Van, hogy a programcsászár nem is programcsászár? Hogyan állapítják meg, hogy pontosan melyik héten/nap császározzanak?
Nem vagyok terhes és nagyon félek a terhességtől, főleg a szüléstől, és most ezért fel is függesztettem a babavállalás tervét... Van indikációm császárra, ortopédiai javaslatom is, de voltak már akik lehurrogtak (nem orvosok), hogy simán szülhetnék természetes úton...
Nah most én felhívtam a kórházat, ahová szeretnék terhesgondozásra járni, hogy fogadnak-e, szülhetek-e ott, mivel nem a körzetem, de a körzeti kórház meg mészárszék. Elvileg fogadnak. Aztán amikor mondtam ezt az indikáció dolgot a szülésznő, akivel beszéltem azt mondta, hogy ha beindul a szülés akkor kell bemenni. De én ezt nem értem, most akkor nem minden császár programcsászár, ha van előre tudható indikáció? Vagy valamit félreértett a szülésznő a telefonban? Ez ilyen extra bababarát kórház, erre is gondoltam, de ez kibontott teljesen...Én nem akarom így, mert mi van ha nem jutok be a műtőbe? (Konkrétan ez egy ismerősömmel történt).
Iszonyúan stresszelek ezen, inkább mennék magánklinikára, de azért az anyagilag kicsit megterhelő.
"Nem vagyok terhes"
Csak qrvasok a szabadidőd, mint a mellékelt ábra mutatja.
Bőven ráérsz ezen kattogni majd akkor, ha egyáltalán sikerül teherbe esned.
Bammeg.. Még terhes sem vagy.. 🤦♀️ Mi lesz majd ha az leszel?
Ha azt hiszed a csm jobb, könnyebb, fájdalommentesebb, akkor baromira el vagy tájolva.
Ne vállalj gyereket még jó ideig,amíg lelkileg nem teszed rendbe magad.
A program császárt csak nagyon indokolt esetben teszik 39.hét előttre, amúgy a legtöbb kórház 39-40.héttől írja ki.
A program császárt természetesen előzetesen lefixálják a főorvossal, anesztessel a műtővel.
Drága második! Az olvasás nem megy vagy a szövegértelmezés?
"Ha azt hiszed a csm jobb, könnyebb, fájdalommentesebb, akkor baromira el vagy tájolva"
Köszi, megengeded, hogy ortopéd orvosok ezt tőled jobban tudják? Köszi.
Egyébként egyszerűen nem értem.. ez az oldal kérdések miatt létezik, hogy esetlegesen tapasztalatokat is meg lehessen osztani.
"Ne vállalj gyereket még jó ideig,amíg lelkileg nem teszed rendbe magad." Te meg inkább szüljél minden évben egyet, hátha elég elfoglalt leszel ahhoz, hogy ne szólj hozzá olyasmihez, amihez csak rosszindulatúan tudsz.
Tündérem, itt nem én vagyok az idióta..
Felhívsz egy kórházat, egy szülésznőt mikor még terhes sem vagy!
Tudod miért írtam, hogy ne vállalj addig gyereket amíg nem vagy 100% fejben meg lelkileg? Mert irraciónális ennyire félni úgy, hogy még terhes sem vagy.. Mi lesz majd ha terhes leszel? Mi lesz ha megszülsz, de nem úgy ahogy szeretnél? Akkor majd beleőrülsz a tök felesleges túl aggódásba?
Amúgy megsúgom a legtöbb esetben szarnak az indikációra, a javaslatra, és a szülészorvos, a főorvos dönt.
Puszi..
3x császáros anyuka.. (ebből 2 sürgős, és egy program)
Menj pszichológushoz. Problem solved..
Ha valamitől ennyire félsz az nem normális..
Inkább vagyok tuskó, mint egybites aki hülyét csinál magából,ott ahol szülni akar.. 😂
Elképzeltem a szülésznő arcát mikor közölted, hogy ja amúgy még terhes sem vagy.. 🤦♀️😂
De írom még 1x mert elkerülte a figyelmed. Sőt kiegészítem is.
Minden kórháznak meg van a protokolja.
Terhes leszel, elkezdessz járni terhesgondozásra, oda adod a papírt az orvosnak.
Ugye terhesgondozásra tudsz orvost fogadni, szülésre nem, amennyiben nem magánkórházban akarsz szülni.
Ha a terhességed probléma mentes, akkor betöltött 39.héttől máshol betöltött 40.héttől írnak ki program csmre.
Ha komplikáció van, de nem olyan ami azonnali beavatkozást (sürgősségi csm indokol) tehát teszem azt mondjuk nem olyan jó az áramlás de még kielégítő, a baba nem fejlődik tovább ect, akkor nem várnak 39.hétig hanem 38.héten is megcsászároznak.
A program csm mindig több orvos, a főorvossal karöltve dönti el mikor lesz.
van, hogy előtte be kell feküdnöd 1 nappal, van, hogy ráérsz aznap reggel bemenni.
Van ahol kötelező a beöntés, máshol kúpot kapsz, megint máshol nem ragaszkodnak, te döntöd el kérsz e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!