Van mód arra, hogy otthon szüljek, ha a legközelebbi kórház 20 percnél messzebb van?
Eleve mivel mérik a 20 percet? Google maps szerint 24 percre van a kórház. Esetleg hotel szobában lehet otthon szülni? Vagy van valami alternatív megoldás?
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
Lehet, hogy ez a kórház sem ilyen normál esetben, csak rosszul jöttek ki a dolgok. Sote 2-n szültem, előtte jókat hallottam róla.
Nem szeretnék program császárt, én kifejezetten szerettem volna és még mindig szeretnék természetesen szülni, csak ne bánjanak velem úgy, mint valami ipari tojó tyúkkal. Bent volt a férjem, 24 óráig tartott a vajúdás, ő alig állt a végére.
Valószínűleg jobb lenne inkább egy pszichológushoz elmennem feldolgozni az előző szülést, és reménykedni, hogy a második babával könnyebb lesz a szülés és szerencsésebbek a körülmények. :)
Keress rá a Budai Perinatális Központra. Idén ősztől lehet ott szülni, bábákkal. Elég borsos az ára, legalább 700 ezer, ha jól emlékszem, de remek alternatíva arra, ha valaki nem tud az otthonában szülni, de nem szeretne kórházban. Jogszabályilag otthonszülésnek számít ugyanis, mert nincs szülész-nőgyógyász, nem kórházi a felszereltség, bábák kísérik a szüléseket, és a szobái olyanok, mint valami sokcsillagos hotelszoba. Nagyon bizalomgerjesztő volt, amikor ott jártunk.
Vannak, akik kölcsönlakásokban szülnek, mert szintén messze vannak a kórháztól. A facebookon az Otthonszülés csevegő csoportban vannak néha kölcsönlakás keres-kínál posztok. De ha felveszed a kapcsolatot a bábaszolgálatok valamelyikével, biztosan tudnak tanácsot adni.
Viszont siess bábát "foglalni", mert baromi gyorsan betelik a naptárjuk. A legjobb már az első pozitív terhességi teszt után felvenni velük a kapcsolatot. Nem viccelek. Jelentősen nagyobb a kereslet, mint a kínálat.
Én végül a saját otthonomban szülök majd télen a reményeim szerint.
Azt kell h mondjam h akkor a férjednek sem @ártani egy kis felkészítés, h ez ne történhessen meg megint.
Te kiszolgáltatott állapotban vagy ott, neki kell képviselnie téged. Ő az akinek ott abban a helyzetben oda kell tennie magát és szólni a dokinak/szülésznőnek.
Gyors könnyű szülést kívánok.
Ezt az otthon szülést pedig felejtsd el
#13 Sajnálom, hogy le lettél pontozva, nekem nagyon hasznos a válaszod! Legyen nagyon pozitív szülésélményed! :)
#14 Hogy kell forgalom nélkül tervezni? Google mapssel terveztem, az szerintem nem számol forgalmat. 10 km amúgy a távolság.
#15 Nem tudok olyat mondani, amit csinálhatott volna jobban. Bíztunk az orvosokban, hogy jól csinálják a dolguk. Nem mondhatta, hogy csináljanak már valamit, mert 16 órája vajúdik a feleségem. Vagy de? A beöntéskor kiküldték, de ott is egy pillanat alatt már túl voltunk a dolgon, kár lett volna nekiállni panaszkodni utólag. A végén a hátonfekvést meg semelyikünk nem tudta, hogy szabad - e nekem nem háton lenni vagy nem szabad. A mai napig nem tudom. Van ennek valami oka? Miért jobb háton feküdve, ha úgy sokkal jobban fáj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!