Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van mód arra, hogy otthon...

Van mód arra, hogy otthon szüljek, ha a legközelebbi kórház 20 percnél messzebb van?

Figyelt kérdés

Eleve mivel mérik a 20 percet? Google maps szerint 24 percre van a kórház. Esetleg hotel szobában lehet otthon szülni? Vagy van valami alternatív megoldás?

Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!

2022. okt. 9. 18:02
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy ez a kórház sem ilyen normál esetben, csak rosszul jöttek ki a dolgok. Sote 2-n szültem, előtte jókat hallottam róla.

Nem szeretnék program császárt, én kifejezetten szerettem volna és még mindig szeretnék természetesen szülni, csak ne bánjanak velem úgy, mint valami ipari tojó tyúkkal. Bent volt a férjem, 24 óráig tartott a vajúdás, ő alig állt a végére.

Valószínűleg jobb lenne inkább egy pszichológushoz elmennem feldolgozni az előző szülést, és reménykedni, hogy a második babával könnyebb lesz a szülés és szerencsésebbek a körülmények. :)

2022. okt. 9. 22:23
 12/25 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, mit értesz az alatt h 24 óráig tartott q vajúdás? Én az Uzsokiban fogok szülni, q dokim azt mondta (ő ott dologzik), hogy felejtsem el az ilyen horror sztorikat, mint 24 órás vajúdás. Pontosan nálad mit takar a vajúdás 24 óra? És tényleg csak érdekel, nem kötekedésből kérdezem. 😯
2022. okt. 9. 23:52
 13/25 anonim ***** válasza:
37%

Keress rá a Budai Perinatális Központra. Idén ősztől lehet ott szülni, bábákkal. Elég borsos az ára, legalább 700 ezer, ha jól emlékszem, de remek alternatíva arra, ha valaki nem tud az otthonában szülni, de nem szeretne kórházban. Jogszabályilag otthonszülésnek számít ugyanis, mert nincs szülész-nőgyógyász, nem kórházi a felszereltség, bábák kísérik a szüléseket, és a szobái olyanok, mint valami sokcsillagos hotelszoba. Nagyon bizalomgerjesztő volt, amikor ott jártunk.

Vannak, akik kölcsönlakásokban szülnek, mert szintén messze vannak a kórháztól. A facebookon az Otthonszülés csevegő csoportban vannak néha kölcsönlakás keres-kínál posztok. De ha felveszed a kapcsolatot a bábaszolgálatok valamelyikével, biztosan tudnak tanácsot adni.

Viszont siess bábát "foglalni", mert baromi gyorsan betelik a naptárjuk. A legjobb már az első pozitív terhességi teszt után felvenni velük a kapcsolatot. Nem viccelek. Jelentősen nagyobb a kereslet, mint a kínálat.

Én végül a saját otthonomban szülök majd télen a reményeim szerint.

2022. okt. 10. 00:08
 14/25 anonim ***** válasza:
91%
Amúgy a kórháztól való távolságot elég a forgalom nélküli útvonaltervezéssel számolni. Úgy is 24 perc?
2022. okt. 10. 00:15
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Azt kell h mondjam h akkor a férjednek sem @ártani egy kis felkészítés, h ez ne történhessen meg megint.

Te kiszolgáltatott állapotban vagy ott, neki kell képviselnie téged. Ő az akinek ott abban a helyzetben oda kell tennie magát és szólni a dokinak/szülésznőnek.

Gyors könnyű szülést kívánok.

