Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van, hogy a programcsászár...

Van, hogy a programcsászár nem is programcsászár? Hogyan állapítják meg, hogy pontosan melyik héten/nap császározzanak?

Figyelt kérdés

Nem vagyok terhes és nagyon félek a terhességtől, főleg a szüléstől, és most ezért fel is függesztettem a babavállalás tervét... Van indikációm császárra, ortopédiai javaslatom is, de voltak már akik lehurrogtak (nem orvosok), hogy simán szülhetnék természetes úton...

Nah most én felhívtam a kórházat, ahová szeretnék terhesgondozásra járni, hogy fogadnak-e, szülhetek-e ott, mivel nem a körzetem, de a körzeti kórház meg mészárszék. Elvileg fogadnak. Aztán amikor mondtam ezt az indikáció dolgot a szülésznő, akivel beszéltem azt mondta, hogy ha beindul a szülés akkor kell bemenni. De én ezt nem értem, most akkor nem minden császár programcsászár, ha van előre tudható indikáció? Vagy valamit félreértett a szülésznő a telefonban? Ez ilyen extra bababarát kórház, erre is gondoltam, de ez kibontott teljesen...Én nem akarom így, mert mi van ha nem jutok be a műtőbe? (Konkrétan ez egy ismerősömmel történt).

Iszonyúan stresszelek ezen, inkább mennék magánklinikára, de azért az anyagilag kicsit megterhelő.

#császár #programcsászár #Elektív császár
2022. febr. 9. 16:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
70%

őő, miért is baj, ha valaki terhesség előtt tájékozódik? máskor meg az a baj, ha nincs képben valamivel, akkor meg jön, hogy hogy lehet így gyereket vállalni?! Azért, mert ráparázott, nem kell elmondani minden egybitesnek. itt van 8 válasz, de konkrét választ senki nem adott, csak egy felet...

kérdező. mivel nem olyan a betegséged, ami miatt az is veszélyes lenne, hogyha elindulnak az összehúzódások, nincs szükség arra, hogy majd megmondják, péntek fél10re menjél be és császár. Mivel első gyerek és nem fog 5perc alatt kibújni, szintén nem szükséges a kiírás. Nekem is programcsászárom volt, igaz időpontra mentem, de nekem is generáltak fájásokat, hogy a baba is érezze, valami van. Mikor beindul, elfolyik a víz, telefonálsz, bemész, mire odaérsz lesz műtő, orvos. Minden rendben, nyugodtan fog zajlani. Ez a programcsászár, ha van időpontja, ha nincs, te arra leszel "programozva", hogy csm. A sürgősségi meg az, mikor egy hüvelyinél komplikáció lép fel, kapkodni kell, "szaladni a műtőbe", aztán a császáros rémtörténetek 90%-a ebből lesz, csak az előzményeket felejtik el megemlíteni.

2022. febr. 9. 19:15
 12/19 anonim ***** válasza:
83%

"Ha azt hiszed a csm jobb, könnyebb, fájdalommentesebb, akkor baromira el vagy tájolva"

Nekem sokkal-sokkal könnyebb és fájdalommentesebb volt a császár. Kinek mi.

2022. febr. 9. 20:36
 13/19 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az értelmes hozzádzólásokat. 🙂

Egyébként akik itt problémáznak, hogy felhívtam a szülészetet...nos aki még sosem szült, de vannak kérdései, itt meg 2 normális válaszolóra jut 5 tahó, mégis honnan kellene ezt kiszopni? Egyébként kövezzen meg aki akar, de alapvetően amiatt hívtam föl a szülészetet, mert most, hogy nem lehet orvost fogadni - főleg, hogy ez egy tavaji beszélgetés volt- nem annyira egyértelmű, hogy hova és milyen feltételekkel lehet menni szülni. És -tadamm- a szülésznő, aki amúgy írtó kedves és megértő volt elmondta, hogy mostanában (akkoriban) elég sokan keresik őket ezzel a kérdéssel. A császár dolog egy plusz kérdés volt, de nem esett nehezére válaszolni. Egyébként ez egy ilyen "info" telefonszám, odaírva, "bővebb információért". Szóval lehet mégsem én vagyok az idióta és az egyetlen, aki kérdez.

