Nagyon meg fogom bánni később, ha nem vállalok gyermeket?
Azért ne ássuk el rögtön a szülőket. Szerintem ők se gondolták komolyan, hogy azért kell gyerek, hogy majd ápoljon. Hanem ott van a fejükben a kulturális kényszer, hogy kell, és bepánikoltak, hogy a lányuk ezt a kényszert nem követi. Az "érvelés" inkább csak "racionalizálás", látszat-érvelés volt, nem az igazi indok.
Ez is baj. De azért nem az a gusztustalan önzőség van valószínűleg a háttérben, amit az "érv" sugallna. Ha mégis, azt a kérdező fogja tudni, mert ez ki kell tűnjön a szülők viselkedéséből.
Nem biztos, hogy bànni fogod.
Gyerek nem valo midnenkinek. Es ez nem csak az erzelmileg serult emberekre ertem. Egy gyerek onfeladas, sok lemondas, kemeny fizikai es mentalis munka IS a rengeteg orom melle.
Ugy irom, hogy van gyermekem.
Szerintem szuper, hogy ismetrd magad ennyire.
Én egyenlőre 100xorosan megbántam.
8 hónapos a babám és utálom az egészet.
Jelenleg az utálom az egészet már enyhült de inkább csak elindultam a beletörődésbe.
Nem vagyok anyának való, de sajnos ez nem derül ki amíg nincs gyereked.
Utálom h nem alszok 2 óránál többet egyszerre, hogy kávén élek de az se segít sokat, hogy rohadtul fáj mindenem amikor meg kell emelni a gyereket (és meg kell állandóan mert sír), hogy nem ülhetek le pihenni amikor szükségem lenne rá, spontaneitás kifújt, buliknak annyi, szórakozás.... élőhalottként inkább hagyjuk.. a lakás egy koszos szemétdomb pedig a férjem se ül le 5 percre se amíg le nem fekszünk aludni...
És még sorolhatnám. Aki anyatípus, az ezt csak kisebb nehézségnek érzi és erre fel még szüli a következőt. Én meg készülök beledögleni.
Mindenki azt mondja h ennél csak nehezebb lesz.
Mire tényleg jobb lesz addigra elmegy az életem. 40 leszek, a szüleim öregek vagy halottak... úgyhogy nem lesz soha jobb.
Nem, nem kell mindenkinek szülni.
Inkább azt bánd meg, hogy nem szültél, minthogy igen!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!