Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon meg fogom bánni később,...

Nagyon meg fogom bánni később, ha nem vállalok gyermeket?

Figyelt kérdés
Kevese vagyok azoknak,akiknek még 30 évesen se jött kedv ehhez az egészhez. Rengeteg oka van ,de mindig megkapom szüleimtől hogy majd magamra maradok és nem leaz utód, meg majd aki ápoljon ha megoregszem. Nem hiszem hogy valaha készen állnék erre, ennek több oka is van, egyrészt nem szeretem a gyerekeket, vagy gondoskodni bárkirol, a gyereksirast, türelmetlen vagyok és egyáltalán nem vágyok gyermekre, csak tehernek ereznem. Másik oka a hipohondriam, rettenetesen félek a hanyastol, fajdalomtol, nyugtatót suedek pánik rohamra, állandó orrdugulassal kuszkodok, orrspary függő vagyok, állandó fejfajos, ha nem veszek be gyógyszert olyan migrénem lesz elajulok, márpedig terhesség alatt nem lehet nagyon szedni, nekem átlagosan minden 2. Nap fáj a fejem.emellett 10 éve egy gerinc ferdules miatti gerinc egyenesito műtéten estem át, titán rudak vannak a hátamba, eleve Max császárral szulhetnék de 5kgnal többet egész életembe nem emelhetek azóta. Tehát összefoglalva ennyi, sem megérve nem vagyok rá, ha eddig nem jött ilyen gondolat hogy gyereket szeretnék ezek után se fog. Párom nincs de azonnal szakitanek vele ha gyereket akarna tőlem mert annyira rettegek az egésztől és nem is szeretnék. Egyetlen felelmem ha a szüleim egy idő után elfordulnak majd tőlem emiatt. Értem én hogy ez az élet rendje de nekem abszolút nem való ez az egész és soha nem is lesz.
2022. okt. 7. 19:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért ne ássuk el rögtön a szülőket. Szerintem ők se gondolták komolyan, hogy azért kell gyerek, hogy majd ápoljon. Hanem ott van a fejükben a kulturális kényszer, hogy kell, és bepánikoltak, hogy a lányuk ezt a kényszert nem követi. Az "érvelés" inkább csak "racionalizálás", látszat-érvelés volt, nem az igazi indok.

Ez is baj. De azért nem az a gusztustalan önzőség van valószínűleg a háttérben, amit az "érv" sugallna. Ha mégis, azt a kérdező fogja tudni, mert ez ki kell tűnjön a szülők viselkedéséből.

2022. okt. 8. 01:08
 12/16 anonim ***** válasza:
81%

Nem biztos, hogy bànni fogod.

Gyerek nem valo midnenkinek. Es ez nem csak az erzelmileg serult emberekre ertem. Egy gyerek onfeladas, sok lemondas, kemeny fizikai es mentalis munka IS a rengeteg orom melle.

Ugy irom, hogy van gyermekem.

Szerintem szuper, hogy ismetrd magad ennyire.

2022. okt. 8. 07:42
 13/16 anonim ***** válasza:
69%

Én egyenlőre 100xorosan megbántam.

8 hónapos a babám és utálom az egészet.

Jelenleg az utálom az egészet már enyhült de inkább csak elindultam a beletörődésbe.

Nem vagyok anyának való, de sajnos ez nem derül ki amíg nincs gyereked.

Utálom h nem alszok 2 óránál többet egyszerre, hogy kávén élek de az se segít sokat, hogy rohadtul fáj mindenem amikor meg kell emelni a gyereket (és meg kell állandóan mert sír), hogy nem ülhetek le pihenni amikor szükségem lenne rá, spontaneitás kifújt, buliknak annyi, szórakozás.... élőhalottként inkább hagyjuk.. a lakás egy koszos szemétdomb pedig a férjem se ül le 5 percre se amíg le nem fekszünk aludni...

És még sorolhatnám. Aki anyatípus, az ezt csak kisebb nehézségnek érzi és erre fel még szüli a következőt. Én meg készülök beledögleni.

Mindenki azt mondja h ennél csak nehezebb lesz.

Mire tényleg jobb lesz addigra elmegy az életem. 40 leszek, a szüleim öregek vagy halottak... úgyhogy nem lesz soha jobb.

Nem, nem kell mindenkinek szülni.

Inkább azt bánd meg, hogy nem szültél, minthogy igen!!!!!

2022. okt. 8. 15:21
 14/16 anonim ***** válasza:
Az utolsó mondatom teljesen értelmetlen lett, na ennyit az alváshiányról...
2022. okt. 8. 15:21
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
13 as teljesen egyetertek veled. en nem voltam anyatipus de szultemmert ez volt az elvaras. Eletem legnagyobb hibajat kovettem el. kesobb evek mulva a 2. ferjem szeretett volna gyereket es terhes lettem ami mehenkivuli lett igen sulyos kiverzett allapotban voltam majdnem ramentem teljesen. es ennek ellenere soha nem ereztem nagyobb megkonnyebbulest mint amikor felebredtem az intenziven es tudtam hogy nem lesz gyerekem. szerencsere ezutan mar a ferjem ragaszkodott hozza hogy ne essek teherbe mert neki az en eletem a fontosabb nem egy gyerek. az elso gyerekem egy kudarctortenette valt 15 evesen skizofreniat allapitottak meg nala, 4 ev mulva pedig meghalt. Persze mint anya megsirattam es sajnaltam de ma is ugy gondolom hogy mindenkinek foleg neki igy lett a legjobb. vigyazz ha lehet hogy ne legyen tobb terhesseged. es probalj meg pihenni, nagyon aterzem a helyzetedet, en sokkal idosebb vagyok mint te sok mindent lattam a vilagban. ne legyen lelkiismeret furdalasod, lasd el a gyereket rendesen kapjon meg minden amire szuksege van idovel amikor mar nem lesz ennyire nehez talan meg tudod szeretni is de ha nem akkor se tegyel magadnak szemrehanyast, csak ne nagyon mondd el senkinek az erzeseidet mert a magyar tarsadalom kimeletlen es konyortelen azokkal akik kilognak a sorbol. ha szukseged van pszichiaterre vagy pszichologusra vedd igenybe mielott kicsuszik a labad alol a talaj. ha nagyon felhuz a gyerek az orditasaval a nem alvassal mindig hagyd magara egy kis idore nehogy elveszitsd a turelmedet es kart tegyel benne, mert ez a veszely is fennall ha szules utani depressziod van. irjal privatot ha akarsz beszelgetni szivesen valaszolok amire tudok.
2022. okt. 8. 15:37
 16/16 Gerics27 válasza:
Ha nem szeretnél gyereket ezért senki nem fog elítélni mindenkinek saját személyi igazolványa van! Ha így gondolod 20 év múlva is ahogy most akkor még nincs miért kérdéseket fel tenned Ha te így érzed jól magad ! (Gyerek mentesen)
2022. okt. 20. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!