egyiknél sem volt rá mód mert jöttek mint a rakéta.
-Katétert bevezetnek szülés után kötelezően vagy ágytálat lehet használni?Hogy kötelező-e, azt nem tudom, de van szülésznő ismerősöm és ő annyit mondott nekem erről anno, hogy az adott szitutól függ, hogy mennyire merült ki a szülőnő stb.
Nekem egyik alkalommal sem kellett berakni katétert, először kimentem magamtól wc-re, másodjára ágytálat hoztak de rögtön sikerült is pisilni.
Elsőre: 3,5 óra vajúdás és kb 5 perc kitolás
Másodjára: 2 óra vajúdás és kb 25 perc kitolás (mert a zsinór rá volt tekeredve és mindig visszarántotta)
Elsőre gátvédelem nélkül, de nem vágtak és nem is repedtem.
Másodjára gátvédelemmel (nem repedtem)
2370 gr és 49 cm ; 3400 gr és 55 cm
Első szülésnél: rámtették egy pár pillanatra, aztán vitték mérni stb (közben kicsusszant a lepény, engem elláttak stb, pár perc volt az egész), utána nem is kaptam vissza, mert nagyon pici súlyú volt (korababa)és inkuba tették pár órára míg előszörre fel nem ébredt enni. Nagyon rossz volt hogy nem lehetett velem sem az őrzésnél, sem a kórteremben :S de miután kihozták, már végig velem volt éjjel-nappal
Második majdnem detto ugyanígy, csak akkor meg azért vitték el, mert alaposan megvizsgálták a rátekeredett zsinór végett (makkegészésges amúgy :D)
Elsőre kicsusszant simán, nyomnom sem kellett, nem fájt.
Másodjára letépte a zsinór, k*vára fájt!
Mindkétszer megvizsgáltak és másodszorra küret is volt. hát nem egy leányálom de akkor már ottvan a kicsi és már semmi más nem számít
Esete válogatja. Én egyszer sem kaptam.
Sztem kh függő. Én nem kaptam súlyt és nem volt leszorítóm sem. De gond nélkül visszahúzódott a hasam mindkettő után. (Azt meg már biztos tudod, hogy csaszi után nem lehet leszorítót használni, nehogy elnyomja a sebet)
-Mi az NST?
Sztem már leírták, bocsi de nem olvastam vissza
:) könnyű szülést kívánok neked. Sztem ne parázz feleslegesen, a természet tudja a dolgát, bízz magadban és a babában. Minden rendben lesz! Teljesen úgysem lehet rá felkészülni, mert a menetét tudhatod, de az érzelmi kavalkáddal nem lehet előre kalkulálni. Mindig van egy pont, amikor úgy hiszed nem bírod tovább, de aztán kiderül, hogy mégis...
:)
Fájással,majd burokrepesztéssel kezdödött. Kicsit kellemetlen a burokrepesztés,de kibirható.Én az NST-n eltöltött fél óra után kaptam beöntést.Nekem ezután rögtön wc,ágytál,katéter nem volt.Vajudás éjfél után 4ig álmomban,ekkor be a kórházba.Majd 9kor mentünk be a szülőszobára.Kitolás kb fél óra.Gátvédelem volt,ügyes volt a szülésznő.2600 gramm os volt a Picur.Nem kellett varrni,de a Picurt elvitték mert fázott.:(
Én észre se vettem amikor kijött a méhlepény.Doki kicsit megnyomta állitólag a hasam,erre odakaptam,utána már mutatta is hogy itt van nézzem meg...Le is fotoztuk:D
Megvizsgált a doki,de csak kivülről.Nem kaptam méhösszehuzót,mert már szülés után tojás méretű volt..
Nem került a hasamra súly.
NST: már tudod,nekem a 32.héttől kellett járni hetente
Bp.Szt.Imre kórház.Sok sikert és ne félj tőle:) Most nézegettem én is a képeinket hogy milyen kis picurka volt a lányunk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!