2022. febr. 9. 20:50
 14/19 anonim ***** válasza:
9%
Tavaji 😬😬😬 értem, értem..
2022. febr. 10. 05:48
 15/19 anonim ***** válasza:
51%
rájössz, hogy igazunk van, erre belekötsz egy darab helyesírási hibába. Gratulálok
2022. febr. 10. 09:15
 16/19 anonim ***** válasza:
41%

"Ha azt hiszed a csm jobb, könnyebb, fájdalommentesebb, akkor baromira el vagy tájolva."

Vannak, akiknek könnyebb, nem is kevesen. Csak erről nem divat beszélni.

Kérdező, fölösleges itt kérdezni, mindenért lehurrognak. Inkább beszélgess olyanokkal, akik szültek már így. Barátnőmnek 3 gyereke van, az első sürgősségi csm volt, a másik kettő program. Nem vajúdott a két programnál. Ki volt írva a műtét egy héttel azelőtt, hogy papírforma szerint szülnie kell, akkor odament, felkészítették és megcsinálták. De a terhesség végén gyakran mész vizsgálatokra, látják, hogyha közel a szülés és akkor előre tudják hozni a császárt. Orvos- és kórházfüggő, hogy "generálnak-e" fájásokat vagy megvárják, hogy vajúdj vagy sem.

2022. febr. 10. 09:36
 17/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Sajnos nem nagyon van a környezetemben, aki programozott császárral szült (csak sürgősségi). Aki meg szült mind ezzel jön, hogy "ne hidd hogy könnyebb", úgy hogy egyetlen történetet hallottam, ami könnyű szülés volt - nevetséges, de az, amelyik programnak indult, de nem jutott be a műtőbe. Viszont ott teljesen más oka volt a programcsászárnak.

Egyszerűen nem fogják föl, hogy ezt nem én találtam ki, hanem ortopéd orvos, aki megműtött, és azóta másik szintén ortopéd orvos is teljesen egyet ért ezzel. Nem is szeretek már erről beszélni ismerősökkel ezek miatt. Elmondják, hogy nekik mennyire borzasztó volt a szülés, indítani kellett, kézzel lábbal tágították, burkot repesztettek, hasbakönyökölték, hogy kipréseljék a gyereket, aki császáros meg sürgősségi csm lett, mert a tortúra alatt leesett a szívhang...de azért ne ragaszkodjak már ennyire a csm-hez. Hát nem tudom, ki hogy van vele, de ha nekem előre megmondja több orvos is, hogy ott valószínűleg nem fog kijönni a gyerek, akkor hagy ne a szülőszobán, 10 óra után derüljön már ki, hogy tényleg nem. Nem értem egyébként a szüléssel kapcsolatban ezt a sok rosszindulatot. Ugyan ez megy szoptatással, hordozással, hozzátáplálással...nem az a baj, hogy esetleg van egy másfajta vélemény, de ahogy ezt nők egymással közölni tudják az elkeserítő - és akkor jön az egybites, meg a hasonló sértegetés...

Nagyon köszönöm azokat a válaszokat, amik segítő szándékúak, és aki megérti, hogy az ilyen-olyan félelmeket csak informálódva lehet reálisan megítélni.

2022. febr. 10. 10:53
 18/19 anonim ***** válasza:
50%
2022. febr. 10. 17:53
 19/19 anonim ***** válasza:
Én ehhez csak annyit írnék, ha már most tartasz a szüléstől, ez elég indok lehet egy pszichológusnak, hogy kiadja róla a papírt. Én is most olvasgattam utána. Pszichológusi véleményt elfogadja a szülészorvos. Viszont azt is simán el tudom képzelni, hogy a terhesség előrehaladtával változik benned ez a dolog... 🙂 Úgyhogy nyugodtan vágjatok bele, az élet legszebb értelme.
2022. febr. 17. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!