Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kérhetek hogy császározzanak...

Kérhetek hogy császározzanak meg ?

Figyelt kérdés
Az első babámnál életveszélyes állapotban kerültünk így császár lett most 5 év után újabb babát tervezünk páromnal és azt szeretném meg tudni hogy ha fogadok orvost meg kérhetek őt hogy császárral akarok ismét szülni ?
2022. okt. 9. 14:28
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz orvost fogadni, már ott bukik a dolog. De ha olyan probléma volt 5 éve, aminek nagy az esélye, hogy megismétlődik, akkor úgy sem engedik. Vag ha nem hajlanak fele, akkor magán klinikán még mindig választhatsz.
2022. okt. 9. 14:29
 2/10 A kérdező kommentje:
Akkor magán kilnikára megyek inkább rögtön nem akarom még egyszer azt átélni
2022. okt. 9. 14:34
 3/10 anonim ***** válasza:
55%

Magyarországon nem kötelező a vbac, szóval, ha először császárod volt, a másodiknál kvázi automatikusan császároznak, hacsak nem jelzed előre, hogy vbac-et szeretnél.

Orvost nem tudsz fogadni, csak ha magán szülészetre mész.

Amúgy meg tanulj meg írni, borzalmas volt végig az írásod.

2022. okt. 9. 14:37
 4/10 anonim ***** válasza:
78%
3-as ez nagyon nem igaz. Egyre több azon szülészetek száma, akik nem pártolják a császárt, még akkor sem, ha az első az volt.
2022. okt. 9. 14:41
 5/10 anonim ***** válasza:
76%
Orvosi szempontból kisebb a kockázata egy császár utáni császárnak, mint egy természetes szülésnek. Lehet, hogy egyre több helyen nem császároznak meg boldog boldogtalant, de ettől még tény, hogy a vbac nem kötelező császár után.
2022. okt. 9. 14:59
 6/10 anonim ***** válasza:
74%

Mielott dontesz, javaslom h kicsit merulj el a temaban. Olvasgass a csaszarvonal honlapjan, lepj be fb csoportokba (csaszarvonal, vbac), melyik szulesnek milyen kockazatai vannak, valamint milyen felesleges beavatkozasok okozhatnak egyenes utat a mutobe (pl oxitocin szivhangesest).

Sztem ha egy no megfeleloen tajokozodott, meg kene hagyni a dontesi jogat, hogyan szeretne vilagra hozni a gyermeket, de erre nincs lehetosegunk, csak maganklinikan, 1,3 millio forintert.

Olvastam olyat, ahol az edesanya csaszart akart, de beleeroszakoltak egy vbac-ba, es megtobb olyat, ahol ez pont forditva tortent. Sztem ez nagyon szomoru es felhaborito

2022. okt. 9. 15:21
 7/10 anonim ***** válasza:
76%
Jogilag nem kell papír a 2. Császárhoz,az más hogy most belebuzultak a természetes szülésbe az orvosok. Amikor közöltem, hogy császárom lesz( súlyos betegség miatt) rám böffentettek, hogy miért akarom megúszni a szülést... ezután magánba mentem szülni.
2022. okt. 9. 15:40
 8/10 anonim ***** válasza:
44%
Javítsatok ki ha tévedek, de elvileg a területileg illetékes kórházban dolgozó orvosok közül választhatsz orvost akihez magánba jársz terhesgondozásra és ő adhat javaslatot, illetve kiírhat programcsászárra.
2022. okt. 9. 15:47
 9/10 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem a legjobb, amit történhet, hogy megkérdezed, azt mondja, a szakma fontosabb, mint a pénzed, te meg örülhetsz, hogy találtál egy jó orvost. Mert a jó orvos ilyen.
2022. okt. 9. 15:49
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a jó orvos figyelembe veszi a kismamát is, nem csak azt nyomatja ezerrel, hogy mennyire jó a természetes szülés. Volt császármetszésben és hüvelyi szülésben is részem. Előbbit bármikor újra csinálnám, utóbbi miatt pedig 1,5 évig terápiára jártam...
2022. okt. 9. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!