Ezt az otthon szülést pedig felejtsd el

2022. okt. 10. 06:39
 16/25 A kérdező kommentje:
#12 Este 9-kor már rendszeres fájásaim voltak, nem olyan erősek, de mondjuk már megálltam közben és előregörnyedtem, beszélni már nem esett jól. És valahogy ezek a fájások pontosan 3 percesek voltak, úgyhogy elindultunk a kórházba, bár sejtettem, hogy valószínűleg soká lesz még szülés. A kórházban rendszertelenedtek, 7 perc, 3 perc, 5 perc, 4 perc, teljesen összevissza. Úgyhogy vártuk, hogy rendszeresedjen, táguljak, de a szülés pillanatáig nem lett rendszeres. Nem nagyon néztek rám az orvosok. Este hatig minimum 3 óránként jöttek, de az elején 6 óráig rám sem néztek. Amikor jöttek is csak megnézték a méhszájat és mentek ki. Végül este 6-kor adtak oxit, és 9-re megszületett a lányom. Olyan hajnali 3-tól már nagyon erősek lettek a fájásaim, minden fájásnál a férjem számolt, átlagosan 60-90 mp-ig tartott egy fájás, de volt, hogy kettő összecsúszott és 2 percig tartott. Minden fájásnál kb feltekeredtem a kórházi ágy korlátjára. Én azt hittem, hogy fel vagyok készülve a szülésre, de ez a közelében sem volt a képzelőerőmnek. Amikor oxit kaptam, egy cseppel sem fájtak jobban az összehúzódások. Biztos, hogy erősödött hajnali 3 és este 9 között, de nem nagyon vettem észre. Mind a kettő elviselhetetlenül fájt. Végül amúgy én tolófájásokat sem éreztem. Nem éreztem nyomás ingert, csak úgy nyomtam, amikor fájás volt. Szerencsére az a rész már megint jobb és könnyebb volt, 5 nyomásra kint volt a baba. Remélem, hogy csak azért volt ilyen ez a szülés, mert valami nem volt rendben velem, valami rossz volt, ami legközelebb nem lesz az. Ha az orvosod azt mondta, biztos nagyon ritka az ilyen és a tied sokkal jobb lesz. :) Talán ha rövidebb idő után adtak volna oxit, akkor az enyém is jobb lett volna.
2022. okt. 10. 08:53
 17/25 A kérdező kommentje:

#13 Sajnálom, hogy le lettél pontozva, nekem nagyon hasznos a válaszod! Legyen nagyon pozitív szülésélményed! :)

#14 Hogy kell forgalom nélkül tervezni? Google mapssel terveztem, az szerintem nem számol forgalmat. 10 km amúgy a távolság.

#15 Nem tudok olyat mondani, amit csinálhatott volna jobban. Bíztunk az orvosokban, hogy jól csinálják a dolguk. Nem mondhatta, hogy csináljanak már valamit, mert 16 órája vajúdik a feleségem. Vagy de? A beöntéskor kiküldték, de ott is egy pillanat alatt már túl voltunk a dolgon, kár lett volna nekiállni panaszkodni utólag. A végén a hátonfekvést meg semelyikünk nem tudta, hogy szabad - e nekem nem háton lenni vagy nem szabad. A mai napig nem tudom. Van ennek valami oka? Miért jobb háton feküdve, ha úgy sokkal jobban fáj?

2022. okt. 10. 09:05
 18/25 anonim ***** válasza:
Kölcsönlakàs. Otthonszülès csoport van facebookon, nezd meg.
2022. okt. 10. 09:14
 19/25 anonim ***** válasza:
Én is az otthonszülés facebookcsoportot ajánlom, illetve bábai tájékoztató estre el tudtok együtt menni, ingyenes szokott lenni. Kölcsönlakással szokták ezt egyébként megoldani, tudtommal több is van, amit a bábák is tudnak ajánlani, olyan is kifejezetten, ami nagyon közel van kórházhoz is. Én külföldön szültem születésházban a másodikat szintén traumatikus első kórházi szülés után. Születésház jelenleg sajnos már nincs Magyarországon, de a kölcsönlakás egy létező dolog.
2022. okt. 11. 10:59
 20/25 anonim ***** válasza:
0%
És a kedves férjed hol volt ilyenkor? Mert hogyha az én feleségemet fognák le akarata ellenére egy eleve kiszolgáltatott helyzetben indok nélkül!, akkor lenne hozzájuk egy-két szavam.
2022. okt. 16. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!