Van mód arra, hogy otthon szüljek, ha a legközelebbi kórház 20 percnél messzebb van?
Eleve mivel mérik a 20 percet? Google maps szerint 24 percre van a kórház. Esetleg hotel szobában lehet otthon szülni? Vagy van valami alternatív megoldás?
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
Ez az 20-as. Így kell támogatni valakit a traumái feldolgozasában. Bezzegelni, hogy veletek nem történhetne meg, mert te jól csinálnád a dolgokat (kiállnál a párodért), szemben velük, akik nyilván rosszul csinálták, és ezzel erősíteni szerencsétlen párt az inkompetencia érzésükben. Ez biztos segít nekik.
Képzeld, rohadtul nehéz egy ilyen helyzetben jól dönteni a férjnek, mert honnan a fenéből tudná, hogy az orvosok intézkedései nem a felesége javát szolgálják? A szülés fáj, látványos a szenvedés, honnan kellene tudnia annak férfinak, hogy az a rossz, amit átél a felesége, az a szükséges rossz kategória, aminek az elviselésében támogatnia kell, vagy a fölösleges rossz, amit lehetne másképp is csinálni?
Amúgy kérdező, a forgalom nélküli tervezés nekem csak pécén/laptopon működik, telefonos alkalmazásban nem találom én sem.
És nem jobb háton fekve, csak a dokiknak, mert úgy kényelmesen hozzád férnek. De anatómiailag sokkal kedvezőbb négykézláb/térdelve/guggolva szülni. Én tuti nem szülök fekve megint, kétszer csináltam, harmadjára már csak ha lekötöznek.
Itt igen, ez jogilag otthonszules, gyakorlatban szuleteshaz, a Szent Imre es a SOTE is kozel vannak.
21-es, szó szerint írtad le a gondolataim. Én is csak utólag jöttem rá, hogy ezt lehetett volna jobban is, nem gondolom, hogy első baba születésekor a férjemnek kellett volna odamennie és eltörnie az orvos kezét. A szülésben sok a szükséges fájdalom és kellemetlenség, de nem tudja az ember előre, hogy mi is a szükséges. Hát nagyon örülök, hogy majd belepusztultam a fájdalomba, hogy neki kényelmes legyen. :D Ilyenkor mondhatom azt, hogy én nem fordulok hátra? Vagy hogy lehet ezt egy kórházban kezelni? Te hogy akarod a harmadiknál?
Ez a Budai Perinatális Központ nagyon jónak tűnik, az ára meg éppen a határán van, hogy mennyit szeretnék erre rászánni. Mert 2-3 millió forint, ami egy magánorvosos szülés, az nekem túl sok egy napért, akármilyen rossz az. Ha sikerül a baba, akkor újragondolom, hogy még mindig elképzelhetetlennek tartom - e az otthoni szülést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!